Kolumna Blanke Todori: Lepota je lahko moteča

Čudno se sliši, a ne? In to tako pri ženskah kot pri moških. Resda velja, da je pomembna notranja lepota, ampak kaj pravzaprav je notranja lepota? Kako hitro jo nekdo lahko izrazi? Kako hitro jo lahko zaznamo mi?

Kolumna Blanke Todori: Sicer pa, za koga sploh hujšamo?

Velikokrat slišim gospe, ko rečejo: "Najprej moram shujšati, potem bom začela razmišljati o garderobi in novi podobi."

Zakaj imajo moški manj problemov pri nakupovanju kot ženske?

Saj poznate monokomedijo Jamski človek? V kateri igralec pokaže vso resnico razlike med žensko in moškim, tisto pravo resnico, ki ne boli ne nje ne njega? Ko ona ne pogleda njega, češ 'no, vidiš', ne on nje, ampak se spogledata istočasno in si samo z nasmehom v očeh govorita: ''Ja, res je!'' Prijateljica jo je gledala že trikrat in je bila prepričana, da ni možno, da bi se vsakokrat smejala, kot da predstavo gleda prvič. Pa je. Trebuh boli, ko zapuščaš dvorano, in to prijetno.

Kako se spakirati za dopust?

Poletje. Čas, ko se zdi, da vse teče drugače in bolj počasi. Ko se sprostimo in dihamo drugače, ko se ne zdi, da so na počitnicah tudi skrbi in težave. Ko so okrog nas samo sonce, voda in zrak, za nekatere pa še gore.

Kako do popolnega poletnega stila?

Ko pomislimo na poletje, nam najprej padejo na misel sonce, morje in veter, pa veliko gole kože in barve, ki jih imamo najraje. Če pa gremo v podrobnosti, je naša domišljija žal velikokrat preveč toga. Res je, da smo oblečeni 'hitreje', pa vendar lahko poskrbimo, da tudi bolj domiselno.

Kolumna: Na razprodajah vzamem le tisto, kar je drugačno

Razprodaje so že v polnem teku. No, razne posebne ponudbe imajo trgovine vse leto in smo jih vajene na vsakem koraku, pa vendar je znižanje cen sezonskih oblačil in obutve tako zelo vabljivo. Še posebej poleti.

Črna barva - enostavna in univerzalna

Črna – ena in edina. Elegantna in večna. Tako kot mala črna obleka in salonarji s stileto peto. Enostavna in univerzalna, za vse, kar si zamislimo, ker vse, kar je črno, izpade dobro.

Sejem - odlična priložnost za druženje in klepet

Sejem. Na eni strani ustvarjalci in na drugi obiskovalci. Ali pa obratno. Kot revija, kjer se ustvarjalci predstavijo v besedi in sliki, bralci pa prebirajo in se odločajo, kaj bi imeli in česa ne.

Moda: Pomlad je čas za barve in vzorčke

Mala Ljubljana je kar naenkrat postala živahno mravljišče, zlasti ožje staro mestno jedro. Kot da nam je nevidna sila odklenila vrata, za katerimi smo čakali, da bomo lahko končno planili ven. Na zrak in sonce!

Kolumna Blanke Todori: Modni čevlji z visoko peto

V starem Egiptu je oče simbolno predal svojo hči bodočemu zetu tako, da mu je izročil njene poročne sandale.

Pete so visoke, seksi in vedno elegantne!

Se spomnite nanizanke Seks v mestu (zdaj prijateljice spet lahko gledamo, sicer v starih zgodbah, pa vendar) in Carrie Bradshaw, zasvojenke z modo, njenih stajlingov in vrtoglavo visokih pet, kreacij španskega modnega oblikovalca in častitelja ženskih stopal in gležnjev, ki nikoli ne bo naredil čevlja s polno peto, ker niso dovolj elegantni in prav nič seksi?

Kolumna Blanke Todori: Leta 1954 pridejo balerinke

V poznih štiridesetih letih prejšnjega stoletja se je domišljija na področju čevljev spet razbohotila. Salvatore Ferragamo (1898–1960), Italijan, je vedno veljal za vizionarja med oblikovalci čevljev, njegov pristop je bil ob dobrem poznavanju anatomije znanstven in inovativen, posledica pa kvalitetni in 'novi' čevlji.
Pepelka brez čevljev

Kolumna: Nečimrn Sončni kralj

Veliko vlogo pri oblačenju med plemstvom je v 17. stoletju odigral Ludvik XIV, francoski kralj, imenovan tudi Sončni kralj. Vzdevek je dobil po vlogi v Baletu noči, ko je kot 15-letni mladenič na glavi nosi veliko masko sonca.

Čevlje z visokimi petami so v srednjem veku nosile tako ženske kot moški

Še dobro, da znamo ljudje risati že od pradavnine, pa čeprav s koščki oglja na stenah jam! Kako bi sicer vedeli, da se je prvi čevelj, pravzaprav daljni prednik čevlja, ali preprosta sandala pojavila že okoli 4.000 let pr. n. št.? Na začetku sicer zaradi zaščite pred mrazom, vročim peskom in blatom, potem pa ... na slikarijah iz 3.500 let pr. n. št. se zdi, da imajo obuvala peto?! Se je to, kar danes imenujemo moda, začelo že takrat?

Čevlji so tako nepogrešljivi

Kateri del garderobe bi najlaže pogrešale? Najbrž bi se v hipu odločile, da je to krilo, kajne? Prav gotovo pa ne čevlji! Kako le, ko pa so tako nepogrešljivi. Ne samo zato, ker noge varujejo pred površino, po kateri hodimo, in različnimi vremenskimi situacijami, ampak ker nas delajo tako zelo ženstvene. Sploh tisti z visokimi petami. Čevlji so modni dodatek – ah, ne – 'nakit' za noge!

Pozabite na črno, oblecite barve!

Katerih kosov imate v omari največ? Hlač, mikic, šalov ... In katere barve? Črne? No, če je tako, res niste edini. In ne samo to!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri