6. januar 1928 – 17. marec 1990

Capucine, njeno pravo ime je bilo Germaine Hélne Irne Lefebvre, se je rodila v južni Franciji v bližini mesta Cannes. Srednjo šolo je obiskovala na severu Francije, kjer se je intenzivno učila umetnosti in tujih jezikov. Pri 17 letih jo je opazil modni fotograf, ki ji je dal idejo za umetniško ime Capucine. Zaradi svoje posebne nenavadne lepote je kmalu postala model za Givenchy in Dior.

Filmski industriji se je pridružila kot 20-letnica in sprva igrala v manjših vlogah. Leta 1957 je prvič zaigrala prek luže v angleško govorečem filmu. Leta 1960 je bila za vlogo v filmu Song Without End nominirana za zlati globus. V ZDA je posnela še nekaj filmov, nato pa se je preselila v Švico. Leta 1963 je igrala ženo inšpektorja Clouseauja v znamenitem filmu Pink Panther, zelo znana sta tudi filma  What's New Pussycat (1965) in Sex Quartet (1966). Na filmu in na televiziji se je redno pojavljala do začetka 90. let prejšnjega stoletja.

Poročila se je pri 21 letih, se čez osem mesecev ločila in potem ni nikoli več niti pomislila na zakon. Njena ljubimca sta bila znani producent Charles K. Fieldman ter poročeni igralec William Holden, s katerim se je naskrivaj dobivala dve leti. S Holdenom, s katerim je igrala v dveh filmih, je ostala v prijateljskih odnosih do njegove smrti. Pri 62 letih je zaradi telesne bolezni in depresije storila samomor. Skočila je z balkona svojega stanovanja v 8. nadstropju v mestu Lozana, kjer je živela zadnjih 28 let.

Zanimivosti

• Med letoma 1948 in 1990 je nastopila v 36 filmih in 17 televizijskih produkcijah.
• Kot manekenka za Givenchy je spoznala Audrey Hepburne, s katero sta ostali tesni prijateljici vse življenje.
• Capucine ali kapucinka je okrasna rastlina (roža), ki izvira iz Andov v Južni Ameriki.

Fotografija: Profimedia