Intervju

"Uspešen si, če to deliš z drugimi"

Sin Vesne Melanšek ima vseživljenjsko razvojno motnjo, ki je del spektra, imenuje pa se motnje avtističnega spektra (MAS). Kot ustanoviteljica in predsednica Centra za avtizem meni, da ne smeš gledati le nase. Od tod tudi njeno vsestransko zavzemanje za ozaveščanje in izobraževanje o avtizmu.
Jan Kovačič

Mlajša generacija je izredno individualizirana in sebična

Tako kot je Jani Kovačič, pisec, kantavtor, glasbenik in profesor filozofije na bežigrajski gimnaziji, udaren s svojimi besedili, je tudi s svojimi razmišljanji.
Toni Gašperič

Toni Gašperič: "Življenje ni pravljica za lahko noč"

Že sama hiška v Gribljah ob Kolpi vabi k počitku in užitku. Potem pa še četica muck okoli nog humorista Tonija Gašperiča, ki jih vse po vrsti prečoha ter mimogrede preveri njihovo 'zdravstveno stanje'. A daleč od tega, da bi zgolj užival zaslužen pokoj in poslušal žvrgolenje ptičev.

Darja Delavec: "V prostem času živim svoje poslanstvo"

Darja Delavec je ženska širokega srca. Kot lastnica agencije unikatnih dogodkov Audea je kreatorka nepozabnih doživetij, za marsikoga pa so nepozabne njene dobrodelne geste, s katerimi pomoči potrebnim pričara novo upanje v boljši jutri.

Klobasarna - kjer je doma prava kranjska klobasa

'Zašpiljeno dobra že od leta 1896' in prav nič navadna, temveč kranjska klobasa je dobila svoj lokal v Stari Ljubljani, Klobasarno, v kateri Stanislav Logar Stanč s pomočjo 'podmladka' vabi na domač prigrizek.

Drago Jerebic: Oče naj hčerki pove, da jo ima rad

Strokovni vodja Družinskega inštituta Bližina, zakonski in družinski terapevt, predvsem specializiran za težave v partnerskem odnosu, starševske težave z odraščajočimi otroki in težavami z zasvojenostjo Drago Jerebic pravi, da oče najbolj zaznamuje hčerkino izbiro partnerja. Pravi tudi, da ji lahko da strukturo, samozavest, samopodobo, prodornost, da lažje razmišlja, si upa, lažje doseže individualnost, razbere, kaj želi in kakšni so njeni cilji.

Edvard Kadič: "Karizmatične ljudi odlikuje razvita empatija"

V svoji knjigi Govorica telesa in osebna karizma Edvard Kadič, predavatelj, coach in svetovalec na področju razvoja osebne karizme ter komunikacijskih veščin za karizmo, pravi, da je to med drugim sposobnost vzpostavljanja dobrega prvega stika in nato ohranjanja trajnega zavezništva z ljudmi.

Dušan M. Z. Badovinac: Prečiščeno maslo je uporabno, zdravo in dobro

Pest soli, deset litrov vode in kozarec prečiščenega masla po trditvah Dušana M. Z. Badovinca zadošča za kar nekaj dni v puščavi. Dušan zdravi z zvokom, poleg tega pa se v Zavodu za zdravo življenje ukvarja tudi z izdelovanjem zlatega gheeja, ki je kakovostna maščoba, se pravi kuhano oziroma prečiščeno maslo, ki mu skoraj nobena temperatura, niti čas ne prideta do živega. Zaradi tega in tudi zaradi zdravilnih lastnosti mu pravijo tudi, da je zlati ghee.

Kotiček, kjer se prodajajo luštkane stvari

V Mariboru je doma trgovinica Luškarije Boutique & Art Shop, ki podpira mlade ustvarjalce in jih spodbuja na njihovi ustvarjalni poti. Odprla jo je Maruša Domjan, ki nas je povabila na obisk in nam zaupala, kako pestro je ustvarjalno dogajanje v štajerski prestolnici.

Intervju: Metka Dariš avtorica razstave o slovenski filmski scenografiji

V ljubljanski Galeriji Jakopič je do 1. septembra na ogled razstava Niko Matul: filmska scenografija. Za enega najbolj plodnih in najuspešnejših slovenskih scenografov. Avtorica razstave, vodja muzejskega oddelka Slovenske kinoteke Metka Dariš, pravi, da gre za velikana slovenskega filma v vseh pogledih, ki je ustvaril 31 scenografij za slovenske celovečerne filme, 22 za koprodukcijske in tuje celovečerce, za 12 kratkih ter 28 televizijskih filmov, medtem ko je za gledališče zasnoval 206 scenografij.

Intervju: Plastika Skaza – Od Organka do Cuisine

Če imate radi lepe kuhinjske pripomočke, potem ne boste spregledali blagovne znamke Cuisine, pod katero se podpisuje domače podjetje Plastika Skaza. Vrhunsko oblikovano linijo so z navdušenjem sprejeli v tujini, po besedah prokuristke Tanje Skaza pa se tudi vse več Slovencev zaveda, da kljub majhnosti naša država ponuja trgu kakovostne in zaupanja vredne izdelke.

Nakit izdeluje za svojo dušo

Inspiracijska svetovalka in pisateljica Maja Debelak, ki jo Slovenija pozna pod imenom Dobra Vila Maja, je svojo zgodbo o uspehu začela pisati z izdelavo unikatnega nakita.

"Odprta kuhna ni mišljena kot donosen posel, nastala je iz srca, iz ljubezni do hrane"

Poleg ljubezni Izraelca Liorja Kochavya in Almo Mujezinović združuje tudi delo pri projektu Odprta kuhna. Vse vabita, da se jima pri projektu pridružijo in skupaj uživajo v vzdušju Odprte kuhne ter podprejo slovensko kuhinjo in ji s tem dajo pomembnost, kakršno si zasluži. Ljudi, gostilne in restavracije iz vse Slovenije vabita, da ob petkih pridejo na Pogačarjev trg v Ljubljani in uživajo v dišavah in okusih Odprte kuhne.

Intervju z oblikovalko Marto Bevc Vodeb

Prestižno blago, odličen kroj, dizajn, premišljen do zadnjega šiva, in vrhunska izdelava so značilni za ženske in moške obleke, ki jih ustvarja Marta Bevc Vodeb, narejene za blagovno znamko Vodeb. Seveda pa brez rokodelskega pristopa ne gre. Ta mora biti, kajti brez tega obleka nima duše.

VINTIDŽ je danes prestiž, saj z njim dobiš nekaj edinstvenega

Da je vintidž v današnjih časih prestiž, nekaj posebnega in ima dodano vrednost, sta zaslužni arhitektka, kostumografinja, blogerka in idejni vodja projekta Vintage Vikend Nina Štajner ter njena prijateljica še iz gimnazijskih časov Tjaša Gračner, ki skrbi za odnose z javnostjo v Narodnem muzeju Slovenije kot tudi pri organizaciji dogodkov pod blagovno znamko Vintage Vikend.

Še vedno vozim - vendar ne hodim. Akcija, ki ozavešča

Vesna Novak ne bo nikoli pozabila 21. septembra 1997, ko je bila kot sopotnica udeležena v prometni nesreči. Takrat je bila stara komaj 20 let in v bolnišnici je pristala z diagnozo – tetraplegija. Ni mogla premikati rok in nog, niti dihati brez pomoči aparatur. S trdno voljo in ob moralni podporni bližnjih ji je uspelo ponovno samostojno zadihati, shoditi s pomočjo bergel in ponovno sesti za volan.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri