Tina Lucu

Iz uvodnika nove Lise o bližnjicah, ki nas vodijo skozi življenje

Moram priznati in pri tem ne vem, ali sem za časom ali sem res tak skeptik, morda celo cinik, ampak nisem čisto prepričana, ali so te bližnjice, ki mi jih ponujajo na vsakem koraku, res prava pot do uspeha na vseh področjih.
Tina Lucu

"Sem Tina in sem grozen navijač!"

Evo, priznam. Jaz sem grozen navijač (beseda navijačka se mi ne zdi posebno privlačna). Dobesedno imam vse lastnosti groznega navijača in še sreča, da nisem fant in prevelik oboževalec nogometa, ker mislim, da bi me na primer v majici Green Dragonsov aretirali vsakič, ko Olimpija ne bi zmagala.
Tina Lucu

Iz uvodnika nove Lise o življenju brez kruha

Zdi se mi, da se v naši družini praktično nikoli ni zgodilo, da ne bi imeli kruha. Zdelo se je, da ne bi znali preživeti niti enega dne brez kruha. In mislim, da ni bilo tako le pri nas, ampak v vseh slovenskih družinah.
Tina Lucu

To je pač šport! Brez blefa – na vse ali nič!

Veste, zakaj mi je všeč šport in zakaj ga morda prevečkrat vrinem v uvodnike? Ker šport ne prenese blefa! Ne – enostavno ga ne! Si zmagovalec ali pa nisi! Si dober ali pa slab!
Tina Lucu

Iz uvodnika nove Lise o nedeljski Ljubljani, bolšjaku in gručah turistov

Spomnim se nedelj iz svojega otroštva, ko je bilo nedeljsko kosilo še tisto pravo – z govejo juho, tenstanim krompirjem, vsaj malo mastnim mesom, kakšno fino zabeljeno špinačo in še bolj slastno solato – ob katerem bi se danes vsi nutricionisti, dietologi in drugi strokovnjaki za zdravo prehrano samo križali in odkimavali z glavo.
Tina Lucu

Iz uvodnika nove Lise: "Malce sem zaljubljena v Italijo"

Ne vem, z Italijo imam že od majhnih nog poseben odnos. Malce je verjetno pripomogla moja nona, ki je del svojega življenja preživela v Trstu in se je vedno rada vračala k svojim prijateljicam – in jaz z njo. In potem je nona seveda tudi v Ljubljani vedno rada gledala italijanske programe, njihove televizijske šove z lepimi voditeljicami in šarmantnimi, sproščenimi voditelji in seveda – jaz z njo.
Tina Lucu

Iz uvodnika nove Lise o glasovih poletja

Malo čez peto uro zjutraj, ko se poletna vročina malo umiri in v spalnici temperatura končno pade na tistih znosnih 20 stopinj Celzija, takrat se prebudi moj sosed, vnet vrtičkar in očitno jutranja ptica. Z veselim požvižgavanjem iz vodnjaka (ja, tudi ti še obstajajo sredi Ljubljane) zajema vodo in zaliva svoj vrtiček, ki je zdaj sredi avgusta poln okusne zelenjave (no, vsaj upam).
Tina Lucu

Politična 'pamet' ne pozna meja

Zadnjič sem se na kavi dobila s prijateljico, ki že dolga leta živi v Rimu. Saj veste, gor, dol, tekmovanje, kateri otrok je bolj poreden, kateri bolj priden, kaj je novega, kaj je starega, malo o znancih, ko se je pogovor v teh časih seveda moral končati pri politiki.
Tina Lucu

Iz uvodnika nove Lise o tem, zakaj se veselimo evropskega prvenstva v košarki?

Naj vam razložim, zakaj se veselim prihajajočega evropskega prvenstva v košarki.
Tina Lucu

Naj živijo kralji in kraljice!

Zadnji mesec se angleški mediji in skupaj z njimi pač vsi širni 'trač plonkači', s slovenskimi vred, na veliko ukvarjajo z novim kraljevim družinskim članom. Okej, dojenčki so luštkani, srčkani, ampak po mojem mnenju kraljevi čisto nič bolj kot tisti navadne, rdeče krvi.

V vrtincu zdrave in nezdrave hrane

Ali morda poznate še koga, ki normalno je oziroma ali vi sploh še veste, kaj lahko jeste in česa ne smete? Sumite, da ste alergični ali vsaj občutljivi za kup stvari, ki vam povzročajo težave, na katere pred branjem različnih strokovnih, nestrokovnih in srednje strokovnih člankov ali knjig niti niste bili pozorni?

Iz uvodnika nove Lise: "Kaj te briga, saj je poletje!"

Oh, ja, všeč mi je ta poletni utrip, ko vse postaja malo bolj sproščeno, ko ima vsak občutek, da bo zmogel in da tudi prihodnost, kljub vsem neumnostim politikov in grožnjam analitikom, ni tako črna.

Iz uvodnika nove Lise o varnosti in nevarnosti poletnih dogodivščin

Ena izmed stvari, za katere sem hvaležna svojim staršem, je, da so mi pokazali, kako fino je potovati in odkrivati svet. Skoraj za vsake počitnice smo se vsa družina napokali v starega golfa, notri zbasali še prtljago, šotor in spalne vreče in smo šli – enkrat proti Afriki, drugič na Nordkapp, pa po Italiji, do Lizbone ...

Iz uvodnika nove Lise o tem, ali je res tako nevzgojno dati nekomu evro, ker te prosi?

Zadnjič sem jo mahnila po Čopovi. Saj veste, tisti najbolj prometni ulici v centru Ljubljane, kjer kar mrgoli ljudi iz vseh vetrov in krajev – od naključno mimoidočih, živčnih poslovnežev, flegmatičnih srednješolcev do napetih mladcev, radovednih turistov, malce namrgodenih stark ... In, ja, tam vas bo zagotovo vsaj nekje na poti poskušal očarati kakšen ulični muzikant ali vas bo usmiljenja prosil rahlo zapiti klošar.

Iz uvodnika nove Lise: "Dajmo zdaj vsi – ena, dva, tri, zdaj!"

A veste, ko včasih kar zapadete v črni niz dogodkov, ko vse skupaj spremlja slaba volja ali še huje brezvoljnost, ko se vam nikamor ne ljubi, komaj čakate, da je konec dneva, da se končno lahko zvalite v posteljo ...

Iz uvodnika nove Lise: "Zakaj je Rudolph postal nova Esmeralda?"

Bila je srednje oblačna sobota, a se je po vsem dežju, mrazu in neprijetnem vremenu vsem zdela skoraj sončna. Stala sem sredi množice navdušenih ljudi, ki so jo namesto po običajnih sobotnih opravkih – trg, trgovina, rekreacija, izlet – mahnili na ljubljanski Kongresni trg, kjer jih je točno opoldne pozdravil eden od kuharskih zvezdnikov programa 24Kitchen, Nizozemec Rudolph van Veen.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri