Farrah se je rodila v obalnem mestu Corpus Christi v Teksasu (ZDA).

Skupaj še s starejšo sestro sta obiskovali katoliško osnovno šolo. V srednji šoli je že izstopala po lepoti. Vpisala se je na univerzo v Teksasu ter študirala umetnost. Dobivala je številne ponudbe za delo fotomodela in pri 21 letih se je preselila v Los Angeles. Na televizijo se je prebila prek nastopov v televizijskih oglasih za zobno kremo, šampon za lase in druge izdelke. Na malem zaslonu se je prvič pojavila leta 1969 kot gostujoča igralka v seriji I dream of Jeannie (Sanjam o Jeannie), pozneje pa je kot gostujoča igralka dobila vloge še v nekaj serijah. Leta 1973 se je poročila z igralcem Leejem Majorsem.

Leta 1976 so jo angažirali za igranje v seriji Charliejevi angelčki, ki je čez noč postala mega hit, Farah pa najbolj popularna televizijska osebnost, saj so se moškim cedile sline, ženske pa so jo poskušale oponašati, še posebej so kopirale njeno bujno pričesko. Postala je pop ikona, njen najbolj seksi poster pa je bil prodan v več kot 20 milijonov izvodov, kar še danes velja za rekord. Zaradi moža je igrala v 'angelčkih' samo eno sezono, pozneje pa je zaradi tožbe še šestkrat nastopila v 'cameo' vlogi.

Leta 1979 se je ločila in začela burno ljubezensko zvezo z ljubeznijo svojega življenja, igralcem Ryanom O'Nealom, s katerim sta imela sina. Leta 2006 je zbolela za rakom na debelem črevesu. Z optimizmom in odločnostjo se je spopadla z njim, vendar je tri leta pozneje pri 62 letih umrla v bolnišnici v Santa Monici. Pokopana je na pokopališču Westwood Village Memorial Park v Los Angelesu.

Zanimivosti

• Bila je štirikrat nominirana za nagrado emmy ter šestkrat za nagrado zlati globus.
• V njenih žilah se pretaka irska, francoska, angleška ter indijanska (pleme Choctaw) kri.
• Največji filmi, v katerih je nastopila, so bili Loganov beg (1976), Extremities (1986), The Cannonball, Run (1981), Saturn 3 (1980), See You in the Morning (1989) in Apostol (1997).

Fotografija: Profimedia 

Liza - 06/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 06/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.