14. marec 1923–26. julij 1971

Rodila se je v New Yorku kot Diana Nemerov v židovski družini, ki je imela v lasti veleblagovnico na znameniti 5. Aveniji. Izhaja iz umetniške družine, saj je njen oče po upokojitvi postal slikar, starejši brat je bil pesnik, mlajša sestra pa kiparka. Obiskovala je elitno srednjo šolo Fieldston za etično kulturo. Pri 18 letih se je poročila z mladostno ljubeznijo Allan Arbusom. Prvo hčerko Doon (pisateljica) je rodila leta 1945, drugo Amy (fotografinja) pa 1954. Allan jo je navdušil za fotografijo in skupaj sta začela s komercialnim fotografiranjem v oglaševanju in modi. Bila sta precej uspešna, saj sta sodelovala z revijami, kot sta Glamour in Vougue.

Konec petdesetih let pa se je posvetila 'lastni' fotografiji. Začela je portretirati ljudi, ki jih je srečevala med pohajkovanjem po New Yorku. Obiskovala je javne parke, zanemarjene hotele, odročne ulice ter fotografirala nenavadne ljudi. Nekatere od teh slik so izšle v julijski izdaji Esquire magazine leta 1960. Njen novi stil fotografiranja in njen izbor portretirancev sta bila za tiste čase senzacionalna. V šestdesetih je bila Diana zelo znana fotografinja z razstavami med drugimi tudi v Muzeju moderne umetnosti v New Yorku. Čeprav je bila poslovno uspešna, je po ločitvi leta 1969 padla v depresijo, ki jo je pripeljala do samomora. Njeno truplo so našli doma v kadi s prerezanimi žilami.

Zanimivosti

• Diana je prvi ameriški fotograf, katere dela so bila predstavljena na beneškem bienalu leta 1972.
• Je tudi ena najbolj prepoznavnih fotografov 20. stoletja, znana po svojih plašnih portretih marginalnih ljudi.
• Po njeni življenjski zgodbi so leta 2006 posneli film Fur z Nicole Kidman (Diane) ter Robert Downey Jr. V vlogi njenega moža Allana.
• V šestdesetih je poučevala fotografijo na Parsons School of Design in šoli Cooper Union v New Yorku.