Če ste med tistimi, ki vam gredo decembrski prazniki na živce ali vas v bes spravijo že božični okraski, ki jih ponujajo trgovine v oktobru in novembru, potem nismo prepričani, da boste navdušeni nad našim člankom.

A če ste sproščeni, imate radi okrašen dom, prijetno vzdušje in komaj čakate december, potem naj vas spravimo v še bolj prešerno razpoloženje – božična dekoracija resnično osrečuje, naša založniška hiša Adria Media pa je na trg že poslala praznični kuharski reviji Božična kuhinja in Piškoti, pa tudi čudovito revijo Lepo stanovanje.

Vse tri revije so polne prazničnih receptov in idej za božično okraševanje doma (in tudi službe). V naših uredništvih so se prazniki brez dvoma že začeli. Če še vedno dvomite, ali bi se že jutri lotili okraševanja stanovanja ali hiše, potem naj vas malo spodbudimo z naslednjimi trditvami, zakaj praznikov nikoli ne začnemo praznovati prezgodaj. Če ne drugega, boste med redkimi, ki bodo že na začetku decembra v popolni formi za najbolj veseli mesec v letu.

1. Lahko vas osreči

Praznični duh ni nekaj, kar bi si izmislili mediji, kakor želijo vse skupaj prikazati 'decembromrzneži', ampak je to dejansko neko stanje, ki pozitivno deluje na ljudi. Božični okraski večino spomnijo na nekaj lepega, nostalgično se spominjamo otroštva in družine. Tudi če so praznični občutki pomešani z žalostjo, ker smo izgubili kakšno ljubo osebo, lahko okraševanje pomaga najti lepe spomine.

2. Prikupili se boste sosedom

Študije so pokazale, da večina ljudi, ki bogato okrasi svoj dom in njegovo zunanjost, v soseski velja za bolj prijazne in družabne. Okrašene hiše dajejo tudi občutek večje domačnosti in odprtosti, pa čeprav se njeni stanovalci ne družijo pogosto s sosedi. Svojo dobro voljo in prijazen značaj lahko podkrepite še z domačimi piškoti za sosede, ki jih boste spekli po receptih iz naše revije PIŠKOTI. Seveda ne pozabite med sosedovim hvaljenjem vaših piškotov tudi vi pohvaliti naših odličnih kuharskih revij. Obljubimo, da vam vse vrnemo s še boljšimi recepti.

3. Božični posladki

Okej, pa smo spet pri piškotih in peki. No, ampak naj vam namignemo, da ni treba vsega, kar spečete, tudi pojesti. Za vas imamo v revijah tudi kup idej za peko božične dekoracije in daril. In mimogrede naj vas spomnimo, da Miklavž, ki je že zelo blizu naše Slovenije, obožuje piškote in tudi kakšnega kosa torte iz Božične kuhinje se ne bi branil.

4. Počasi prihaja mraz

Mraz je v resnici zelo romantičen, saj veste, kako prijetno je ležati na udobnem kavču, poslušati glasbo, božati mačko in kolače namakati v vročo čokolado. Ojoj, kako je to nekaj najlepšega. Kup idej za topel dom najdete v praznični številki revije Lepo stanovanje.

5. Radi ustvarjate?

No, pa smo tam – ni lepšega kot ustvarjati skupaj z otroki. In Slovenci imamo zelo spretne roke, kar dokazuje tudi Lizina dolgoletna rubrika Ustvarjalne roke, kjer se vsak teden znova čudimo čudovitim umetninam iz domačih logov. Ideje za ustvarjanje najdete tako v Božični kuhinji kot v reviji Piškoti, seveda pa so bili najbolj ustvarjalni kolegi iz uredništva dvomesečnika Lepo stanovanje.

6. Dlje boste uživali v okrasitvi

Dejstvo je, da je okraševanje zabavno, a seveda tudi dolgotrajno in natančno delo. Zakaj ne bi v svoji mojstrski okrasitvi uživali dlje.

7. Več časa z družino

Z vsem nakupovanjem in zabavami se lahko prazniki spremenijo v pravo nočno moro. S pametnim načrtovanjem in startom v novembru pa boste v vsem skupaj lahko bolj uživali v družbi najbližjih. Z otroki lahko na primer spečete hišico iz medenjakov, za katero najdete recept v reviji Piškoti, ki na police prihaja prav ta teden.

8. Metka že pripravlja darila

In ker vemo, kako radi imate tudi Lizino obdarovanje, naša Metka Pravst, sicer šefica rubrik Ustvarjalne roke in Hišni ljubljenčki, že zbira darila po vsej Sloveniji, ki vam jih bomo začeli podarjati na začetku decembra. Ojoj, zdaj nas pa je res že zajela praznična vznemirjenost – komaj čakamo, da se prižgejo lučke in zadiši po piškotih. Metka, kako gre? Bo dovolj daril za naše bralke? Odgovor bo zelo kmalu znan.

Fotografije: Profimedia, arhiv revije Liza

Liza - 46/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 46/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.