Ivan je kot otrok veliko časa preživel v gozdu.

"V gozdu sem se vedno počutil najbolje in z dnem, ko sem dobil svoj prvi 'pipec' (nožek), sem začel rezljati les. Kot material mi je bil les vedno najbližje in tako sem se odločil za lesarsko šolo. Kljub končani mizarski šoli nekako nisem bil zadovoljen, saj mi ni dala tistega, kar sem si želel," nam je zaupal ustvarjalec, ki je imel močno voljo in ni prenehal ustvarjati.

uhani

"Želja po izražanju z lesom ni presahnila. Usoda me je vodila do mojstra intarzije Mira Rosensteina, ki me je navdušil nad to čudovito tehniko. Kmalu so sledili prvi kosi nakita, pisal, kuhinjskih izdelkov ter drugih uporabnih predmetov, katerih večina ima certifikat umetnostne obrti," je še povedal Ivan, ki se je skozi prakso tudi izobraževal.

okras

"Sproti, ko sem se učil raznih tehnik obdelave lesa, so se rojevale tudi nove ideje in izdelki. Zdaj tudi kombiniranje predvsem naravnih materialov, a les še vedno ostaja moj najljubši. Kar si želim zdaj, je le več časa, da bi se lahko lotil večjih projektov, kot so skulpture," nam je za konec zaupal še svoje želje za lasten ustvarjalni razvoj.

Kje ga najdete?

Izdelke si lahko ogledate na spletni strani www.ivankrivec.com.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Ureja: Metka Pravst - MetiBeti

Liza - 28/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 28/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.