Danijela je po poklicu profesorica razrednega pouka.

V vsakdanjem delu išče in občuduje ustvarjalnost in drugačnost. Zelo uživa v brezmejni domišljiji otrok, ki je hkrati inspiracija za njeno prostočasno ustvarjanje. Ljubezen do narave, barv, čopiča in svinčnika je združena v njenih slikah, akvarelnih prinašalkah sreče za male in velike otroke oz. za samce, samice in hišne mladiče. Poimenovala jih je Srečnolonice, najdemo pa jih na lesenih kompletih deščic in malih kuhalnic, nakitu ter voščilnicah. A kako so Srečnolonice nastale?

“Začelo se je ob nekem novem letu, ko sem na listke za darila narisala majhne polonice, ki so imele le eno nalogo, nesti srečo naslovniku. Poimenovala sem jih Srečnolonice. Polonice so se čez leto dni preselile na voščilnice, kmalu za tem pa tudi na akvarelni papir in na platno. Ta na platnu je prav posebna, ker je bila narejena za hčerko, da se ne bi več bala teme,“ nam je zaupala avtorica in pojasnila, da njene slike izražajo otroškost, ki jo imamo vsi v sebi.

“Ko zrastemo, se zdi, da nam ni več dovoljeno biti otroci, da ni primerno, da se ne spodobi. Meni je biti otrok všeč, ni me sram biti kdaj otročja. Pravzaprav je fino, če nikoli čisto zares ne odrastemo, ker potem znamo biti iskreni,“ je povedala Danijela, ki vsako ilustracijo Srečnolonic ustvari z veliko veselja, dobre volje in energije, in če je verjeti temu, kar se govori, se lahko vse to prenese tudi na tiste, ki jih občudujejo ali postanejo njihovi novi lastniki. Je pa Danijela izdala tudi knjigo.

“Knjiga za otroke je logična posledica živahnega lika Srečnolonic. Prva knjiga je zbirka otroških pesmi, ki jih spremljajo vesele ilustracije Srečnolonic. Pesmi otroke nagovarjajo, zabavajo in hkrati popeljejo v domišljijski svet,“ nam je še zaupala Danijela, katere knjiga je na prodaj v DZS knjigarnah po Sloveniji, skupaj z ostalimi izdelki pa jo lahko naročite tudi pri njej.

Kje jo najdete?

Danijela vas vabi na Facebook stran Hrandica (www.facebook.com/hrandica).

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: osebni arhiv

Liza - 05/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 05/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.