Strokovnjakinja za osebne finance svetuje: Kako se lotiti nakupa nepremičnine

S fantom razmišljava o nakupu stanovanja v vrednosti 60.000 evrov.

Kaj storiti, če izgubite pogodbo za posojilo

Kaj lahko storite v primeru, ko ne najdete več pogodbe za posojilo ...

Stvari, ki jih morate narediti najprej, če se znajdete v tako hudih finančnih težavah

S partnerjem imava res hude finančne težave in ne veva, kako iz njih. Te težave se vlečejo že zadnji dve leti in so nastale zaradi podjetja, ki ga ima partner (ima d. o. o.).

Strokovnjakinja za osebne finance svetuje: Nakup enosobnega stanovanja

"Razmišljam o nakupu enosobnega stanovanja, a se po vseh vaših prebranih člankih ne upam kar tako zadolžiti. Imam približno 10.000 evrov lastnih sredstev, za razliko pa bi morala najeti kredit na banki."

Skupaj zasluživa 4.000 evrov, a nama prav ničesar ne uspe prihraniti

Preberite, kaj obupani bralki, ki skuša vzpostaviti nadzor nad financami, svetuje Ana Vezovišek, specialistka za financiranje in osebni proračun.

"Sem mati treh še šoloobveznih punčk, ki se je znašla v precej hudi finančni stiski."

Imam namreč blokiran račun zaradi neplačanih prispevkov Fursu.

Kako naj se v letu pred upokojitvijo kar se da najbolje pripravim na novo obdobje?

Stara sem 61 let in sem tik pred upokojitvijo. Živim iz meseca v mesec in ne vem, kje je moj privarčevani denar. Kako naj se v tem letu do upokojitve pripravim na novo obdobje?  

Ponoči ne morem niti spati, saj imam en kup neplačanih položnic, ki me čakajo

400 evrov za stanovanjsko posojilo, 346 za gotovinsko, limit in kreditna kartica ... Je sploh še kakšno upanje.

Ker sem zaupala notarju, sem se znašla v situaciji, ki je ne znam rešiti

Situacija, v kateri sem se znašla, je posledica moje naivnosti. Toda kljub vsemu, kako naprej?

Strokovnjakinja za osebne finance svetuje: Imam kar devet posojil! Kako naj rešim nastalo situacijo?

Ker imam preveč mesečnih obremenitev in ker že nekaj let 'hodim' iz posojila v posojilo, sem se odločil, da poiščem strokovno pomoč. Potreboval bi eno posojilo za daljše obdobje, da poplačam manjše.

Strokovnjakinja za osebne finance svetuje: Ali potrebujem posojilo?

Bralka piše: želim najeti od 2.000 do 3.000 evrov posojila. Z njim bi poplačala limite in kreditno kartico, nekaj pa bi ga namenila popravilu avtomobila in ureditvi stanovanja. Preberite, kaj svetuje Ana Vezovišek, specialistka za financiranje in osebni proračun.

Od očeta sem dobila 40.000 evrov gotovine in vse zapravila

"Ga. Ana, redno berem vašo rubriko ter spremljam vaše odgovore. Želela sem si, da bi našla kakšno zgodbo, kot je moja, a se bojim, da je ni."

"Takrat sem bila zmožna znesek odplačevati brez problema, saj sem zaslužila okoli 900 evrov, zdaj pa niti minimalca ne spravim skupaj."

Mlada družina se je znašla v zagati: pred leti so vzeli posojilo za prenovo stanovanja, zdaj pa zaradi nastale situacije (invalidnost) ni dovolj prihodkov, da bi posojilo odplačali. Preberite si, kaj svetuje Ana Vezovišek, specialistka za financiranje in osebni proračun.

Za dobro obrestno mero sva morala skleniti življenjsko zavarovanje - kaj zdaj?

Bralec se je znašel pred odločitvijo - odplačati kredit, za katerega je moral skleniti življenjsko zavarovanje, ali ne. Preberite, kaj svetuje Ana Vezovišek, specialistka za financiranje in osebni proračun.

Zavarovanja: Do danes vplačala 25.000 evrov, moje dejansko stanje pa je 15.000 evrov!

"Ko sem letos domov dobila izpise stanja po policah, sem zgrožena ugotovila, da sem do danes vplačala 25.000 evrov, moje dejansko stanje pa je 15.000 evrov. Kaj zdaj?"

Kako začeti in na kaj vse je treba paziti, preden se odločite za nakup stanovanja

Bralka piše: Ga. Ana, z možem resno razmišljava o nakupu stanovanja, saj imava počasi že dovolj dolgoletnih najemov in neprestanih selitev. Imava tri otroke in želela bi se končno ustaliti. Zanima me, kako naj se tega sploh lotiva, na kaj vse morava paziti pri izbiri banke itd. Preberite, kaj svetuje Ana Vezovišek, specialistka za financiranje in osebni proračun.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri