Če želiš pridobiti neko novo znanje, to ni nikoli dogodek, to je vedno proces

Zelo pogosto se ljudje med sabo ne znamo pogovarjati, sodelovati, potem so tu še čustva in nikoli ne veš, kako se bo nekdo odzval.

Na obisku pri družini Maje Štamol Droljc

Da je modni oblikovalki Maji Štamol Droljc zdaj res lepo, ker imam svoj dom,moža, otroke in povrhu še psa, je morala na marsikatero pot.

Matic Smrekar: Težko postaviš butasto vprašanje o vesolju

Matic Smrekar je direktor, programski in idejni vodja ter organizator astronomskega izobraževalno-raziskovalnega programa v Zavodu Z lahkoto!

Slovenski paradižnik Lušt: sočen, slasten in svež

Letošnja sezona obiranja paradižnikov Lušt podjetja Paradajz v Renkovcih, kjer gojijo 11 sort paradižnikov, se je pričela.

Ana Roš: Karkoli sva dosegla, sva dosegla s svojim delom in odrekanjem

Ana Roš iz kobariške Hiše Franko letos praktično ni bila izpuščena z nobenega seznama, ki se je začel z besedo najboljši ...

Poslanstvo Milene Pleško je ustvarjanje partnerstev

Milena Pleško je trenutno edina oseba v Sloveniji, ki ima certifikat za 'matchmaking' oziroma za ustvarjanje partnerstev.

Marija Šerifović: To kratko življenje preživimo čim lepše!

"Če sem vam za teh 90 minut polepšala življenje, potem ima moje življenje smisel," so besede srbske 32-letne evrovizijske zmagovalke Marije Šerifovič.

Dr. Marko Munih: Človek zna čustvovati, robot pa ne

Ni se nam treba bati robotov in robotizacije, nasprotno.

Boris A. Novak: Sem pesnik, zato je zame poezija najvišji način izražanja sveta

Boris A. Novak se je za pisanje poezije odločil iz zelo globoke čustvene patetične stiske davnega leta 1969.

Prekmurje: Tam, kjer živijo topli ljudje z vizijo!

Tokratno raziskovanje, potovanje po Prekmurju, se nas je najbolj dotaknilo zaradi ljudi, vseh tistih, ki stojijo za tistim, kar nas vleče na obisk v Prekmurje.

Feri Lainšček z romanom Halgato na francoski trg

Ob izidu prevoda knjige Ferija Lainščka Namesto koga roža cveti v francoščino z naslovom Halgato, je bil avtor povabljen v Francijo.

Lamija Adži Bašar: Glasnica žensk, ki so preživele spolno nasilje

Lamija Adži Bašar, danes stara 19 let, je pripadnica iraških jezidov, ene od verskih manjšin, ki jih pripadniki t. i. Islamske države sistematično pobijajo.

Specialna pedagoginja Romana Murn o otrocih z motnjo pozornosti

Specialna pedagoginja Romana Murn z dolgoletnimi izkušnjami, ogromno znanja, razumevanja in ljubezni za otroke, ki imajo motnjo pozornosti, koncentracije, težave z nemirom, impulzivnostjo, se pravi so hiperaktivni (ADD oziroma ADHD).

Rok Zalokar: Hribi so najina pisarna in delovno mesto

Od Julijskih Alp, kjer je tako rekoč odraščal, se je Rok Zalokar odpravi na Himalajo pridružil s 17 leti. Od takrat se je pridružil številnim plezalnim odpravam v Peruju, Kirgiziji, Tibetu, Nepalu in Indiji. S partnerico Petro Brajnik sta osebne užitke doživetij v visokih gorah, od plezanja do strmega smučanja, 'pretočila' v gorsko-vodniški agenciji Vertical Adventures Slovenia, ki ponuja vodenje po gorah. Z licenco IFMGA mednarodnega gorskega vodnika pa vas Rok med drugim s helikopterjem popelje tudi na visokogorsko smučanje na Aljasko.

Milan Jakopovič: Simbolična vsota pet evrov ne spremeni sveta, a skupaj lahko kaj spremenimo

Vzgojitelj predšolskih otrok Milan Jakopovič gre po 24 letih v službo, kjer se ukvarja z osebami z motnjo v duševnem razvoju, še vedno z nasmeškom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri