Kolumna urednice: 'Kaj zares potrebujemo v življenju?'

Zadnjo nedeljo sva s Sandro po telefonu povsem resno razmiš­ljali, da človek v resnici ne potrebuje prav veliko za srečno in udobno življenje. Seveda so bili središče najinega pogovora denar in 'pomembneži', ki ne znajo nehati grebsti več in več in še malo več in ...

Kolumna urednice: Nakupovalni seznam

Pred dnevi sem ugotovila, da imam posebno zabavne zaplete tudi z nakupovalnimi seznami. Saj veste, s temi skrbno napisnimi listki, ki si jih človek pripravi z v trgovino.

Kolumna urednice: 'Vsaka kazen je poučna'

Moram priznati, da sem si šla pred dnevi prav na živce. Res! Prav razočarala sem samo sebe, ker nisem zaupala svojemu instinktu in sem podlegla vsesplošnemu nezaupanju v ljudi. In naj vam takoj povem – kazen je sledila.

Kolumma urednice: Kaj vam bo fitnes, če imate hladilnik?!

Pred dnevi sem v poplavi člankov na bolj ali manj zabavno temo, kaj o vas povejo na primer copate, skodelica, iz katere pijete kavo, vaša frizura ali vsebina vaše torbice, naletela tudi na naslov Kaj o vas pove vaš hladilnik.

Naša urednica Tina o svoji jutranji (ne) rutini

Danes zjutraj sama sebi nisem mogla verjeti, kako dolgo se odpravljam od doma, zlasti če imam mir in nisem pod pritiskom hitrega odhoda. Mislim, da grem samo do vrat približno trikrat, plašč slečem vsaj dvakrat, ampak samo da pridem do teh poskusov odhoda od doma, traja vsaj pol ure (in to potem, ko naj bi bila že pripravljena za odhod).

Kolumna urednice: Županovi kavboji

Zadnje čase se resno sprašujem – ali je ljubljanski župan res tako prijazen možakar, ki ga neznosno skrbi za varnost meščanov in drugih obiskovalcev prestolnice, da imamo na vsake sto metrov mestne redarje, ali enostavno sodi po sebi, da priložnost pač dela kršilca zakona, kar je treba v kali zatreti ali pa – kar je verjetno najbolj drži – obupno potrebuje denar za mestno blagajno.

Kolumna urednice: Čez mejo, ja … tam je pa lepo!

Na zadnji sončni ponedeljek so se naši petošolci odpravljali na izlet. Saj veste, kako je to, popolnoma navihani desetletniki in desetletnice, malce sitno zaskrbljene učiteljice, pa sem in tja kakšna solza otroka, ki mu ni do slovesa, in predvsem veliko čebljanja staršev, ki se le še redko vidimo, odkar naši otroci sami hodijo v šolo.
Tina Lucu

Kolumna urednice: Znanilci upanja

Najprej za uvod, da ne bo nepotrebnih napačnih interpretacij in pomot – neskončno rada imam šport in športnike, njihove dosežke, sposobnosti, njihovo predanost, vzpone in padce. Ampak zadnjič sem ob akciji Znanilci upanja resno razmislila, kako smešni smo ljudje.
Tina Lucu

Kolumna urednice: Podrta naravna selekcija

Zadnjič sem ob res hitrem, ne vem, ali več kot minutnem ogledu zasedanja parlamenta, v nekem trenutku spoznala, kaj je narobe s sodobnimi politiki in voditelji. Ni več naravne selekcije. Jap, naj vam razložim svojo tezo, ki ni preveč znanstvena, je pa zato povzetek čiste kmečke logike (sicer locirane sredi mesta).

Kolumna urednice: Še sreča, da imamo polno luno

Zagotovo se spomnite sošolca iz šole, ki je bil vedno kriv za vse. Karkoli se je zgodilo, polomilo, razbilo, za vse lumparije je bil na koncu kaznovan vedno en in isti razredni dežurni krivec.

Olimpijske igre in mir – vsaj pred politiki

Kakorkoli, olimpijske igre še vedno dosežejo svoje poslanstvo. Morda Coubertinovo načelo res ne drži več v športnem svetu zmag, denarja in slave ter le še redki eksoti pravijo – važno je sodelovati in ne zmagati.

Ali niso olimpijske igre zaradi športnikov in gledalcev?

Sem novinarka, ki pa žal nima te sreče, da bi šla na olimpijske igre v Soči, in sem novinarka in ljubiteljica medijev, ki pa se ji res ne ljubi več brati zapisov svojih kolegov, kako trpijo v Rusiji.

Moški in torbice

Prejšnji teden sem pisala o ženskih torbicah in mojem malem, kot cent težkem svetu na dveh 'usnjenih' jermenih, v katerem imam na pol pojedene žemljice, izgubljene pare rokavičk, poper v vrečki pa vse dokumente in dokaze, da sem živa in na tem svetu. In ravno v pravem času je na svoj profil na Facebooku zapisal odličen status Lisin kolumnist Boštjan Gorenc Pižama: ''Jaz še vedno menim, da lahko moški nosi torbico samo, če smo leta '44 in mora sporočiti v sosednji bataljon, da je padel komandant Stane.''
Ženska torbica

Zakaj imam v torbici vrečko s poprom in rožnat trak in rokavico brez para?

Ženske torbice so brez dvoma nekaj posebnega. In zagotovo ima torbica vsake ženske svoj karakter, ki ga nekako povzame po svoji lastnici. Mislim, da vsaka ženska že z obliko, velikostjo, barvo in seveda tudi znamko nekaj pove o sebi, če pa bi videli še vsebino – mislim, da bi lahko zadeli bistvo vsake predstavnice pametnejšega spola. Ampak zadnjič je celo mene ob vsebini moje torbice vrglo na rit. Mislim, da bi me kakšen resen psihiater po hitrem postopku poslal v bolnišnico z diagnozo – zmedena osebnost, nekaj pripomb pa bi imela zagotovo tudi higienska inšpekcija.

Zakaj je matematika vsem tako tečna?

Najprej opozorilo – tega uvodnika naj nikar ne berejo tisti, ki imajo radi matematiko, uživajo v zapletenih enačbah, velikih številkah in logičnih ugankah. Tale napis je namenjen predvsem tistim, ki sta jim računanje in matematika predvsem asociaciji za nočno moro. Zadnjič, ko sem skupaj z desetletnico gulila enačbe, množila na veliko in risala pravokotnike in kvadrate, sem se namreč prvič resno vprašala, zakaj je vendar matematika vsem tako tečna. Saj ni tako napačna!

Nočni napad nevidne kepe problemov

Zadnje čase je moderno, da vsi pišejo o stresu – tistem na delovnem metu, pa stresu doma, v stresu sta družba in služba, pa seveda v stresu so naše banke in Tina Maze, da ne govorim o njenem Massiju ....

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri