Izšla je posebna izdaja revije Nova - Torte.

Ko praznujemo ali pa kar tako, torte gredo vedo v slast. Zato smo za vas pripravili posebno izdajo revije Torte, ki vam prinaša več kot 50 novih receptov za torte.

Poleti, ko zunaj pritiska vročina, se priležejo čudovito lahke sadne torte. Za izreden okus se lahko poigrate z različnimi dodatki, npr. vaniljo ali marcipanom. Za še drznejše dodajte mak ali ingver. Kaj pa torta z bučkami ali krompirjem? Poizkusite, ne bo vam žal. Za sladkanje z manj slabe vesti smo izbrali polnovredno pecivo, nismo pa pozabili niti na ljubitelje čokolade.

Recept za Ledeno jogurtovo torto

Za 12 kosov potrebujete:

  • 12 bebi piškotov
  • 150 ml kefirja
  • 400 ml jogurta
  • 60 ml medu
  • 250 g zamrznjenega jagodičja
  • 250 g stepene smetane
  • Za sadni pire:
  • 150 g zamrznjenega jagodičja
  • 2 žlici medu
  • 50 g jogurta
  • 100 ml rdečega vina

1 Tortni model obložite s folijo za živila in robove obložite s pokončnimi bebi piškoti.

2 V skledi zmešajte kefir, jogurt in med. Dodajte zamrznjeno sadje in stepeno smetano. Mešanico razporedite po pripravljenem modelu in ga nato za 2 minuti postavite v zamrzovalnik.

3 V tem času pripravite pire. Gozdne sadeže, med, jogurt in rdeče vino pretlačite s paličnim mešalnikom. Pire prelijte po torti in jo nato za 1 do 2 uri postavite nazaj v zamrzovalnik. Iz njega jo vzemite 10 minut pred serviranjem in nato z ostrim nožem zrežite na rezine.

Posebna izdaja Torte z več kot 50 recepti vas že čaka pri vašem prodajalcu.