Lisa Čarovnija okusa je tako kot vsako leto tik pred božičnimi prazniki izbrali Naj piškot leta. Absolutni zmagovalec letošnjega tekmovanja je za leto 2015 postal piškot z romantičnim imenom Zasnežena brusnica, ki ga je ustvarila in spekla gospa Evelina Štemberger.

Ljubiteljski slaščičarji in slaščičarke so uporabili svojo domišljijo, drzno izbiro sestavin, domiselno kombinacijo okusov, lep videz in nasploh izvirne recepte. Vse prispele recepte so pregledali strokovnjaki iz slaščičarne Rustika in jih spekli natanko po prispelih receptih. Izbrali so 10 finalistov, ki so jih povabili na finalni izbor v Ljubljano.

Finalisti so s seboj prinesli doma pečene piškote, ki so jih ocenjevali obiskovalci in strokovna komisija v sestavi: Ana Rustja (Rustika), Nina Vidali (Rustika), Luka Krašovec (Lolita, Kaval Group), Robert Kristan, vodja slaščičarstva Lolita, Draga Kepeš (Kaval Group), Tina Kirn (Kaval Group), Dada Jerovšek (Kaval Group), Urša Bergant (Jezeršek gostinstvo, d. o. o.), Gabi Prelesnik (delavnice SLADKO SLASTNO SLANO) in Tanja Skaza (Plastika Skaza).

Zmagovalci po kategorijah:
  • NAJ PIŠKOT 2015: Evelina Štemberger (Zasnežena brusnica)
  • NAJ PIŠKOT PO IZBORU OBISKOVALCEV ZAKLJUČNEGA SREČANJA: Milena Hvale (Orehovi rombi)
  • NAGRADA ZA NAJIZVIRNEJŠI RECEPT: Bojana Barukčić (Mandljeve rož'ce s pomarančo in kardamomom)

Vse recepte najdete v priloženi PDF datoteki.