Urška in Martina sta mati in hči, obe po poklicu modni oblikovalki.

“Pod najino blagovno znamko Martise skupaj oblikujeva od leta 2013. Preplet dveh različnih svetov – večletnih izkušenj oblikovanja oblačil za podjetja, kot so Elkroj, Toper, Elan, in mladostne želje po kreativnem izražanju – pa je globoko vtisnjen v najino blagovno znamko ženskih in moških oblačil po meri,” pravita oblikovalki, ki združujeta nasprotja – poslovno in zasebno, elegantno in športno, kakovostno in udobno ter klasično in modno. “Kombinirava različne teksture, vzorce in dolžine ter iščeva lepoto v kontrastih in nasprotjih,” sta nama zaupali Urška in Martina, ki pod lastno blagovno znamko Martise oblikujeta in izdelujeta kolekcije ženskih športno-elegantnih oblačil, pa tudi ženska in moška oblačila po naročilu.

“Z mislijo na posameznika, ki bo ta oblačila nosil, izdelke individualno prilagodimo njegovim telesnim meram, postavi, življenjskemu stilu in željam. Da se v njih počuti še bolj samozavestno, elegantno urejeno in športno udobno čez ves dan in da lahko še lažje izžareva svojo osebnost in je to, kar je,” poudarjata oblikovalki, ki se zavedata, da imajo lahko njune stranke oblačila po lastnih merah in željah. “Prav tako se ukvarjamo z oblikovanjem celostnih podob in izdelujemo uniforme zaposlenih v različnih podjetjih – oblačila za zdravstvo, oblačila za wellness centre, hotele, restavracije, sejme.” Ker želijo določena podjetja unikaten videz in tudi z oblačili uslužbencev pokazati svojo edinstvenost ter izstopati pred konkurenco.

“Najraje oblikujeva oblačila za nove kolekcije, ker sva takrat zagotovo najbolj kreativni. Najina skupna strast so tudi hlače, saj sva skozi leta dosegli stopnjo, ko znava posamezniku res predlagati najboljši model za njegovo postavo in izdelati hlače, ki se prilegajo na vseh pravih mestih. Kompliment so stranke, ki hlače nosijo vrsto let, hkrati pa komaj čakajo, da si naročijo še kakšen par. Res želiva izdelovati vrhunsko oblikovana in sešita oblačila. Pod skrbno roko najine ženske ekipe so Martise oblačila izdelana v naši šivalnici v Celju. Verjamemo, da se ljubezen, ki jo namenimo oblikovanju in izdelavi vsakega kosa, prenese z oblačilom naprej. Obsedeni sva z vrhunskim prileganjem oblačil, zato ves čas raziskujeva, razvijava in izboljšujeva kroje,” sta še povedali Urška in Martina, ki izbirata predvsem udobne in elastične materiale, ki so enostavni za vzdrževanje, ki zagotavljajo posamezniku odlično počutje skozi ves dan.

Zelo radi pa tudi kombinirata različne strukture, debeline, barve, odtenke, vzorce in iz nasprotij ustvarjata nove zgodbe. Lahko ju obiščete v Martise studiu v Celju (Trnoveljska cesta 2a), v ljubljanski trgovini Emporia In (Tavčarjeva 11), kjer oblačila tudi prodajajo, po dogovoru pa se za srečanje lahko dogovorite tudi drugje. “Drživa se načela, da se stranki poskušava čimbolj prilagoditi, tudi glede lokacije.”

Kje ju najdete?

Oglejte si spletno stran www.martise.eu, spremljajte ju na Facebooku (www.facebook.com/martise.eu) ali Instagramu (www.instagram.com/martisefashion).

Besedilo: Metka Pravst // Fotografiji: MP produkcija in Rok Tržan

Liza - 01/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 01/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.