Dr. Tanja Bagar: "Kanabinoidi so ene najbolj varnih molekul, kar jih poznamo"

Doc. dr. Tanja Bagar je direktorica in predsednica strokovnega sveta Mednarodnega inštituta za kanabinoide ICANNA.

Pogovor z Mirsadom Purivatro, direktorjem Sarajevskega filmskega festivala

Na letošnjem slavnostnem odprtju 8. Festivala evropskega in mediteranskega filma (FEMF) v Piranu je direktor Sarajevskega filmskega festivala Mirsad Purivatra prejel nagrado za avtorski prispevek k evropski kinematografiji.

Karim Merdjadi: Vsi se te bodo spominjali po zadnjem krožniku

Lahko bi rekli, da Karima Merdjadija zaznamujejo radovednost, želja po novih znanjih in ljubezen do kuhanja, kar ga je tudi pripeljalo do izobraževanja na akademiji za kulinariko Le Cordon Bleu v Parizu in pozneje na dodatna izobraževanja v Angliji, Franciji in Avstriji.

Okrepimo, prebudimo in imejmo radi svoje srce

 Potrebnih je le nekaj sprememb in naše srce bo ostalo močno in zdravo. 

Iztok Kovač: Če ne bi bil iz Trbovelj, bi to telo bilo drugače kultivirano

Zgodba koreografa, učitelja, plesalca in umetniškega vodje skupine EnKnapGroup Iztoka Kovača je iz trenutka prerasla v 30 let.

Tadej Toš: "Sem kurent, preganjalec teme in zime ..."

Igralec Tadej Toš, Ptujčan, ki z družino živi v Zagrebu in ima stalni angažma v ljubljanski Drami.

Jana Babšek: Tržičani so delavni in vzdržljivi ljudje

Direktorica Tržiškega muzeja o specifiki Tržiča.

Anita Kajtezovič: "Težko je ohraniti ravnotežje 24 ur"

Pomembno se je naučiti uravnavati svoja čustva in se izogibati ekstremom.

Seni Pegan: "Težko je narediti vedno enako dobro pivo"

Seni Pegan je edina biersommelierka v Sloveniji oziroma sommelierka ali preizkuševalka piva.

Pogovor: Damjan Kozole, režiser

Biti filmar pomeni, da moraš imeti trdo kožo in vseen o občutljivo dušo.

Če imaš dobro surovino, imaš v kuhinji pol manj dela

Luka Košir, ki ga je Ana Roš, najboljša kuharica na svetu, na spletni strani ameriške modne revije Vogue proglasila za enega največjih upov slovenske gastronomije in njegovo Gostišče Grič v Šentjoštu uvrstila med osem gostiln, ki jih po njenem mnenju velja v Sloveniji obiskati, stavi na zdrav razvoj in možnost, da marsikaj naredi še bolje.

Lara Paukovič: Sploh ne vem, kdaj sem začela pisati ...

... ampak se mi zdi, da je od nekdaj z mano.

Kabine Šerinjon – prva slovenska e-knjižnica modnih in vintage oblačil

Naš vsakdanjik je prežet s hitro modo, ki spodbuja vsakodnevno trošenje in čim hitrejšo zamenjavo 'starih' kosov z novimi.

Alenka Godec: "Dokler sem živa ..."

"... hočem tudi živeti tako, kot da sem živa, ne pa metati puške v koruzo in padati v depresijo."

Valerija Vale Verhovnik: "Ne, osli niso trmasti, so pametni"

Valerija Vale Verhovnik, ekonomistka iz Slovenj Gradca z bogatimi življenjskimi izkušnjami, zadnja leta svojo radovednost udejanja na ekološki kmetiji Naš Raj, ki je na Vojskarski planoti na 920 metrih nadmorske višine, v enem najbolj divjih in neokrnjenih delov Slovenije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri