Kaj osebnostna rast sploh pomeni?

Verjetno se sliši rahlo 'znucano', ampak danes se bomo spraševali, kaj sploh je osebnostna rast. Mislim, da je za vsakogar nekaj drugega, odvisno od tega, kako gleda na sebe in kako se odziva na okolje in izzive, ki mu jih življenje meče pod noge.

Jeza v najstnikih

Najstnikom, torej mladostnikom oziroma pubertetnikom, v okviru svoje Svetovalnice svetujem brezplačno, saj s tem vračam nekaj svojega znanja, izkušenj, volje in energije v mlade odraščajoče ljudi, ki iščejo svoj prostor pod soncem.

Hipokrizija, eno najslabših čustev

Besedo hipokrizija bi lahko prevedli kar v hinavščino, licemernost ali v dvoličnost. Mislim, da vsi veste, kaj beseda hinavščina pomeni. Ali pač ne?

Ljubezen ali ekonomska skupnost?

To je večno vprašanje. Mojca in Gašper živita skupaj šest let, imata sina in sta v življenjskem precepu – ali ostati skupaj in živeti v nekakšni ekonomski skupnosti ali pa se raziti in iskati novo ljubezen. Namreč, zaljubljenost je izzvenela, ostala sta drug pred drugim takšna, kot v resnici sta, in zdaj se sprašujeta, kako in kaj naprej.

Izkazovanje pozornosti na nematerijalen način

Kdo ima rajši dokaze pozornosti, moški ali ženske? Vem, večina vas bo takoj odgovorila, da so ženske tiste, ki želijo, da jim partnerji izkazujejo pozornost, da od njih dobijo materialne dokaze o tem, da moški mislijo nanje, in s tem mnogo žensk enači tudi njihovo ljubezen.

Kje spoznati partnerja?

Današnji naslov mi je posredno dala ena od strank v Svetovalnici. Gospod srednjih let pravi, da je opravil 'inventuro' svojega dosedanjega življenja, kaj bi še lahko naredil, česa ni, pa je hotel, predvsem pa je spoznal, da mu je vsa leta zakona manjkalo topline v smislu uživanja v posteljnih aktivnostih.

Odnos med sorojenci

Odnos med več otroki iz istega družinskega gnezda je vedno večplasten in nikoli enostaven. Odnos med bratom in sestro, dvema sestrama, bratoma, pa med več njimi je lahko poln ljubezni, rivalstva, prevladuje zaščitniški ali pa izkoriščevalski odnos, vendar nikoli ni to enostaven odnos.

Optimizem

V teh svinčenih časih, ki se nam dogajajo v tej naši ljubi 'kokoški', moramo najti,  nekateri pa ohraniti optimizem. Osebno se mu ne odrečem, gojim ga zavestno in z veseljem, ob zavedanju, da se brez optimističnega pogleda na vse in vsakogar sama obsodim, da bom nehote in slej kot prej postala zagrenjena, tečna in pesimistična.  

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri