V ljubljanski Hotel Park se že tretje leto zapored vrača priljubljeni Festival britanskega karija, na katerem bo, ob tem prazniku začinjenih jedi, pet nagrajenih kuharskih mojstrov britansko-bangladeškega porekla razveseljevalo brbončice Slovencev.

Festival, ki se bo v Ljubljani v Hotelu Park odvijal od 4. do 8. februarja, je domislica poslovneža Aleša Glavana, predsednika Slovensko-bangladeške gospodarske zbornice, partnerja Hotela Park, ter Syeda Belala Ahmeda, ustanovitelja festivala ter urednika britanske revije Curry Life Magazine, ki je bangladeškega rodu.

»Kari je razmeroma redko prisoten v Sloveniji, vendar pa nas je presenetilo dejstvo, kako uspešen je bil festival že prvo leto, to je leta 2012.« je dejal Aleš Glavan. »Sedaj želimo ta dogodek za Ljubljančane organizirati vsako leto, da se ga bodo lahko veselili. Prav tako upamo, da bomo ustvarili tržišče za takšno vrsto kuhinje v naši državi.«

Pet vrhunskih kuharjev, ki jih je revija Curry Life Magazine posebej izbrala za predstavitev najboljšega britanskega curryja, bo pripravilo 50 novih in tradicionalnih kari jedi, vključno s svetovno znano piščančjo različico tikka massala ter jedema jalfrezi in balti. Jedi bodo na voljo na samopostrežnem kosilu in večerji v privlačni restavraciji Hotela Park.

Začinjeno dogajanje za Slovence obljubljajo vrhunski kuharji Abul Monsur iz restavracije Taj Cuisine, Chatham, Kent; Soyful Alom iz restavracije Signature Viceroy, Yeovio, Somerset; Kaysar Ahmed iz restavracije Zeera, Potters Bar, Herts; Allam Shah Ullah iz restavracije Cutlers Spice, Sheffield; in Altaf Hussain iz restavracije Yuva Fusion Cuisine, Royston, Herts.

»Poleg okušanja novih in tradicionalnih indijskih jedi bodo imeli obiskovalci festivala redko priložnost, saj se bodo lahko pod vodstvom kulinaričnih mojstrov sami naučili kuhati avtentične curryje. V sredo 5.2.2014 namreč organiziramo tudi kratek kuharski tečaj, po katerem je res veliko povpraševanja« je povedala Urša Malovrh, pomočnica direktorja Hotela Park.

DNEVI FESTIVALA V HOTELU PARK LJUBLJANA:

Torek, 4.2.2014

17:00 - 17:30: tiskovna konferenca v konferenčni dvorani Tabor

17:30 - 18:00: srečanje članov in poslovnih partnerjev Slovensko bangladeške gospodarske zbornice (samo z vabili), dvorana Park

18:00: pogostitev za novinarje, Restavracija Park

18:00 - 22:00: pričetek festivala, Restavracija Park, VEČERJA v obliki samopostrežnega bifeja - pestra izbira curry jedi, 23€ na osebo (pijača dobrodošlice + bife ponudba

Sreda, 5.2.2014

12:00 - 15:00: KOSILO - bife ponudba - all you can eat (13€ na osebo)

17:00 - 20:00: kuharski tečaj v Srednji šoli za gostinstvo in turizem (Preglov trg 9, 1000 Ljubljana), 35€ na osebo

18:00 - 22:00: VEČERJA v obliki samopostrežnega bifeja - pestra izbira curry jedi, 23€ na osebo (pijača dobrodošlice + bife ponudba

Četrtek, 6.2.2014 - Sobota, 8.2.2014

12:00 - 15:00: KOSILO - bife ponudba - all you can eat (13€ na osebo)

18:00 - 22:00: VEČERJA v obliki samopostrežnega bifeja - pestra izbira curry jedi, 23€ na osebo (pijača dobrodošlice + bife ponudba

Curry festival se pričenja s tiskovno konferenco, 4.2.2014 ob 17.00. V času kosila in večerje bodo gostje lahko poskusili različne curry jedi iz naše bife ponudbe. Festival se bo zaključil z večerjo, 8.2.2014.

Kosila bodo na voljo od 5.2. dalje od 12.00 do 15.00, večerje pa od 4.2. naprej od 18.00 do 22.00. Festival je med 15:00 - 18:00 zaprt.

Med samim festivalom bo organiziran tudi kuharski tečaj - 5.2.2014, kjer se bodo udeleženci naučili, kako pripraviti curry jedi - Chicken curry in Chicken Korma. Tečaj bo vodil kuharski mojster Abul Monsur iz restavracije Taj Cuisine, Chatham, Kent, ki je bil večkrat proglašen za najboljšega kuharja curry jedi leta iz strani Curry Life Magazine.

Več informacij o festivalu najdete na spletni strani Hotela Park.

NAGRADA ZA NAŠE BRALCE

Želite doživeti nepozabno kulinarično razvajanje v dvoje? Dvema našima bralkama ali bralcema bomo poklonili večerjo curry jedi za dve osebi. Nagradno igro najdete na FB strani Lisa Slovenija. Sodelujete lahko do ponedeljka, 3. februarja 2014!