Ko ličenje postane prava umetnost

Pred nekaj dnevi sva z veliko mlajšo prijateljico naštevali ličila, ki so na voljo ženski katerekoli starosti, da si uredi make-up, in to popoln. Potem sva odšteli tista, ki niso tako zelo nujna, in na koncu ponovno našteli tista, za katera bi si prav vsaka ženska zjutraj lahko vzela nekaj minutk in jih nanesla na obraz.

Temperatura je hecna stvar

Sonce, oblaki, megla, dež in sneg, veter, vsem pa skupna temperatura, ki se menja skozi dan, letne čase in leta, narava in mi pa se ji prilagajamo. Narava s svojo rastjo in plodovi, mi pa s počutjem.

Še dobro, da ima dan tudi noč

Ko je vroče, je pa res vroče. Še dobro, da ima dan tudi noč! Ko se zdi, da se nebo ohladi in je temno in brez oblačka, posuto le z nešteto zvezdami. Na dopustu jih tako radi opazujemo, kaj pa sredi delovnega tedna?

Užitki ob poletni vožnji s kolesom

Vedno, ko sedem na kolo, pa če naredim nekaj kilometrov ali grem na daljšo turo, rečem hvala tistemu, ki je izumil to 'čudo' na dveh kolesih. Vrteti pedale in drseti skozi veter, ki ga ustvarjaš sam ... en sam užitek! Pa če kolesariš sam in se predajaš svojim mislim ali če si del skupine prijateljev.

Večkrat si privoščite male užitke!

Mmm, ti drobni trenutki, ki si jih sem in tja podarimo. Samo zase. Kako dragoceni so. Kot bi objemali sami sebe. Sprostimo se, pozabimo na vse okoli sebe, čas se ustavi ... še bolje, zdi se, da teče, ampak ga niti ne moremo niti ne želimo izmeriti. In ko se počasi 'vrnemo' nazaj ... se počutimo, kot bi hodili po oblaku.

Tudi deževni dnevi so lahko prijetni

Zmaga pa je tudi, ko nas zgodaj zjutraj iz sanj zbudijo dežne kaplje, ki z nežnim škrebljanjem po okenskih policah obljubljajo tih in miren dan, mi pa si še napol v snu rečemo: "Ooo, kako prijetno jutro!" se obrnemo na drugo stran, še malo zadremamo in se prepustimo lenobnemu poležavanju.

Kolumna o pozitivni in negativni kritiki

Ljudje smo za kritiko zelo občutljivi. Ne samo za negativno, če je kritika sploh lahko negativna, tudi za pozitivno. Če je negativna, takoj pomislimo, da je to nekaj slabega, da je to napad na našo osebnost.
Blanka Todori

Kaj sploh je pravilno, čudovito, sijoče, brezhibno, idealno, skladno?

Lepota. Pravilne poteze obraza, čudoviti beli zobje, sijoči lasje, brezhibna koža, idealne mere, skladna postava. Pri ženski in pri moškem. Se sliši lepo?
Blanka Todori

Kolumna Blanke Todori: Ste radi na drugi strani ...

fotoaparata, kamere, mikrofona ali pa organizator nekega dogodka? Tam, kjer ste v ospredju vi? Kjer gledajo in opazujejo samo vas in je pomemben prvi vtis? Potem pa morate seveda tudi nekaj pokazati, se izkazati in dokazati? Se takrat potrudite po svojih najboljših močeh, odgovorno in spoštljivo?

Kolumna Blanke Todori: Kako zanimivo je to naše življenje

Kako zanimivo je to naše življenje. Kot knjiga, ki jo beremo, in se ves čas vračamo nazaj na poglavja, ki so se nas dotaknila tako močno, da jih ne moremo izpustiti iz svojih misli.
Blanka Todori

Kolumna Blanke Todori: Ženske rade brskamo in vse potipamo

Se samo meni zdi, da je bil pred leti predah med silvestrskim ognjemetom in razprodajami daljši? Da smo najprej malo zadihali in se šele čez čas spet veselili letanja od ene do druge trgovine? Zdaj pa ... Saj smo se komaj umirili!

Sebe bi vendar morali imeti najraje!

Koga imate najraje? Naaajraje na svetu? Mamo, očeta, svoje otroke, partnerja, prijateljico, ki vam zna prisluhniti in vam stoji ob strani tudi takrat, ko se vsi ostali skrijejo, mogoče sosedo? Ste že sestavili seznam vseh, ki jih želite razveseliti z novoletnim darilom, in pripisali, kaj bi to lahko bilo?

Ste že kupili novoletna darila?

Ste že kupili darila, ki jih boste dali pod novoletno jelko? Za svoje najbližje in prijatelje? Ali to skrb puščate za zadnji trenutek, da bo prijetna skrb postala nadloga ali celo breme?

Prve gumijaste škornje so poznali že južnoameriški Indijanci

April je mimo, mokro poletje tudi. Jesen pa še teče. Dobesedno teče. Z neba v potočke in potoke, reke in jezera, od tod pa pod zemljo, ki vrača nazaj.

Kolumna Blanke Todori: Privoščimo si dan, ko ne delamo nič

Poznate ta občutek, ko si enostavno želite ostati doma? Sredi tedna ali za vikend, če zunaj dežuje ali sije prijetno sonce, tudi če vse okrog vas kriči, da bi 'morali' ven in vremenska napoved pravi, da bodo nekaj naslednjih dni na nebu kraljevali gosti črni oblaki, iz njih padale debele dežne kaplje in bo zunaj mraz?

Kolumna Blanke Todori: Prodajalec oblačil bi moral biti vsaj malo psiholog

Nasveti. Ti mali in veliki zakladi modrosti, ki jih tako radi delimo, težko pa poslušamo in jim sledimo. Le zakaj? Ker ena težava ni enaka drugi, pa če se še tako zdi, da je. Ker so nasveti po navadi rezultat lastnih izkušenj. Če pa ne, so velikokrat le želja nekomu pomagati, pa če je ta pomoč dobrodošla ali ne.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri