Maksim Osipov: Vsi želimo pomagati, a če človek ne spremeni načina življenja, mu ne moremo

Na vprašanje, kaj konkretno pomeni biti med desetimi najboljšimi zdravilci na svetu, nam je ruski zdravilec Maksim Osipov, sicer sin svetovno uveljavljene profesorice tradicionalne in alternativne medicine na moskovski medicinski fakulteti ter ugledne zdraviteljice dr. Ljudmile Osipove, odgovoril ...

Omar Escobar: Kava je kot vino – kar pri obeh velja, sta okus in aroma

Hondurašan Omar Escobar ima za sabo kar nekaj življenjskih poti, med drugim je deset let delal na ameriških križarkah, s katerimi je plul po svetu, še pred tem je v San Pedru štiri leta delal na inštitutu za kavo in še prej odraščal na babičini plantaži kave in na ranču svoje družine, kjer so prav tako gojili kavo. Zdaj živi na Vrhniki s soprogo Katjo in družino, kjer v butični pražarnici pražita kavo pod blagovno znamko Escobar.

Blaž Veber: Kranjska Gora skriva še ogromno nerazkritih naravnih in drugih presenečenj

Kranjska Gora, ki je, kot pravi direktor Javnega zavoda Turizem Kranjska Gora Blaž Veber, v določenih krogih zagotovo svetovna znamka, v nealpskih krajih pa ni tako prepoznana, skriva še ogromno nerazkritih naravnih in drugih presenečenj.

Matija Goljar: Idej je ogromno, težava je v tem, da se jih ljudje bojijo predstaviti

Matijo Goljarja smo spoznali kot voditelja podjetniške oddaje Štartaj Slovenija, sicer pa je ustanovitelj in direktor mladinskega podjetniškega peskovnika Ustvarjalnik, ki mladim v Sloveniji pomaga svoje hobije pretvoriti v vir prihodka, da se preživljajo z delom, ki jih veseli.

FOTO: Delček lepot osrednje Srbije

Tokrat vam predstavljamo le košček osrednje Srbije s poudarkom na Topoli in Kopaoniku.

Mag. Andrej Breznikar: Odnos, ki ga ima družba do gozda, je odraz kulture te družbe

Po deležu gozdov je Slovenija na tretjem mestu v Evropi in na petem mestu na svetu, saj ima skoraj 60 odstotkov površine gozdnate. Po besedah mag. Andreja Breznikarja, gozdarskega inženirja, ki na Zavodu za gozdove Slovenije skrbi za odnose z mediji, Slovenci sploh več ne opazimo, kako je živeti v drugi pokrajini, ker je povsem normalno, da nas obdajajo gozdovi, s tem da je približno 75 odstotkov gozdov v zasebni lasti in ima skoraj vsak četrti Slovenec v lasti gozd.

Prim. Danica Avsec, dr. med.: "Bodi človeški, spoštuj vsakogar! Kje so te zgodbe?"

Prim. Danica Avsec, dr. med., svetnica in direktorica Zavoda RS za presaditev organov in tkiv Slovenija – Transplant, v zdravstvu profesionalno deluje že 34 let.

Intervju z Angeliko Hribar, vnukinjo lastnikov tovarn Šumi in Pletenina

Angelika Hribar, vnukinja Dragotina Hribarja in Evgenije Šumi, lastnikov tovarn Šumi in Pletenina, že lep čas raziskuje zgodbe svoje družine, napisala je tudi Rodbinsko kroniko Dragotina Hribarja in Evgenije Šumi, obširno pričevanje o slovenskem meščanstvu ter nemalo prispevkov o svoji družini za Kroniko. Odločila se je, da bo do konca življenja odkrivala duhovno zapuščino družine Hribar.

Maria Parr: V otroštvu potrebujemo možnost, da se lahko zatečemo v drugi svet

Maria Parr je ena od najpomembnejših sodobnih norveških pisateljic za otroke in mladino. Zelo radi jo primerjajo z Astrid Lindgren in Johanno Spyri (avtorico Heidi). Med letošnjim slovenskim knjižnim sejmom je bila na obisku v Sloveniji, ko se je med drugim srečala tudi s svojimi bralci, kar jo je precej ganilo. 

Marina Mårtensson: Čutim, da sem s prihodom v Slovenijo obogatila svoje življenje

Pevka Marina Mårtensson pravi, da je Švedinja in bo to vedno ostala, ampak po mamini strani tudi zelo ponosna Polslovenka, natančneje Istranka. Pri 26 letih je prišla v Izolo le za tri mesece na dopust in ostala. Zdaj je minilo že tri leta, odkar živi v Sloveniji. Dala si je drugo možnost, da zaživi dobro življenje v slovenskem slogu, ki ji je bližji od švedskega. 

Muzej iluzij: Zakaj vaše oči vidijo stvari, ki jih možgani ne razumejo

Takšen muzej iluzij so sprva odprli v Zagrebu, nato v Zadru, septembra pa zahvaljujoč Dejanu Grbiću, idejnemu vodji muzeja in direktorju, tudi v Ljubljani na Kongresnem trgu. Vodja muzeja Urška Humar pa računa, da se bodo povezali s slovenskimi umetniki in kulturniki, ki bi delali tudi slovenske zgodbe, tako kot so naredili že v Zagrebu.

Dr. Rožič, pater Peter: Šele kadar smo svobodni, smo lahko drugim na voljo in s tem v korist

Dr. Rožič, pater Peter, trenutno predava filozofijo in politično filozofijo na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani, deluje na nekaterih znanstvenih inštitutih in objavlja članke, hkrati pa je ravnatelj študentskega doma oziroma Magisa – jezuitskega kolegija v Mariboru. V veliko veselje mu je tudi opravljanje bogoslužja ter duhovnih in drugih vaj.

Faruk Šehić: Umetniki se ukvarjamo z najtežjimi temami in s tem pomagamo

Pisatelj Faruk Šehić, ki velja za vodilnega predstavnik tako imenovane poteptane generacije, živi v Sarajevu, kjer dela kot novinar in kolumnist. Za Knjigo o Uni je dobil nagrado Evropske unije za literaturo in nagrado Meša Selimovića. Junak knjige se iz labirinta vojne rešuje s pisanjem ter vračanjem v otroštvo, predvsem k reki Uni.

Tomaž Domicelj: Bil sem odličnjak, ampak mali 'pizdek' in sem vedno imel hudo ekipo

Kot kaže, bo tista njegova Za vedno mlad, zanj tudi držala. Glasbenik in slavist Tomaž Domicelj se prihajajočemu 70. letu prav nič ne priklanja, temveč gre s polno paro svojo pot naprej. Letos mineva 51 let od prvega nastopa, ki ga je imel na Šubičevi gimnaziji, ki jo je takrat tudi obiskoval.

Mag. Nastja Mulej: Kreativno razmišljanje omogoča, da si svoboden, samostojen človek

Mag. Nastja Mulej je edina licencirana trenerka metod kreativnega razmišljanja po dr. Edwardu de Bonu v Sloveniji.

Mojca Mavec: Več potuješ, več vidiš, kako ljudje zares živijo

Mojca Mavec, televizijska novinarka, voditeljica in avtorica oddaj Čez planke, že od samega začetka ni želela delati le turističnih oddaj, vedno je poskušala predstaviti tudi stvari, ki niso očitne na prvo žogo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri