Blanka Todori

Kolumna Blanke Todori: Ženske rade brskamo in vse potipamo

Se samo meni zdi, da je bil pred leti predah med silvestrskim ognjemetom in razprodajami daljši? Da smo najprej malo zadihali in se šele čez čas spet veselili letanja od ene do druge trgovine? Zdaj pa ... Saj smo se komaj umirili!

Sebe bi vendar morali imeti najraje!

Koga imate najraje? Naaajraje na svetu? Mamo, očeta, svoje otroke, partnerja, prijateljico, ki vam zna prisluhniti in vam stoji ob strani tudi takrat, ko se vsi ostali skrijejo, mogoče sosedo? Ste že sestavili seznam vseh, ki jih želite razveseliti z novoletnim darilom, in pripisali, kaj bi to lahko bilo?

Ste že kupili novoletna darila?

Ste že kupili darila, ki jih boste dali pod novoletno jelko? Za svoje najbližje in prijatelje? Ali to skrb puščate za zadnji trenutek, da bo prijetna skrb postala nadloga ali celo breme?

Prve gumijaste škornje so poznali že južnoameriški Indijanci

April je mimo, mokro poletje tudi. Jesen pa še teče. Dobesedno teče. Z neba v potočke in potoke, reke in jezera, od tod pa pod zemljo, ki vrača nazaj.

Kolumna Blanke Todori: Privoščimo si dan, ko ne delamo nič

Poznate ta občutek, ko si enostavno želite ostati doma? Sredi tedna ali za vikend, če zunaj dežuje ali sije prijetno sonce, tudi če vse okrog vas kriči, da bi 'morali' ven in vremenska napoved pravi, da bodo nekaj naslednjih dni na nebu kraljevali gosti črni oblaki, iz njih padale debele dežne kaplje in bo zunaj mraz?

Kolumna Blanke Todori: Prodajalec oblačil bi moral biti vsaj malo psiholog

Nasveti. Ti mali in veliki zakladi modrosti, ki jih tako radi delimo, težko pa poslušamo in jim sledimo. Le zakaj? Ker ena težava ni enaka drugi, pa če se še tako zdi, da je. Ker so nasveti po navadi rezultat lastnih izkušenj. Če pa ne, so velikokrat le želja nekomu pomagati, pa če je ta pomoč dobrodošla ali ne.

Kolumna Blanke Todori: Lepota je lahko moteča

Čudno se sliši, a ne? In to tako pri ženskah kot pri moških. Resda velja, da je pomembna notranja lepota, ampak kaj pravzaprav je notranja lepota? Kako hitro jo nekdo lahko izrazi? Kako hitro jo lahko zaznamo mi?

Kolumna Blanke Todori: Sicer pa, za koga sploh hujšamo?

Velikokrat slišim gospe, ko rečejo: "Najprej moram shujšati, potem bom začela razmišljati o garderobi in novi podobi."

Zakaj imajo moški manj problemov pri nakupovanju kot ženske?

Saj poznate monokomedijo Jamski človek? V kateri igralec pokaže vso resnico razlike med žensko in moškim, tisto pravo resnico, ki ne boli ne nje ne njega? Ko ona ne pogleda njega, češ 'no, vidiš', ne on nje, ampak se spogledata istočasno in si samo z nasmehom v očeh govorita: ''Ja, res je!'' Prijateljica jo je gledala že trikrat in je bila prepričana, da ni možno, da bi se vsakokrat smejala, kot da predstavo gleda prvič. Pa je. Trebuh boli, ko zapuščaš dvorano, in to prijetno.

Kako se spakirati za dopust?

Poletje. Čas, ko se zdi, da vse teče drugače in bolj počasi. Ko se sprostimo in dihamo drugače, ko se ne zdi, da so na počitnicah tudi skrbi in težave. Ko so okrog nas samo sonce, voda in zrak, za nekatere pa še gore.

Kako do popolnega poletnega stila?

Ko pomislimo na poletje, nam najprej padejo na misel sonce, morje in veter, pa veliko gole kože in barve, ki jih imamo najraje. Če pa gremo v podrobnosti, je naša domišljija žal velikokrat preveč toga. Res je, da smo oblečeni 'hitreje', pa vendar lahko poskrbimo, da tudi bolj domiselno.

Kolumna: Na razprodajah vzamem le tisto, kar je drugačno

Razprodaje so že v polnem teku. No, razne posebne ponudbe imajo trgovine vse leto in smo jih vajene na vsakem koraku, pa vendar je znižanje cen sezonskih oblačil in obutve tako zelo vabljivo. Še posebej poleti.

Črna barva - enostavna in univerzalna

Črna – ena in edina. Elegantna in večna. Tako kot mala črna obleka in salonarji s stileto peto. Enostavna in univerzalna, za vse, kar si zamislimo, ker vse, kar je črno, izpade dobro.

Sejem - odlična priložnost za druženje in klepet

Sejem. Na eni strani ustvarjalci in na drugi obiskovalci. Ali pa obratno. Kot revija, kjer se ustvarjalci predstavijo v besedi in sliki, bralci pa prebirajo in se odločajo, kaj bi imeli in česa ne.

Moda: Pomlad je čas za barve in vzorčke

Mala Ljubljana je kar naenkrat postala živahno mravljišče, zlasti ožje staro mestno jedro. Kot da nam je nevidna sila odklenila vrata, za katerimi smo čakali, da bomo lahko končno planili ven. Na zrak in sonce!

Kolumna Blanke Todori: Modni čevlji z visoko peto

V starem Egiptu je oče simbolno predal svojo hči bodočemu zetu tako, da mu je izročil njene poročne sandale.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri