Tina Lucu

Kolumna urednice: "Vrag ne sme odnesti šale"

Stvari večinoma postanejo zoprne, ko ljudje začnejo sami sebe jemati preresno. Oziroma, še huje je, ko začnejo preresno jemati svoje šefe, voditelje, politike in verske poveljnike. Življenje je že samo po sebi preveč zapleteno in prežeto z nešteto neprijetnostmi, da je škoda energije za fanatično oboževanje nekoga ali nečesa.

Kolumna urednice o slastnih pregrehah

Zadnjič, ko je v deželi še vel praznični duh in nismo bili še vsi na očiščevalnih dietah in strogih treningih, na odvajanju od cigaret, alkohola in sladkarij, sem šla mimo trenutno najbolj trendi lokala v centru Ljubljane.

Kolumna urednice: "Živela nostalgija in knjižnice"

V svojih otroških letih sem izredno rada hodila v knjižnico. Če zdaj pomislim, so nas takrat še bolj kot knjige mikali prvi samostojni pohodi po opravkih, ko končno niso vsega za nas urejali in izbrali starši. S Tammo sva vedno nerazumljivo dolgo listali in gledali knjige, se kljub zapovedani tišini ves čas smejali kot nori ter se nato več kot debelo uro vračali v pet minut oddaljen dom. Ja, mislim, da je bila knjižnica najin prvi 'disko', prvi dovoljeni izhod, kjer sva imeli svoj žur, pa čeprav s pritajenim smehom in šepetanjem.
Tina Lucu

Kolumna urednice: "Vsi križi in težave ženskih prsi"

Kakorkoli so lepe, velike, majhne, okrogle, špičaste, poskočne, pokončne ali povešene in jih imajo moški radi, imamo ženske s svojimi prsmi kar veliko dela, vse tja od odraščanja naprej. Samo toliko, da ne bodo moški mislili, da je vse okoli najbolj vidnega in menda najbolj seksi dela ženskega telesa sama zabava. Kje pa!
Tina Lucu

Kolumna urednice: "Že jamska mama se je veselila daljšanja dneva"

Že v učbeniku Geografija za 6. razred osnovne šole lepo piše, da si ljudje v preteklosti veliko stvari niso znali razlagati drugače kot z dejanji bogov. Kako je nastala Zemlja? Zakaj svetijo zvezde? Od kod plima, oseka, zakaj je poleti daljši dan, zakaj pada sneg ...?
Tina Lucu

Kolumna urednice: "Hočem biti glavna junakinja"

Zadnjič sem v enem od tistih lahkotnih ameriških filmov, kjer že vnaprej veš, da se bo seksi blondinka, pred katero klečijo vsi moški, zaljubila v najbolj običajnega, a poštenega fanta z očali, ujela stavek, ki mi je bil zelo všeč. Izrekla ga ni 'bjonda', ampak njena kolegica, lepa, a ne tako samozavestna in samostojna.

Kolumna urednice: "Mrak, dež, vlaga, gneča … in potem so od nekod priplesali harekrišnovci"

Ne vem točno, kateri dan je bil, ampak bil je eden od tistih sivih, deževnih, ki se z redkimi sončnimi prekinitvami vlečejo že od junija. Ura je bila okoli pol petih popoldne, na mesto je padal zgodnji megleni mrak, večina Ljubljančanov se je iz služb počasi odpravljala domov in na mestnih križiščih je bila zoprna gneča, taka tipična za ure po koncu delavnika na deževne dni.

Kolumna urednice: "Moj poslovni prosti slog"

Tako kot vseh stvari v življenju se tudi nakupovanja vedno lotim brez koncepta. Tudi če si naredim nakupovalni listek le s stvarmi, ki jih zares nujno potrebujemo, ga pozabim doma ali pa se ga ne držim.

Kolumna urednice: 'Sejemski psihologi me vedno prepričajo, da sem njihova najljubša stranka'

Na izletih po tujih mestih in krajih se moram obvezno ustaviti ali vsaj pokukati na tržnico in kakšen sejem ali bazar. Nikjer drugje ne doživiš takega utripa mesta kot na lokalni tržnici in nikjer drugje nimaš tako norih pogovorov kot na sejmu.

Kolumna urednice: "Ko bo moja volja trdnejša in me bo razmetano stanovanje zares začelo motiti, takrat …"

Zadnji vikend, ko je sijalo sonce in se mi res ni ljubilo čudovitih jesenskih dni zapravljati s pospravljanjem domačega ognjišča, se mi je utrnila sila pametna misel. S pospravljan­jem je pri meni – in če ste pošteni, še pri marsikaterem drugem posamezniku – približno tako kot z urejenim prehranjevanjem in rednim gibanjem (no, ja, pospravljanje je morda pri meni še najšibkejši člen).

Sveži, dišeči lasje mi dajo novo energijo

Ponedeljek zjutraj je, okoli pol sedmih, in spet se ukvarjam s povsem banalno zadevo, za katero pa vem, da bo močno vplivala na moj dan. Vem, da moram zbrati vse svoje moči in ukrepati, ker drugače bom imela pokvarjen začetek tedna.

Frizure – od hiphoperk, balerin do nogometašev in hipijev

Pred dnevi sem pred plesno šolo čakala na svojo plešočo skoraj enajstletnico. Bilo je že temno in dež, zato me je prosila, ali jo lahko pridemo iskat, da jo je malo strah. A prav zanimivo je bilo opazovati deklice in nekatera že kar postavna dekleta, ki so druga za drugo, vse neskončno nasmejane in polne energije, odhajale s treninga. In čisto vse od zadnje do prve so imele na glavi konjski rep.

Kolumna urednice: 'Moška' ženska revija prihodnosti

Mislim, da sem v vseh teh letih prebiranja, listanja in seveda tudi ustvarjanja revij razvila nekak zdrav odnos do vseh teh lahkotnih in manj lahkotnih tem, ki polnijo ženske revije. Vse jemljem z rahlo mero humorja in zdrave skepse do strokovnosti člankov.

Kolumna urednice o tem ali bi bilo potrebno otroka včasih našeškati?

Zadnje tedne v različnih medijih in seveda ustrezno temu tudi na socialnih omrežjih opažam veliko člankov na temo šeškanja in tepeža otrok. Seveda se – kot na vse teme tega sveta – s svojimi komentarji oglaša tudi kup pametnih in 'pametnih' staršev, tet, babic, stricev, novinarjev in drugih 'ekspertov', ki povečini seveda vsi vedo, kaj je prav.

Kolumna urednice: 'Bes, jeza, togota in zakaj zavidam triletnikom'

Zadnjič sem neskončno zavidala dve- do triletniku, ki je na svoj, za starše sila nadležen in stresen, način izražal svojo voljo. Naj vam opišem dogodek, ki je tako tipičen za triletnike in njihove starše.

Kolumna urednice: 'Zakaj je kava v družbi toliko boljša?'

Veliko stvari rada delam sama. Na primer najraje grem sama na tek, da lepo ujemam svoj počasni ritem, se mirno malo smilim sama sebi in razmišljam o tem, kako bo lepo, ko končam. Pa kakšen hrib, tudi tja grem, če ni previsoko in preveč orientacijsko zahtevno, še najraje sama, da me kdo ne zamori s kakšnim hitrim korakom navkreber.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri