Vesna je že dolgoletna ustvarjalka, ki je nekoč ustvarjala pod drugačnim imenom.

Lani sem ime Sobozrazgledom spremenila v WinnDesign, ker je bil čas za spremembo. Ustvarjanje je del mene že dolga leta in v vsem tem času sem vedno poskušala v svoj ustvarjalni repertoar dodajati kaj novega. Zase lahko rečem, da sem človek tisočerih zanimanj, nimam rada nekih stalnic, zato se rada lotevam novih stvari,“ je povedala Vesna, ki ji srce igra, ko tke tapiserije, v zadnjem času pa jo silno privlačijo tudi makrame tehnika, perje in kristali.

“Vse skupaj sem združila v izdelke in trenutno ustvarjam makrame obešanke, ki jim pravim kar talismani. V ponudbo sem spet dodala kvačkane toaletke, saj je kvačkanje tehnika, s katero sem pravzaprav začela svojo ustvarjalno pot,“ je še pojasnila sogovornica, ki ji dela nikoli ne zmanjka. “Vedno je prisotnih toliko idej, da sem si umislila kar zvezek, v katerega si zapisujem, kaj vse bom še naredila, kaj vse bi se še rada naučila in to sestavila v celoto.” Ker ima Vesna rada vse, kar je drugačno, njeni izdelki izstopajo iz ustaljenih okvirjev.

“Obožujem vse, kar je naravno, malce eklektično, in to se seveda odraža v mojih izdelkih. Inspiracijo za svoje delo vedno najdem v naravi, ki je ena velika zakladnica idej. Prepustim se tisti sili v sebi, da me vodi, zato v bistvu nikoli nisem čisto prepričana, kaj bom ustvarjala naslednji dan. Meni je to sila zanimivo,” je še povedala ustvarjalka, ki sem med ustvarjanjem 'odklopi', in to je tisto, kar jo izpopolnjuje.

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: osebni arhiv