Iz uvodnika nove Lise: Otroci, starši in učitelji

Zadnja leta veliko teče beseda o tem, kako so učitelji v slovenskih šolah nemočni in ubogi, ker morajo učiti te grozne otroke, ki so jih s svojo permisivno vzgojo 'zafurali' nesposobni starši.

Iz uvodnika nove Lise o tem, zakaj nas matra nostalgija

Verjetno vsake toliko let pride trenutek, morda prav tak kot zdaj, ko je kriza že malo krizna in nadležna, ko se ljudje namesto v pregovorno svetlo prihodnost raje ozirajo nazaj v nostalgično preteklost. In nostalgija zdaj pravzaprav ni več nekaj iz preteklosti, ampak je postala trend, hit sezone. Stare stvari, obleke, torbice, pohištvo, filmi, politiki, voditelji, še celo papeži, vojščaki ...

Iz uvodnika nove Lise o cepljenju otrok

Priznam, da sem človek, ki bi se dal cepiti proti vsemu, samo da ne bi zbolel. Obožujem svoje zdravje in se mu težko odrečem. Nikoli ne razmišljam o teoriji zarote, ki se ob vsakem izbruhu kakšne epidemije in posledičnem iskanju novega cepiva pojavi med večnimi skeptiki in zarotniki. Pač verjamem, da mi nekdo želi pomagati in me zaščititi, in sprejmem cepivo in z njim tveganje. Tudi če kdo na račun novega cepiva zasluži – naj! – samo da sem jaz zdrava.

Iz uvodnika nove Lise: "Tete, strici in čivave"

Pred dnevi, ko sem v poznih popoldanskih uricah v ugodnem tekaškem tempu rekreirala svoje zmerno leno telo, me je v svoji športni zamaknjenosti od strani presenetil majhen kuža, ki ga je na povodcu držalo drobno dekletce.

Iz uvodnika nove Lise: "Šolanje za odrasle"

Zadnjič, ravno nekaj minut po kratki, a glasni pridigi moji devetletnici, naj se že začne sproti učiti, ker tole njeno znanje matematike je en velik šmorn, sem se ob njenem igranju klavirja kar malo zamislila.

Iz uvodnika nove Lise: "Poglej! Saj vse raste okoli nas"

V ponedeljek sem na poti v službo srečala znanca, ki je ves zadovoljen stal na pločniku in očitno nekoga čakal. Sicer je mladi mož večino časa nasmejan in zelo nerad tarna, zato se mi pač ni zdelo nič čudnega in sem si samo rekla, lej ga, ponedeljek je, zunaj megla, vsi sitni in nergava, on pa spet nasmejan in ves srečen sam s seboj.

Iz uvodnika nove Lise o sedenju doma, ko je zunaj sonce!

Moram priznati, da mi je ena izmed najtežjih stvari v službi sedenje. Sedenje pri miru. A veste, ko imate pač delo in morate pisati, urejati, telefonirati in ni druge, kot da sedite za mizo in delate. In ko zunaj sije sonce, sploh tole prvo spomladansko sonce po letošnji ubijalsko dolgi zimi, je moja zadnjica ves čas neverjetno živčna.

Iz uvodnika nove Lise o tem, da bi bil lahko dnevnik bolj pozitiven

Že tako je bila siva, deževna sobota in na televiziji so med sedmo in osmo uro zvečer vsi kanali tekmovali, kdo bo v pol ure odkril več barab, zarot, večje kriminalno dejanje in več prihajajočih kriz in katastrof.

Iz uvodnika nove Lise: "Ne motite me! Sem pod ‘kovtrom’!"

Včeraj zvečer me je v postelji prešinila sila globoka misel, da imam v resnici s svojim kovtrom – in oprostite mi, prosim, za 'grdo' besedo, ampak odeja v meni prebudi povsem druge občutke kot beseda kovter, – skratka s kovtrom imava zelo pomemben in tesen odnos.

Iz uvodnika nove Lise o tem, zakaj je kriza najbolj zadela narode s plažami, olivnim oljem in vonjem po svobodi?

V glavi sem imela, da bom pisala o modrčkih. Mah, ja, saj vem, kaj si zdaj mislite – kako lahko človek napiše uvodnik o navadnem modrcu, ampak v resnici to sploh ni tak hec. Moški si mislijo, da je nekaj noro zabavnega nakupovanje oblačila za njihove ljubljene prsi, ampak ni tako preprosta, kaj šele zabavno. Že prava umetnost je najti pravo številko, pa potem model, barvo ... In da je nato vse skupaj še videti lično in mično ...

Iz uvodnika nove Lise: O tem ali je novinarstvo družbeno koristno

Jaz ne vem, kako je z vami, ampak mene večkrat prešine, da sem izbrala delo, ki v resnici ni najbolj družbeno koristno. Saj veste, v smislu moralnega mačka – kaj pa bodo imeli zanamci od mene, če mi ne bo uspelo v življenju napisati vsaj ene dobre knjige, ker edino v tej smeri, se mi zdi, da lahko kaj pametnega naredim.

Iz uvodnika nove Lise: "Gospa kardinalka, kako pa vi pečete piščanca?"

Okej, prvo žensko na čelu slovenske vlade imamo. Od premierke Bratuškove, ki sicer dovolj ženstveno zastopa spol z lepšimi oblinami, osebno le še pričakujem, da končno na glas pove, da predsednik njene stranke morda pa res ni najbolj pošten možak na svetu. In seveda res pričakujem, da bo mislila s svojo pametjo, in ne s kakšno moško prišepetovalsko sivo glavo.

Iz uvodnika nove Lise: o mali šoli Petra Prevca in kompanije

"Upam, da se bom lahko naspal do jutrišnjega treninga," je sredi velikega sprejema njemu v čast, v domači Dolenji vasi, po nacionalni televiziji na glas razmišljal junak svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah Peter Prevc, ki si je v dolini Fiemme priskakal bronasto in zlato medaljo.

Iz uvodnika nove Lise: O praznih glavah, Konfuciju in finih salonarjih

Ljubljana je zabarikadirana s snegom, moja ramena so razbolena od kidanja in v moji glavi se nikakor ne pojavi niti približna misel, rdeča nit, karkoli, iz česar bi lahko potegnila uvodnik. Ne morem, ne gre mi, a mi lahko, prosim, kdo pomaga, položi v glavo idejo, o čem naj vendar pišem na to sivo ponedeljkovo jutro?!

Iz uvodnika nove Lise

Prejšnji teden me je sredi velike razstave o Leonardu da Vinciju, ko sem se vrtela med njegovimi umetninami, slikami, študijami, izumi in zapisi, prešinilo, da jaz pravzaprav nimam časa biti vsestranski genij.

Iz uvodnika nove Lise: O ljubezensko-sovražnem odnosu do mobitela

Zadnjič, ko smo v uredništvu ustvarjali tole zaljubljeno valentinovo Liso, mi je na moji super razmetani službeni mizi, nekje pod papirji in revijami, zazvonil mobitel. Zvonjenje mi je v hipu odneslo svežo misel, kaj moram še napisati. Grrrr!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri