Soči 2014 so zimske olimpijske igre, ki so Sloveniji prinesle prvo zlato medaljo in jih lahko že pred koncem zapišemo na prvo mesto po uspešnosti naših zimskih športnikov.

Niti en član slovenske zimske olimpijske ekipe ni razočaral, tudi tisti, ki so bili na koncu poraženi, so se borili kot levi.

In še vedno se borijo, vse do nedelje, ko bo olimpijski ogenj začel svojo pot proti južnokorejskemu mestu Pjeongčang, ki bo gostil OI leta 2018.

Tina Maze – dve zlati medalji, Peter Prevc – srebrna, bronsta ... Bronasta Vesna Fabjan, bronasta Teja Gregorin, bronasti Žan Košir, srčni hokejisti, finalist Tim Kevin Ravnjak ...

Jah, mirno lahko rečemo, da je Slovenija vsaj na teh olimpijskih igrah zmagala.

Zmagovalni olimpijski pohod

21-letni Peter Prevc je po podelitvi medalj novinarju Radia Slovenija o olimpijskih medaljah zaupal: "Težki sta, enkratno, da na eni olimpijadi, na dveh tekmah osvojiš dve medalji. Dvakrat si na podelitvi medalj, dvakrat opazuješ olimpijski ogenj in poslušaš himno. Takrat imaš trenutke zase, razmišljaš, da si res dosegel nekaj velikega."

Peter Prevc

Peter Prevc

29-letna Vesna Fabjan je po podelitvi olimpijske medalje povedala: "Zares nekaj neverjetnega. Še vedno nimam pravih besed, ampak poskušam čim bolj uživati v tem trenutku."

Vesna Fabjan

Vesna Fabjan

33-letna Teja Gregorin je z bronom slovenskemu biatlonu pritekla prvo olimpijsko medaljo.

Teja Gregorin

Teja Gregorin

Slovenski hokejisti so se uvrstili med osem najboljših ekip v Sočiju! Senzacija!

Hokejisti

Hokejisti

Mladi slovenski deskar Žan Košir je slovensko deskanje postavil na zemljevid svetovnih športov. V paralelnem veleslalomu je osvojil bronasto medaljo.

Žan Košir

Tim Kevin Ravnjak

Tina Maze in Dominique Gisin sta na olimpijskem smuku dosegli popolnoma enak 'zlati' čas. Prvič v zgodovini zimskih olimpijskih iger sta na prvi stopnički stali kar dve smučarki.

Tina Maze