Sara Isaković, slovenska srebrna olimpijka in ena od naših najboljših športnic vseh časov, je trenutno sicer še v Sloveniji, a se počasi seli v Dubaj. Če bo dobila službo, bo Dubaj postal tudi njen dom.

Po enoletnih treningih in pripravah za olimpijske igre v Riu je 26-letna Sara spoznala, da njena motivacija in ljubezen do plavanja nista več na vrhunski ravni. Začutila je, da je čas, da se poslovi od športne kariere in se posveti drugi poklicni poti.

V četrtek, 14. avgusta, je na bazenu v Radovljici sklicala tiskovno konferenco in spregovorila za vse medije. Dobrovoljna in nasmejana Sara je povedala, da je vedno pripravljena pomagati mladim plavalcem, za katere je ustanovila celo poseben sklad, da bo vsaj nekomu lažje na njegovi športni poti.

Isakovićeva je plavalno kariero praktično sklenila že po igrah leta 2012 v Londonu, ko je zadnjič nastopila na velikem tekmovanju. Istega leta je osvojila tudi svojo zadnjo medaljo z velikih tekmovanj, ko je ob Anji Klinar, Urši Bežan in Mojci Sagmeister na evropskem prvenstvu v Debrecenu s slovensko štafeto 4 x 200 m prosto osvojila bronasto medaljo.

Štipendija Sare Isaković

Sara bo še vedno ostala del Plavalnega kluba Gorenjska banka Radovljica, in sicer prek štipendije Sare Isaković in omenjenega plavalnega kluba za najuspešnejšega plavalca ali plavalko v kadetski kategoriji (fantje od 15 do 16 let in dekleta od 13 do 14 let). 100 evrov bruto štipendije bodo podelili ob novoletnih praznikih.

Lisa - 35/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 35/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.