Drama Teror sodobnega nemškega dramatika Ferdinanda von Schiracha je svojo slovensko krstno uprizoritev doživela sinoči v Prešernovem gledališču Kranj.

»Predstava Teror je bila odlična, tako po besedilu kot po igralski izvedbi, režiji, dramaturgiji ...« je po predstavi povedal odvetnik Peter Čeferin. Robert Waltl iz Mini teatra Ljubljana pa ocenjuje: »Kar zadeva igralce in izvedbo, je bilo vse super in mislim, da bo Teror velika uspešnica.«

Nekaj obiskovalcev sinočnje premiere Terorja smo povprašali o prvih vtisih in vsi po vrsti so pozitivni.

Dramo Teror je režiral Eduard Miler, dramaturginja je Žanina Mirčevska, besedilo je prevedel Jaša Drnovšek, scenograf je Branko Hojnik, kostumi pa so delo Jelene Proković.
V predstavi nastopajo: Borut Veselko kot predsednik sodišča, Miha Rodman kot obtoženi vojaški pilot, Aljoša Ternovšek kot branilec, Darja Reichman kot državna tožilka, Peter Musevski kot podpolkovnik Lauterbach, Vesna Slapar kot gospa Meiser, Ciril Roblek (k. g.) kot stražnik in Judita Polak (k. g.) kot zapisnikarica.

Povejmo še, da so po sinočnji predstavi podelili tudi nagrado »Julija« za najboljšo igralsko stvaritev v pretekli sezoni. Prejela jo je Darja Reichman.