Finančni nasveti: Pred nakupom razmislimo

"Vzemimo si čas za razmislek," je eden tistih, zelo enostavnih receptov, ki ima neverjeten učinek, ko ga enkrat začnemo uporabljati.

Finančni nasvet: Najprej načrt, potem produkti

Predstavljajmo si, da bi se lotili gradnje hiše na naslednji način: Najprej bi kupili parket, pa okna in vrata, nato kuhinjo, ki je bila ravno znižana za 50 %, in sedežno za v dnevno sobo.

Finančni nasvet: 10 % dohodkov si vedno dajte na stran

Naj vam hitro pojasnim, kaj se skriva za tem receptom ...

Finance: Vklopimo razum – izklopimo čustva

Uh, to je pa gotovo nekaj najtežjega. Se strinjate? Vsak od nas se je že kdaj znašel v situaciji, ko mu je razum zaradi premočnih čustev odpovedal, pa te situacije niso bile nujno povezane z denarjem.

Finance: Ne čakajmo na plačo. Začnimo živeti drugače.

V Ameriki so pred časom delali raziskavo, s pomočjo katere so ugotovili, da kar 76 % ljudi živi od plače do plače. To pomeni, da vsak sedmi oziroma skoraj vsak osmi ne zmore plačati stroška, višjega od 1.000 USD. Si predstavljate? Kaj mislite, je pri nas ta odstotek nižji?

Finance: Ostanimo nad gladino

Gotovo ste že velikokrat slišali ali prebrali, da moramo živeti v okviru svojih zmožnosti, da ne smemo porabiti več, kot zaslužimo, itd. Pa vendar se je tega včasih tako težko držati, kaj ne?

Odobritev posojila: Ali vse banke enako gledajo na samostojne podjetnike?

Leta 2007 sva z ženo najela stanovanjski kredit v CHF. Ker je danes stanje glavnice še nekoliko višje, kot je bilo ob najemu posojila, in ker je gibanje tečaja tako nepredvidljivo, bi želela posojilo spremeniti. Enostavno imava dovolj tega nihanja. Se je pa pojavila težava.

Na pomoč! Zadolžili smo se za hišo, zdaj nam grozi dražba!

Obrnila sem se na vas, ker ste verjetno zadnja možnost zame in mojo družino. Pred časom sem videla, da ste pomagali eni družini iz dolgov. Upam, da mi boste pomagali, ker ne vidim več rešitve.

Strokovnjakinja za osebne finance svetuje: Kako se lotiti nakupa nepremičnine

S fantom razmišljava o nakupu stanovanja v vrednosti 60.000 evrov.

Kaj storiti, če izgubite pogodbo za posojilo

Kaj lahko storite v primeru, ko ne najdete več pogodbe za posojilo ...

Stvari, ki jih morate narediti najprej, če se znajdete v tako hudih finančnih težavah

S partnerjem imava res hude finančne težave in ne veva, kako iz njih. Te težave se vlečejo že zadnji dve leti in so nastale zaradi podjetja, ki ga ima partner (ima d. o. o.).

Strokovnjakinja za osebne finance svetuje: Nakup enosobnega stanovanja

"Razmišljam o nakupu enosobnega stanovanja, a se po vseh vaših prebranih člankih ne upam kar tako zadolžiti. Imam približno 10.000 evrov lastnih sredstev, za razliko pa bi morala najeti kredit na banki."

Skupaj zasluživa 4.000 evrov, a nama prav ničesar ne uspe prihraniti

Preberite, kaj obupani bralki, ki skuša vzpostaviti nadzor nad financami, svetuje Ana Vezovišek, specialistka za financiranje in osebni proračun.

"Sem mati treh še šoloobveznih punčk, ki se je znašla v precej hudi finančni stiski."

Imam namreč blokiran račun zaradi neplačanih prispevkov Fursu.

Kako naj se v letu pred upokojitvijo kar se da najbolje pripravim na novo obdobje?

Stara sem 61 let in sem tik pred upokojitvijo. Živim iz meseca v mesec in ne vem, kje je moj privarčevani denar. Kako naj se v tem letu do upokojitve pripravim na novo obdobje?  

Ponoči ne morem niti spati, saj imam en kup neplačanih položnic, ki me čakajo

400 evrov za stanovanjsko posojilo, 346 za gotovinsko, limit in kreditna kartica ... Je sploh še kakšno upanje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri