Za ovna je najbolje, da se ukvarja s humanitarnim delom ali kakšnim drugim družbeno koristnim poklicem, s katerim bo lahko zatrl svojo izrazito egocentričnost.

Oven: 21. 3. do 20. 4.

Je junak med junaki, ki se bojuje proti notranjim demonom in zunanjim skušnjavam. Ima energijo in agresijo Marsa. Beži od monotonije in razmišljanja. Zanj je najbolje, da se ukvarja s humanitarnim delom ali nekim drugim družbeno koristnim poklicem, s katerim bo lahko zatrl svojo izrazito egocentričnost.

Karma: Mora živeti v sedanjosti, da pogleda na svoje notranje življenje, meditirati in se naučiti, da zdrži življenje tudi, ko ni rožnato. Mora pozabiti na neuspehe in gledati samo v prihodnost. Na ta način bo našel mir.

Bik: 21. 4. do 20. 5.

Predstavlja rast, razumevanje modrosti. Ščiti ga Venera, zemeljska ljubezen, mati lepote in umetnosti, ki mu daje varnost, ker ima izkušnje iz minulih življenj.

Karma: Akcija ni odvisna od dela, ampak od psihe. Ognjevita narava skriva negotovost. Bike ne spodbuja varnost, temveč dvom. Konservatizem lahko premagajo z nadzorom svoje energije. Le tako bodo našli notranjo varnost.
 
Dvojčka: 21. 5. do 21. 6.

V življenjskem ciklu predstavljajo znanje in inteligenco. Njihov vladar je Merkur, zaradi katerega so ljudje, rojeni v tem znamenju, družabni, iznajdljivi, radovedni, vendar na drugi strani površni, goljufivi in nestalni.


Karma: Nestabilnost, nihanja v razpoloženju. Če pri doseganju velikih ciljev ostanejo realistični, prizemljeni, bodo zmožni premagati protislovja v svoji naravi.
 
Rak: 22. 6. do 22. 7.

Predstavlja znanje, utelešenje duha v fizičnem svetu, je simbol materinstva. Da bi se ščitil, drži vse v sebi kot v zaprtem polju. Duhovni mir najde v družini. 
Zanj je značilna čustvena nezrelost, zato nenehno išče pozornost in potrditev ljubezni.

Karma: Osvobojen mora biti posesivnosti, notranjega demona, ki grozi, da bo vse drage ljudi oddaljil od sebe.
 
Lev: 23. 7. do 23. 8.

Predstavlja sintezo med zavestjo in realnostjo. Lev sodeluje v materialnem svetu, želi si uspeha in stalno dokazuje, da je vodja. Uspel bo, ko bo premagal  zavist, potrebo, da ga občudujejo, in pretirano hrepenenje po hrani.

Karma: Če mu ne uspe dobro upravljati svoje energije, pretirava z egoizmom, lahko tudi izgubi zdrav razum. Moral bo poslušati modrejše od sebe in se od njih učiti. Moral bi služiti in pomagati drugim, le tako lahko zatre potrebo, da je v središču pozornosti.
 
Devica: 24. 8. do 22. 9.

Ohranja popolno ravnovesje med duhom in telesom. Sprejema in prenaša znanje. Z leti se pri device razvija kritični duh, zato pogosto izraža nezadovoljstvo. Je zamerljive narave, kar je njena velika slabost.

Karma: Če hoče duhovno dozorevati, se mora prenehati ukvarjati s seboj in začeti skrbeti za druge.
 
Tehtnica: 23. 9. do 22. 10.

Išče ravnovesje med materialnim in duhovnim. Je mirnega temperamenta, aktivna, vendar brez pretiravanja, kar je srečna kombinacija za uspešno družabno življenje.

Karma: Je najbolj nestabilen astrološki znak, ker je preveč občutljiva. Tehtnica mora najti ravnovesje duha, da postane aktivnejša, ne glede na to, da morda ni v skladu z njeno naravo.
 
Škorpijon: 23. 10. do 22. 11.

To je konflikt duha in materialnega (duša in seks), je privlačen, se premika, da bi osvojil. Želi živeti s polnimi pljuči, boji pa se smrti. Zanj so značilni egoizem, lepota, čutnost in posesivnost. Želi uživati v ​​zemeljskih strasteh, privlači pa tudi duhovne višine. Lahko se izgubi v nenadzorovanih spolnih impulzih. Negativni škorpijoni uničijo sami sebe. 

Karma: Naj se naučijo varčevati z energijo in zaključijo dela pravočasno, ne glede na njihovo veliko navdušenje. Naj nadzirajo destruktivno moč znotraj sebe.
 
Strelec: 23. 11. do 21. 12.

Predstavlja zmago borbe med duhom in materialnim. Moral bi prenehati deliti pravico in v svojem življenju biti v skladu z božanskimi zakonitostmi. Strelec želi materialno blago, uživati ​​v zemeljskem uspehu, vendar pa je tudi velikodušen.

Karma: Ne bi smel prevarati samega sebe, da bi pridobil vsa znanja tega sveta in razsipal energijo na več različnih straneh.
 
Kozorog: 22. 12. do 20. 1.

Uspeh prihaja skozi skušnjave. Siromak (berač, prerok) pozna cilj svojega potovanja, dela v tišini, traja skozi čas, živi v samoti.

Karma: Da bi se razvil, mora stopiti v stik z več ljudmi.
 
Vodnar: 21. 1. do 19. 2.

Obrnjen je k drugim, prevzema odgovornost nase, odgovarja za svoja dejanja, je odrasel človek. Nima iluzij in si ne zatiska oči pred resničnostjo. Sam upravlja svojo karmo, je ekstrovertiran, pravi prijatelj. Je pobudnik, pozna intelektualni mehanizem duha. Podarja sebe, kar ljudje znajo ceniti.

Karma: V sebi ima veliko bogastvo ljubezni in stalno živi v strahu, da ga bodo vsi zapustili in izdali. Vsi ne morejo razumeti veličine vodnarja. Tudi preveč ljubezni je včasih smrtno.
 
Ribi: 20. 2. do 20. 3.

Astrološki znak ribi predstavlja sintezo ponovnega rojstva. Ribi sta otroka morja, sta sami, vendar združeni z vesoljem. Dobro se znajdeta v božanskem in ne izgubita svoje osebnosti. Notranje življenje rib je impresivno.
 
Karma: Morali bi se prepustiti morju, da bi plavali na valovih. Na začetku bo pot polna težav, zato naj ribi izbirata tisto najlažjo.

Liza - 13/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 13/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.