Marija Šerifović: To kratko življenje preživimo čim lepše!

"Če sem vam za teh 90 minut polepšala življenje, potem ima moje življenje smisel," so besede srbske 32-letne evrovizijske zmagovalke Marije Šerifovič.

Dr. Marko Munih: Človek zna čustvovati, robot pa ne

Ni se nam treba bati robotov in robotizacije, nasprotno.

Boris A. Novak: Sem pesnik, zato je zame poezija najvišji način izražanja sveta

Boris A. Novak se je za pisanje poezije odločil iz zelo globoke čustvene patetične stiske davnega leta 1969.

Prekmurje: Tam, kjer živijo topli ljudje z vizijo!

Tokratno raziskovanje, potovanje po Prekmurju, se nas je najbolj dotaknilo zaradi ljudi, vseh tistih, ki stojijo za tistim, kar nas vleče na obisk v Prekmurje.

Feri Lainšček z romanom Halgato na francoski trg

Ob izidu prevoda knjige Ferija Lainščka Namesto koga roža cveti v francoščino z naslovom Halgato, je bil avtor povabljen v Francijo.

Lamija Adži Bašar: Glasnica žensk, ki so preživele spolno nasilje

Lamija Adži Bašar, danes stara 19 let, je pripadnica iraških jezidov, ene od verskih manjšin, ki jih pripadniki t. i. Islamske države sistematično pobijajo.

Specialna pedagoginja Romana Murn o otrocih z motnjo pozornosti

Specialna pedagoginja Romana Murn z dolgoletnimi izkušnjami, ogromno znanja, razumevanja in ljubezni za otroke, ki imajo motnjo pozornosti, koncentracije, težave z nemirom, impulzivnostjo, se pravi so hiperaktivni (ADD oziroma ADHD).

Rok Zalokar: Hribi so najina pisarna in delovno mesto

Od Julijskih Alp, kjer je tako rekoč odraščal, se je Rok Zalokar odpravi na Himalajo pridružil s 17 leti. Od takrat se je pridružil številnim plezalnim odpravam v Peruju, Kirgiziji, Tibetu, Nepalu in Indiji. S partnerico Petro Brajnik sta osebne užitke doživetij v visokih gorah, od plezanja do strmega smučanja, 'pretočila' v gorsko-vodniški agenciji Vertical Adventures Slovenia, ki ponuja vodenje po gorah. Z licenco IFMGA mednarodnega gorskega vodnika pa vas Rok med drugim s helikopterjem popelje tudi na visokogorsko smučanje na Aljasko.

Milan Jakopovič: Simbolična vsota pet evrov ne spremeni sveta, a skupaj lahko kaj spremenimo

Vzgojitelj predšolskih otrok Milan Jakopovič gre po 24 letih v službo, kjer se ukvarja z osebami z motnjo v duševnem razvoju, še vedno z nasmeškom.

Maksim Osipov: Vsi želimo pomagati, a če človek ne spremeni načina življenja, mu ne moremo

Na vprašanje, kaj konkretno pomeni biti med desetimi najboljšimi zdravilci na svetu, nam je ruski zdravilec Maksim Osipov, sicer sin svetovno uveljavljene profesorice tradicionalne in alternativne medicine na moskovski medicinski fakulteti ter ugledne zdraviteljice dr. Ljudmile Osipove, odgovoril ...

Omar Escobar: Kava je kot vino – kar pri obeh velja, sta okus in aroma

Hondurašan Omar Escobar ima za sabo kar nekaj življenjskih poti, med drugim je deset let delal na ameriških križarkah, s katerimi je plul po svetu, še pred tem je v San Pedru štiri leta delal na inštitutu za kavo in še prej odraščal na babičini plantaži kave in na ranču svoje družine, kjer so prav tako gojili kavo. Zdaj živi na Vrhniki s soprogo Katjo in družino, kjer v butični pražarnici pražita kavo pod blagovno znamko Escobar.

Blaž Veber: Kranjska Gora skriva še ogromno nerazkritih naravnih in drugih presenečenj

Kranjska Gora, ki je, kot pravi direktor Javnega zavoda Turizem Kranjska Gora Blaž Veber, v določenih krogih zagotovo svetovna znamka, v nealpskih krajih pa ni tako prepoznana, skriva še ogromno nerazkritih naravnih in drugih presenečenj.

Matija Goljar: Idej je ogromno, težava je v tem, da se jih ljudje bojijo predstaviti

Matijo Goljarja smo spoznali kot voditelja podjetniške oddaje Štartaj Slovenija, sicer pa je ustanovitelj in direktor mladinskega podjetniškega peskovnika Ustvarjalnik, ki mladim v Sloveniji pomaga svoje hobije pretvoriti v vir prihodka, da se preživljajo z delom, ki jih veseli.

FOTO: Delček lepot osrednje Srbije

Tokrat vam predstavljamo le košček osrednje Srbije s poudarkom na Topoli in Kopaoniku.

Mag. Andrej Breznikar: Odnos, ki ga ima družba do gozda, je odraz kulture te družbe

Po deležu gozdov je Slovenija na tretjem mestu v Evropi in na petem mestu na svetu, saj ima skoraj 60 odstotkov površine gozdnate. Po besedah mag. Andreja Breznikarja, gozdarskega inženirja, ki na Zavodu za gozdove Slovenije skrbi za odnose z mediji, Slovenci sploh več ne opazimo, kako je živeti v drugi pokrajini, ker je povsem normalno, da nas obdajajo gozdovi, s tem da je približno 75 odstotkov gozdov v zasebni lasti in ima skoraj vsak četrti Slovenec v lasti gozd.

Prim. Danica Avsec, dr. med.: "Bodi človeški, spoštuj vsakogar! Kje so te zgodbe?"

Prim. Danica Avsec, dr. med., svetnica in direktorica Zavoda RS za presaditev organov in tkiv Slovenija – Transplant, v zdravstvu profesionalno deluje že 34 let.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri