Finančni recept: Finance naj bodo skupne

Imeti skupne finance je prava umetnost.

Finance: Za svoj denar zahtevajmo največ

Gotovo ste že kdaj komu rekli ali pa ste vi slišali od drugega: "Zakaj odkrivaš toplo vodo, ko pa je ta že odkrita? Ne izgubljaj časa po nepotrebnem, ko pa so drugi že prehodili to pot in našli vse bližnjice." Velikokrat, kajne?

Finance: Dopust načrtujmo v naprej!

Poletje je tu in z njim tudi zaslužen oddih. Tako, kot se moramo vsako leto zaščititi pred nevarnimi sončnimi žarki, se moramo vsako leto zaščititi tudi pred popočitniškim bankrotom.

Finance: Razlikujmo med 'potrebujem' in 'hočem'

Kolikokrat ste si v življenju že rekli: "Že dolgo si nisem ničesar kupil(a) za obleč ...

Finančni recepti: Živimo svoje življenje, ne življenje drugih

Redkokdo še ni slišal za Twitter, Instagram ali Facebook in redkokdo do danes še nikoli ni uporabil vsaj enega izmed njih

S svojimi dejanji bodimo vzor drugim!

Ste se že kdaj zalotili, da ste svojemu otroku govorili eno, delali pa drugo?

Ne posojamo denarja, če ga ne moremo pogrešati

Gotovo se je vsakdo izmed nas že kdaj znašel v situaciji, ko nas je bližnji, prijatelj, sodelavec ali pa znanec prosil za denarno pomoč.

Posojilom recimo: Ne, hvala!

Seveda je to veliko lažje reči, kot pa narediti.

Finance: Pozor ob "posebnih priložnostih"

Gotovo ste že kdaj slišali za star pregovor, ki pravi: "Ni vse zlato, kar se sveti."

Kupujmo takrat, ko si lahko privoščimo

Zanimivo je, kako pogosto si ljudje želimo nekaj takoj – tukaj in zdaj, pa čeprav si tega dejansko sploh ne moremo privoščiti.

Finančni nasveti: Pred nakupom razmislimo

"Vzemimo si čas za razmislek," je eden tistih, zelo enostavnih receptov, ki ima neverjeten učinek, ko ga enkrat začnemo uporabljati.

Finančni nasvet: Najprej načrt, potem produkti

Predstavljajmo si, da bi se lotili gradnje hiše na naslednji način: Najprej bi kupili parket, pa okna in vrata, nato kuhinjo, ki je bila ravno znižana za 50 %, in sedežno za v dnevno sobo.

Finančni nasvet: 10 % dohodkov si vedno dajte na stran

Naj vam hitro pojasnim, kaj se skriva za tem receptom ...

Finance: Vklopimo razum – izklopimo čustva

Uh, to je pa gotovo nekaj najtežjega. Se strinjate? Vsak od nas se je že kdaj znašel v situaciji, ko mu je razum zaradi premočnih čustev odpovedal, pa te situacije niso bile nujno povezane z denarjem.

Finance: Ne čakajmo na plačo. Začnimo živeti drugače.

V Ameriki so pred časom delali raziskavo, s pomočjo katere so ugotovili, da kar 76 % ljudi živi od plače do plače. To pomeni, da vsak sedmi oziroma skoraj vsak osmi ne zmore plačati stroška, višjega od 1.000 USD. Si predstavljate? Kaj mislite, je pri nas ta odstotek nižji?

Finance: Ostanimo nad gladino

Gotovo ste že velikokrat slišali ali prebrali, da moramo živeti v okviru svojih zmožnosti, da ne smemo porabiti več, kot zaslužimo, itd. Pa vendar se je tega včasih tako težko držati, kaj ne?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri