"Zato vendar, ker se v tej državi od umetnosti tako in tako ne da več živeti."

"No, pa sva opravila," ji je pomežiknil. "Zdaj bova le še preštela izkupiček," je izpraznil torbo. "Takole bova štela – enega meni, enega tebi," je polegal bankovce izmenoma na kupčka. "Saj je prav, da si to zdaj tudi pošteno razdeliva ..."

Feri Lainšček o skodelici kave

Opazil jo je že na začetku ulice. Res je bila to ženska, za katero so se ozirali. O tem se je lahko zdaj spet prepričal. Ob hoji se je za spoznanje pozibavala, kakor bi bila kljubovala pogledom. Zato sploh ni bilo videti, da bi se ji mudilo. To ga je vsaj za spoznanje pomirjalo.

Feri o starem pesniku iz čitanke

Resnično, prav klavrno se je nocoj počutil možak, tak stari pesnik iz čitanke, tam med mladimi pesniki, ki mu niti v žerjavici ne bi priznali, da si tudi sami želijo v čitanke.

Njena pesem

"Rekli so, da mi tu lahko napravite pesem," je dahnila, ko je prvič stopila v studio. Obstali so in se spogledali, saj še nobena, ki je želela postati pevka, ni butnila mednje tako z vedrega in ni želje izrekla tako naravnost. "Skladbo?" je končno zamrmral tehnik, ki je bil običajno tu najzgovornejši. "To bi moda celo šlo," je odkimaval in iskal pravih besed. "Ampak, ali vi, gospa, veste, kaj vse je potrebno za en tak projekt ..."

Nekaj dobrega o sosedih

Ko so me na filmskem festivalu v Pulju vprašali, po čem si bom ta dogodek najbolj zapomnil, sem dejal, da po proračunu ali pač po denarju, ki ga sosednja Hrvaška namenja svoji filmski ustvarjalnosti in njeni promociji. Kaj sem imel ob tem pravzaprav v mislih?

Feri o knjigah, ki dišijo po prihodnosti

Azbooka WISEreader, hanlin e-reader V3, sony reader, NUUTbook 2, barnes & noble nook, viewsonic VEB612, amazon kindle 3, hanvon WISEreader, irex iliad, OLPC XO, sugar, onyx boox 60. Ste prepoznali katero od naštetih naprav? Če ste jo, ali pa jo mogoče že uporabljate, je vse v najlepšem redu, razen če se vam ta zapis verjetno ne bo zdel kaj preveč zanimiv.

Feri Lainšček: "To ni političen song!"

"En korak v levo stran, en korak v desno stran. En korak za akcijo, drugi za reakcijo. To ni političen song, ni političen song! Kar trdijo, ni res, to je pesem za ples." Vem, da številni poznate to Kreslinovo pesem, ki se mi je danes zjutraj zataknila v uho, čeprav je nisem slišal po radiu in tudi ne kje drugje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri