Blanka Todori: Dežnik - od pojava do sodobnega časa

Danes modni dodatek, ki si ga lahko privošči vsak, pred tisočletji pa razkošje in statusni simbol, ki so si ga privoščili le dostojanstveniki in vladarji.

Blanka Todori: Kako se lahko navadimo na druge ljudi?

Vrabčki in siničke! Končno so odkrili mojo košarico s semeni.

Blanka Todori (kolumna): Spoznavamo se, ko prisluhnemo sami sebi

Vedno me moti, ko nekdo reče: "Življenje je šola." Ali pa, da se v življenju 'učimo'.

Razvajanje (tudi pri frizerju) - dobro za telo in dušo

So razvajanja in so razvajanja. Vsakdanja in tista, ki si jih privoščimo sem in tja.

Zakaj nimate stilista?!

Ni osebe, ki si ne bi želela biti urejena, če tem besedam še tako nasprotuje. So sicer razlogi, vsaj tako sama, da si tega ne zasluži, da to njej ni dosegljivo, da nima dovolj denarja, da hodi le v službo, kjer je oblečena v uniformo, da tako ali tako ne gre nikamor drugam, da je predebela, da je prestara, da ... da ... da ...

Zakaj bi čakali na pomlad?

Pa ga imamo – zimski čas. Čedalje krajše dni, jutranje vstajanje iz tople postelje v hladno ter temno jutro in premalo časa popoldne, da bi postorili nujne opravke še po svetlem ali se na sprehodu skupaj z naravo veselili nekaj mesecev dolgega počitka. Ostajali bomo na toplem in doma in na proste dni konec tedna čakali še bolj neučakano.

Ko ličenje postane prava umetnost

Pred nekaj dnevi sva z veliko mlajšo prijateljico naštevali ličila, ki so na voljo ženski katerekoli starosti, da si uredi make-up, in to popoln. Potem sva odšteli tista, ki niso tako zelo nujna, in na koncu ponovno našteli tista, za katera bi si prav vsaka ženska zjutraj lahko vzela nekaj minutk in jih nanesla na obraz.

Temperatura je hecna stvar

Sonce, oblaki, megla, dež in sneg, veter, vsem pa skupna temperatura, ki se menja skozi dan, letne čase in leta, narava in mi pa se ji prilagajamo. Narava s svojo rastjo in plodovi, mi pa s počutjem.

Še dobro, da ima dan tudi noč

Ko je vroče, je pa res vroče. Še dobro, da ima dan tudi noč! Ko se zdi, da se nebo ohladi in je temno in brez oblačka, posuto le z nešteto zvezdami. Na dopustu jih tako radi opazujemo, kaj pa sredi delovnega tedna?

Užitki ob poletni vožnji s kolesom

Vedno, ko sedem na kolo, pa če naredim nekaj kilometrov ali grem na daljšo turo, rečem hvala tistemu, ki je izumil to 'čudo' na dveh kolesih. Vrteti pedale in drseti skozi veter, ki ga ustvarjaš sam ... en sam užitek! Pa če kolesariš sam in se predajaš svojim mislim ali če si del skupine prijateljev.

Večkrat si privoščite male užitke!

Mmm, ti drobni trenutki, ki si jih sem in tja podarimo. Samo zase. Kako dragoceni so. Kot bi objemali sami sebe. Sprostimo se, pozabimo na vse okoli sebe, čas se ustavi ... še bolje, zdi se, da teče, ampak ga niti ne moremo niti ne želimo izmeriti. In ko se počasi 'vrnemo' nazaj ... se počutimo, kot bi hodili po oblaku.

Tudi deževni dnevi so lahko prijetni

Zmaga pa je tudi, ko nas zgodaj zjutraj iz sanj zbudijo dežne kaplje, ki z nežnim škrebljanjem po okenskih policah obljubljajo tih in miren dan, mi pa si še napol v snu rečemo: "Ooo, kako prijetno jutro!" se obrnemo na drugo stran, še malo zadremamo in se prepustimo lenobnemu poležavanju.

Kolumna o pozitivni in negativni kritiki

Ljudje smo za kritiko zelo občutljivi. Ne samo za negativno, če je kritika sploh lahko negativna, tudi za pozitivno. Če je negativna, takoj pomislimo, da je to nekaj slabega, da je to napad na našo osebnost.
Blanka Todori

Kaj sploh je pravilno, čudovito, sijoče, brezhibno, idealno, skladno?

Lepota. Pravilne poteze obraza, čudoviti beli zobje, sijoči lasje, brezhibna koža, idealne mere, skladna postava. Pri ženski in pri moškem. Se sliši lepo?
Blanka Todori

Kolumna Blanke Todori: Ste radi na drugi strani ...

fotoaparata, kamere, mikrofona ali pa organizator nekega dogodka? Tam, kjer ste v ospredju vi? Kjer gledajo in opazujejo samo vas in je pomemben prvi vtis? Potem pa morate seveda tudi nekaj pokazati, se izkazati in dokazati? Se takrat potrudite po svojih najboljših močeh, odgovorno in spoštljivo?

Kolumna Blanke Todori: Kako zanimivo je to naše življenje

Kako zanimivo je to naše življenje. Kot knjiga, ki jo beremo, in se ves čas vračamo nazaj na poglavja, ki so se nas dotaknila tako močno, da jih ne moremo izpustiti iz svojih misli.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri