Pete so visoke, seksi in vedno elegantne!

Se spomnite nanizanke Seks v mestu (zdaj prijateljice spet lahko gledamo, sicer v starih zgodbah, pa vendar) in Carrie Bradshaw, zasvojenke z modo, njenih stajlingov in vrtoglavo visokih pet, kreacij španskega modnega oblikovalca in častitelja ženskih stopal in gležnjev, ki nikoli ne bo naredil čevlja s polno peto, ker niso dovolj elegantni in prav nič seksi?

Kolumna Blanke Todori: Leta 1954 pridejo balerinke

V poznih štiridesetih letih prejšnjega stoletja se je domišljija na področju čevljev spet razbohotila. Salvatore Ferragamo (1898–1960), Italijan, je vedno veljal za vizionarja med oblikovalci čevljev, njegov pristop je bil ob dobrem poznavanju anatomije znanstven in inovativen, posledica pa kvalitetni in 'novi' čevlji.
Pepelka brez čevljev

Kolumna: Nečimrn Sončni kralj

Veliko vlogo pri oblačenju med plemstvom je v 17. stoletju odigral Ludvik XIV, francoski kralj, imenovan tudi Sončni kralj. Vzdevek je dobil po vlogi v Baletu noči, ko je kot 15-letni mladenič na glavi nosi veliko masko sonca.

Čevlje z visokimi petami so v srednjem veku nosile tako ženske kot moški

Še dobro, da znamo ljudje risati že od pradavnine, pa čeprav s koščki oglja na stenah jam! Kako bi sicer vedeli, da se je prvi čevelj, pravzaprav daljni prednik čevlja, ali preprosta sandala pojavila že okoli 4.000 let pr. n. št.? Na začetku sicer zaradi zaščite pred mrazom, vročim peskom in blatom, potem pa ... na slikarijah iz 3.500 let pr. n. št. se zdi, da imajo obuvala peto?! Se je to, kar danes imenujemo moda, začelo že takrat?

Čevlji so tako nepogrešljivi

Kateri del garderobe bi najlaže pogrešale? Najbrž bi se v hipu odločile, da je to krilo, kajne? Prav gotovo pa ne čevlji! Kako le, ko pa so tako nepogrešljivi. Ne samo zato, ker noge varujejo pred površino, po kateri hodimo, in različnimi vremenskimi situacijami, ampak ker nas delajo tako zelo ženstvene. Sploh tisti z visokimi petami. Čevlji so modni dodatek – ah, ne – 'nakit' za noge!

Pozabite na črno, oblecite barve!

Katerih kosov imate v omari največ? Hlač, mikic, šalov ... In katere barve? Črne? No, če je tako, res niste edini. In ne samo to!

Smo se končno le naveličale hlač?

Se mi samo zdi ali je zadnje čase res čedalje več mladih in malo manj mladih gospa, ki si želijo biti bolj ženstvene? Smo se končno le naveličale vedno in ob vsaki priložnosti nositi hlače? Smo v njih res (lahko) bolj sproščene ali želimo v hlačah svetu, predvsem pa moškim, povedati kaj drugega?!

Veselite se vsakega trenutka posebej!

Spomnim sem, ko sem pred leti neko poletno soboto vstala zelo zelo zgodaj. Izpustila sem lenobni jutranji ritual in šla. Sproščeno in brez pričakovanj. Vse je bilo mirno, komaj kdo že na ulicah in trgih v stari Ljubljani. Tisti redki pa zaspani, še napol v pižami in sanjah ...

1. januar, ko se zdi, da začne čas teči od začetka

Za nami so dnevi, bolj posebni kot kateri koli drugi v letu, ko so misli in dejanja, z njimi pa tudi mi, enostavno drugačni, ko pozabimo celo na 'meje', ki smo si jih čez leta ustvarili, hote ali nehote.

Še malo in leta 2013 bo konec!

Še malo in leta 2013 bo konec. Nepreklicno konec. Kar je bilo, je bilo, kar se je zgodilo, se je zgodilo.

Z obleko pokažemo odnos, do sebe in do drugih

Kako prijeten je tale december, poln zanimivih dogodkov in prireditev, tako na prostem kot v kulturnih hramih po vaseh in mestih. Se je kar težko odločiti, del katere zgodbe bi bili, a ne?

Kavo pripravimo prijateljem

Pred nekaj dnevi sem bila v trgovini za dom in malo stran od vhoda prišla do majhnega pulta, kjer mi je mlajša ženska ponudila kavo. Bilo je še zgodaj in kava bi se mi res prilegla. Obljubila sem ji, da se vrnem.

Blanka o tem, zakaj je december tako poseben mesec

Pustimo decembru zapeljevati – počasi in z užitkom, saj je december čas, ko našo domišljijo kar razganja od želja!

Blaka Chara o razvajanju v prijetno toplem zavetju

November se mi je vedno zdel 'čuden' mesec, tako dolg, pust in brezbarven. Čisto brez energije, kot da se je vse ustavilo.

Blanca Chara o vsakdanjih odločitvah

"Aaah, ko bi se le lahko nekdo odločil namesto mene, kako bi to bilo dobro!" si včasih rečemo – in cincamo dalje.

Naredite red v svoji omari

Res je, po 'vetru v omari' so partnerji svojih gospa še bolj zadovoljni kot njihove gospe. Zakaj? Ker so dobili nazaj svojo žensko, tisto, ki so jo spoznali pred leti in se je uredila samo za – njega.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri