Kako iz vzorca revščine

Nekateri pravijo, da so določene družine nekako generacijsko predisponirane za revščino, četudi se posamezni člani v družini trudijo, da bi ji ubežali. Vzorec revščine je trdovraten in se ne pusti kar tako odpraviti, ampak potuhnjeno vztraja iz generacije v generacijo.

Kako je njena obsedenost s čistočo uničila zakon

Čistoča je taka fajn reč. V naši civilizaciji je nekako pričakovano, da se redno umivamo, se pravi skrbimo za osebno higieno, ščetkamo zobe vsaj dvakrat na dan, sesamo in glancamo stanovanje, avto, vikend, pospravljamo in čistimo garažo, klet in podstrešje. To je zunanja čistoča. Kako pa nam gre z notranjo čistočo misli, namenov, ciljev, prepričanj, želja, energij?

Kdaj, če sploh, bi moral otrok dobiti žepnino?

Dvanajstletni deklič me debelo pogleda, ko jo vprašam, ali ima žepnino. Odkima. Kako pa si potem kupi kaj, kar si želi ali potrebuje? "Zatežim mami ali očiju, pa mi dasta nekaj evrov," je bil odgovor sicer odločne najstnice, "da si grem kupit kakšno lepo majčko".

Zakaj je bolj pomembno ohraniti pristen čustveni stik z najstnikom, kot pa kar naprej godrnjati

Najstniki so na svetu zato, da nas starše 'sekirajo'. No, malce se hecam, a nisem daleč od resnice, vsaj glede na pritoževanja staršev, ki jih poslušam v Svetovalnici.

Priveži me na stol: O tem, kako pomembna je komunikacija v partnerstvu

Ne, ni govora o kakšnem nadrealističnem filmu Pedra Almodovarja ali o kakšni obliki SM-prakse. Gre za pogosto izjavo različnih moških, ki po ločitvi obiščejo Svetovalnico in potožijo, kako hudo jim je, ker so izgubili ženo in je družina razpadla.

5 stopenj žalovanja

Žalovanje je proces, ki ga spoznamo vsi, ko doživimo bolečo izgubo ali tragedijo.

Začaran krog, ki začne rahljati partnersko vez

Saj veste, v kakšnem svetu živimo, kajne? Delamo od jutra do 'sutra' ali od zore do mraka, če je komu ljubše.

Zato je pomembno izražanje hvaležnosti ...

Moje delo je svetovati, pomagati in podpreti razvoj osebnosti, odnosa, vizije in zdravega starševstva bodisi pri parih bodisi posameznikih pa seveda tudi pri celotni družini, ko se oglasi pri meni. Vsi imajo probleme, normalno. Če jih ne bi imeli, bi se doma 'lupčkali', vedno malce v šali povem.

Ljubice: Od svojega ljubimca imam več kot njegova žena

Verjetno se je marsikatera med vami, drage bralke, že znašla v nehvaležni vlogi ljubice. Kaj pomeni biti ljubica moškemu, ki te skriva in te javno nikakor ne pokaže?

Kako lahko strah uniči partnersko zvezo

Strah je pač normalno čustvo. Služi nam, da nas opozarja pred nespametnimi in prehitrimi odločitvami, s katerimi bi ogrožali svoj obstoj. Po drugi strani pa je neki modrec nekoč rekel, da pogum ne pomeni, da te ni strah, pogum v resnici pomeni, da te strah ne ustavi.

Diamantki - o otrocih, ki nas učijo sprejemati drugačnost

Tako sem poimenovala otroke, ki nas 'ta stare' učijo, kako sprejemati drugačnost in kako vzgojno pristopati k novodobnim energijam, ki jih prinašajo ti otroci. Zakaj so diamantki? Ker so skupek novih generacij, ki jih nekateri imenujejo indigo otroci, drugi jim rečejo mavrični ali kristalni otroci.

Bivša partnerja za vedno ostaneta tudi starša

Bodisi poročeni ali v zunajzakonski skupnosti, ko pride do razhoda, ostanejo na rešetu otroci.

Kako očistimo svojo osebnost in jo vzdržujemo

Higiena pomeni, da se ravnamo tako, da se čistimo, peremo, smo snažni in posledično zdravi. No, prosto po meni. Vsako jutro in zvečer si operemo zobe, se stuširamo, zamenjamo perilo in z raznimi mažami negujemo kožo. Vsakodnevna osebna higiena postane ritual in navada, ki se je skorajda ne zavedamo več. Zdi se nam samoumevna. Tisti, ki se ne umiva redno, se nam zdi, da je že kar pacek ali pa lenoba.

Kar mislimo, to smo ali kako negativne misli obremenjujejo naše življenje

Ali če obrnem pomen naslova: to, kako razmišljamo in sprejemamo lekcije življenja, kako smo opremljeni za soočanje z lastnimi bolečinskimi točkami in kako se upamo boriti za svoje najvišje dobro, nas oblikuje na način, da se nam točno to na takšen ali drugačen način tudi res dogaja.

Zlomljeno srce vas lahko ubije. Dobesedno!

Ja, zlomljeno srce boli. Gledam mlado žensko pred sabo. Vse življenje je še pred njo, a ona skozi debele solze pove, da ga ni več. Njega. In brez njega ji ni do življenja. Vsi njeni gradovi v oblakih so podrti, razriti in minirani.

Zakaj so nekatere sedanje partnerice ljubosumne na bivše soproge?

Ja, prav ste prebrali. Pojav je kar pogost, zato bom danes o njem bolj poglobljeno razmišljala. Čudna so pota človekove ljubosumnosti in odločitve so včasih prenagljene.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri