Kolumna urednice: Verjamem v ...

Zase menim, da nisem kakšen velik materialist, a imam rada oprijemljive stvari. Veliko lažje razumem stvari, ki jih lahko otipam, poskusim, mečkam, kot pa stvari, ki jih ne morem prijeti.

Kolumna urednice: Od bleščeče šolske torbe do plastične vrečke

Pred vstopom v prvi razred osnovne šole je stvar zelo resna. Vse sorodstvo se ukvarja z nakupom šolske torbe, posebna družinska odprava se zavzame za nakup peresnice, da ne govorimo o večtedenskem premisleku o šolskih copatah, ličnih zvezkih in ovitkih za knjige.

Romantični Pariz je eno najbolj obiskanih mest na svetu

Tokrat smo se Pariza lotili malo drugače. Kaj je tako posebnega v posedanju po pariških lokalih?

Kolumna urednice: Telefonski maratoni in pametni telefoni

V svojih osnovnošolskih in srednješolskih letih sem bila mojster telefonskih pogovorov. Mislim, da imamo s prijateljicami še danes v lasti kakšen zavidljiv rekord v dolžini telefonskih pogovorov.
Tina Lucu

Kolumna urednice: "Včasih me potolaži že kava na letališču"

Spomnim se, da si včasih, še v jugoslovanskih časih, največ mladih vojakov jugoslovanske ljudske armade srečal v okolici železniške in avtobusne postaje. Posebno ob vikendih, ko so imeli izhod, so sicer šli čez center Ljubljane, ki pa je bil v tistih časih ob nedeljah popolnoma prazen, a končali so vedno pri železniško-avtobusni postaji. Tam se je vsaj nekaj dogajalo.
Tina Lucu

Kolumna urednice: Večerne novice in prelesna voditeljica

V ozkem belem krilu, seksi pariško modri bluzici in na vrtoglavih, tankih petih se je vrtela po studiu, močno krilila z rokami in Slovencem pred TV-zasloni sporočala zadnje novice iz sveta in domovine. Hotela sem poslušati poročila, a na koncu sem si le zapomnila belo, super ozko krilo in krasno kratko pričesko, o kateri že nekaj časa razmišljam, da ni švoh, če ti lepo pristaja.

Kolumna urednice: Kamp ali hotel?

Če me vprašate, ali bi šla raje v kamp ali v eleganten hotel z all inclusive ponudbo, bi v večini primerov raje izbrala kamp. Pa to ne govorim iz kakšne lažne slovenske skromnosti, ampak iz preprostega razloga, da se veliko bolje počutim v kampu, kjer si ves čas na zraku, si sam odrejaš uro zajtrka in večerje, v umivalnici spoznavaš ljudi, tvoja edina obutev so japonke ...

Kolumna urednice: Poletni ritem in črna kava

Pravzaprav bi bilo zanimivo narediti študijo ali vsaj kratki film o tem, kako se spreminja ritem družin posameznikov med 'normalnimi' dnevi in počitnicami.
Tina Lucu

Kolumna urednice: Od revij do pametnih telefonov

Kljub vsem velikim člankom, analizam in žal resničnemu upadanju naklad vseh revij in časopisov sama niti približno ne verjamem, da tisk umira. Pravzaprav imam občutek, da se na novo rojeva.

Kolumna urednice: 'Živeli evolucija in enakopravnost! Tudi pri dlakah!'

Okej. Dejstvo je, da je poletje super. Večina ljudi vse leto čaka dva najbolj poletna meseca – julij in avgust, ko si vzame najdaljši dopust v letu, izklopi možgane, napoka avto, zbere družinske člane in jo praktično po pravilu mahne na morje. Krasno!

Kolumna urednice: 'Danes se mi zvečer ne ljubi nikamor. Groza!'

Spomnim se, kako sem v zadnjem letniku srednje šole in še bolj med študijem težko preživela samo en večer doma, da nisem šla vsaj malo pogledat v mesto. Vsak večer, ki sem ga morala preživeti za štirimi stenami – po navadi iz enega in istega dolgočasnega razloga – učenje! – se mi je zdel izgubljen.

Kolumna urednice: O športu, sladkarijah in drugih radostih življenja

Prejšnji teden se mi je zdelo, da so vsi govorili o sladkorju. Kamor sem se obrnila, so mi predvajali odlomke iz oddaje Tarča Televizije Slovenija, kjer so se zbrali strokovnjaki iz vseh vetrov in debatirali o škodljivosti sladkih pijač, sladkorja in tako naprej.
Tina Lucu

Kolumna urednice: Krepka Angležinja in dominantni Zahod

Pred tedni sem prvič doživela, kako je videti dominantna moč večjih, močnejših, bolj samozavestnih in bogatejših držav Evrope. V bavarski prestolnici se nas je dobilo nekaj urednic ženskih revij iz srednje in vzhodne Evrope.

Kolumna urednice: Daleč od popolnosti

Iz vseh revij in ekranov, z vsakega socialnega omrežja in iz televizijskih oddaj vame ves čas govori kup strokovnjakov in amaterskih delivcev nasvetov, kaj moramo in česa ne smemo delati, če imamo otroke.

Kolumna urednice: Ko bi imeli glavni odmor, bi ...

Pred dnevi sem šla mimo osnovne šole ravno, ko je zvonilo za veliki odmor. Zagotovo se še spomnite na vsak šolski dan težko pričakovani glavni odmor, ko si šel lahko ven, norel, tekel, se skrival, igral med dvema ognjema, nogomet, skakal gumitvist ...

Kolumna urednice: O lenobi

Ena od hujših stvari, ki lahko doleti človeka, je lenoba. Okej, v manjših dozah je še sprejemljiva, v večjih pa je precej grozljiva. Pred devi sem lenobno zleknjena na kavču, polna slabe vesti, ker na tisti čisto povprečno sočno-oblačen dan nisem naredila čisto nič pametnega, resno razmišljala, koliko stvari sem zamudila in po domače povedano 'zasrala' iz enega samega zelo slabega vzroka – lenobe.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri