Iz uvodnika nove Lise o tem, zakaj je kriza najbolj zadela narode s plažami, olivnim oljem in vonjem po svobodi?

V glavi sem imela, da bom pisala o modrčkih. Mah, ja, saj vem, kaj si zdaj mislite – kako lahko človek napiše uvodnik o navadnem modrcu, ampak v resnici to sploh ni tak hec. Moški si mislijo, da je nekaj noro zabavnega nakupovanje oblačila za njihove ljubljene prsi, ampak ni tako preprosta, kaj šele zabavno. Že prava umetnost je najti pravo številko, pa potem model, barvo ... In da je nato vse skupaj še videti lično in mično ...

Iz uvodnika nove Lise: O tem ali je novinarstvo družbeno koristno

Jaz ne vem, kako je z vami, ampak mene večkrat prešine, da sem izbrala delo, ki v resnici ni najbolj družbeno koristno. Saj veste, v smislu moralnega mačka – kaj pa bodo imeli zanamci od mene, če mi ne bo uspelo v življenju napisati vsaj ene dobre knjige, ker edino v tej smeri, se mi zdi, da lahko kaj pametnega naredim.

Iz uvodnika nove Lise: "Gospa kardinalka, kako pa vi pečete piščanca?"

Okej, prvo žensko na čelu slovenske vlade imamo. Od premierke Bratuškove, ki sicer dovolj ženstveno zastopa spol z lepšimi oblinami, osebno le še pričakujem, da končno na glas pove, da predsednik njene stranke morda pa res ni najbolj pošten možak na svetu. In seveda res pričakujem, da bo mislila s svojo pametjo, in ne s kakšno moško prišepetovalsko sivo glavo.

Iz uvodnika nove Lise: o mali šoli Petra Prevca in kompanije

"Upam, da se bom lahko naspal do jutrišnjega treninga," je sredi velikega sprejema njemu v čast, v domači Dolenji vasi, po nacionalni televiziji na glas razmišljal junak svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah Peter Prevc, ki si je v dolini Fiemme priskakal bronasto in zlato medaljo.

Iz uvodnika nove Lise: O praznih glavah, Konfuciju in finih salonarjih

Ljubljana je zabarikadirana s snegom, moja ramena so razbolena od kidanja in v moji glavi se nikakor ne pojavi niti približna misel, rdeča nit, karkoli, iz česar bi lahko potegnila uvodnik. Ne morem, ne gre mi, a mi lahko, prosim, kdo pomaga, položi v glavo idejo, o čem naj vendar pišem na to sivo ponedeljkovo jutro?!

Iz uvodnika nove Lise

Prejšnji teden me je sredi velike razstave o Leonardu da Vinciju, ko sem se vrtela med njegovimi umetninami, slikami, študijami, izumi in zapisi, prešinilo, da jaz pravzaprav nimam časa biti vsestranski genij.

Iz uvodnika nove Lise: O ljubezensko-sovražnem odnosu do mobitela

Zadnjič, ko smo v uredništvu ustvarjali tole zaljubljeno valentinovo Liso, mi je na moji super razmetani službeni mizi, nekje pod papirji in revijami, zazvonil mobitel. Zvonjenje mi je v hipu odneslo svežo misel, kaj moram še napisati. Grrrr!

Iz uvodnika nove Lise: Živel, 8. februar – Prešernov dan!

Evo, letos sem se odločila, da kulturni praznik vzamem čisto zares. Ne vem ravno, ali bom doma glasno recitirala Prešerna ali se bom tiho poigravala z njegovo zgodovinsko epsko pesnitvijo Krst pri Savici, čeprav, če dobro premislim, tudi to za moje slabo in pozabljeno znanje ne bi bilo slabo.

Iz uvodnika nove Lise: Vikendaški navijaški spori in Dušan

Pri nas doma se je vedno gledalo veliko športa. Moški so bili pred televizijo, ko so bili na vrsti športi z žogo, no, moja nona pa je bila prav obsedena z vsemi zimskimi športi, gledala je vse od smučanja do tekov, biatlona, da ne govorim o smučarskih skokih in drsanju.

Iz uvodnika nove Lise: Trikrat hura za najstnike in avtobusna SMS-sporočila

Zadnji deževni ponedeljek sem šla po dolgem času v službo z avtobusom Ljubljanskega potniškega prometa. Običajno jo mahnem s kolesom ali peš, siten dež in topeči se sneg pa se mi nekako nista zdela najbolj prijetna sopotnika za jutranji sprehod ali kolesarjenje.

Iz uvodnika nove Lise: Zakaj bi morali naši politiki ponavljati četrti razred?

Pravzaprav je stvar zelo preprosta. Že v učbeniku za predmet Družba za četrti razred lepo piše, da smo vsi ljudje enaki in enakovredni, ne glede na spol, starost, veroizpoved, velikost, raso, pleme, velikost hiše, v kateri živimo, avto, katerega vozimo, ne glede na plašč, ki nas greje, ne glede na to, katero stranko volimo ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri