Blanka Todori: Popestrimo si vsakdan!

Kaj ni pomlad najlepši čas?

Kolumna Blanke Todori: Živeti je treba za sedanjost, v trenutku!

Veliko je tem, o katerih se da pogovarjati. Neskončno, pravzaprav. O različnih področjih.

Blanka Todori (kolumna): Brez besed in brez kretenj

Smo takšni, ki veliko govorimo in malo povemo, takšni, ki malo govorimo in veliko povemo, takšni, ki tako v prostem času kot poslovno radi ali manj radi govorimo z različnimi ljudmi, takšni, ki govorimo v več tujih jezikih, ker jih obvladamo, pa tudi takšni, ki se bolj ali manj uspešno s tujci pogovarjamo le s pomočjo kretenj. Male in velike klepetulje.

Kolumna Blanke Todori: Pomlad!

No, pa je le prišla! Pomlad!

Blanka Todori (kolumna): Rože, barve in detajli

Naše počutje in življenje poživljajo rože, barve in vsi tisti drobni detajli, ki nas obkrožajo in se zanje zdi, da so nepotrebni in brez koristi.

Kolumna Blanke Todori: Rože

Roža. Kako preprosta beseda?! Za ta mali in drugič veliki, včasih pa komaj opazni čudež, ki s svojimi barvami in krhkostjo tako poživlja naravo in razveseljuje naše oko.

Kolumna Blanke Todori: Sonce bo predrlo gosto kopreno

Noč se komaj opazno umika dnevu, ki se sicer prebuja tako, kot se je včeraj in se bo tudi jutri, pa se vendar zdi, da se mu nikamor ne mudi.

Kolumna Blanke Todori: Vsak film skriva sporočilo

Radi gledate filme? Greste v kino ali si film, zaviti v mehko odejo in udobno zleknjeni na kavču, raje pogledate doma?

O presenečenjih v poštnem nabiralniku

Se spomnite, kdaj ste nazadnje dobili kakšno lepo, belo pismo z zanimivo znamko in datumom, kdaj je bila pošta poslana?

Kolumna Blanke Todori: Kam gredo vse obleke?

Preko leta na različnih mestih večkrat zasledimo priporočila, da vse, kar je starega, zavržemo, da nas ne obremenjuje pri osebnem razvoju in napredku, druga pa nas pozivajo k prenavljanju in recikliranju. Kaj je zdaj tisto pravo?

Imate radi presenečenja?

So in smo. Različni. Se dopolnjujemo ali smo si nasprot(n)i. Sodelujemo ali se umaknemo in gremo drugim izzivom naproti, tistim, ki jih sami načrtujemo, in/ali tistim, ki nas presenetijo, medtem ko načrtujemo prve.

Ne razkrijte želja ...

Koliko želja imate? Veliko? Eno samo? Ali celo nobene, ker se vam tako ali tako ne uresničijo? Mogoče vseeno vsaj eno in še kakšno majhno, ki se le zdi mogoča?

December je nekaj zelo posebnega

December. Še en od mesecev v letu, s toliko dnevi kot že prej vsi preostali najdaljši pred njim, pa vseeno na neki način še daljši, predvsem pa tako zelo drugačen. Res je, da tudi zato, ker je vsak dan tako poln vsega.

Semena za ptičke

Jutro. Balkon. Košara s skodelico, v kateri so le še luščine semen, ki so jih včeraj vrabčki in siničke pojedli čisto do dna. Pa so prvi obiskovalci vseeno že tu. Čepijo na robu košare in posode, drobne očke pa jim begajo sem in tja in pogledujejo po zajtrku.

Kolumna Blanke Todori: Lepo je, ko sneži ...

"V noči z nedelje na ponedeljek bo dež prešel v sneg tudi do nižin," so nekaj dni napovedovali vsako uro na vsakem kanalu radia in televizije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri