Intervju

Skrb za psa lahko prevzame tudi otrok!

Otroke je treba že od malega vzgajati v odgovorne posameznike. Eden od načinov, da otrok razvije odgovoren odnos do živali, je, da mu – če seveda to sam želi – omogočimo skrb za žival.  

Iza Login: Vodja je tisti, ki gre v prve bojne vrste

Iza Login je začela delati kot IT-jevec, po izobrazbi je magistra znanosti s področja računalniške informatike.

Dobre inovacije so vedno odgovor na potrebe vsakdanjih ljudi

Slovenci smo že od nekdaj znani kot narod iznajditeljev. 

Švicarija: Cankar je to stavbo imenoval 'pribežališče grešnikov', češ tukaj smo se zbirali

Ob prejetju Steletovega priznanja za uspešno konservatorsko vodenje prenove nekdanjega hotela Tivoli, t. i. Švicarije, v ljubljanskem parku Tivoli, je konservatorska svetovalka Tatjana Adamič z Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije – Območna enota Ljubljana, povedala: “Kot pri vsakem drugem delu smo tudi mi radi nagrajeni s tem, da to nekdo ceni in uporablja, da so ljudje ta objekt usvojili, vzeli za svojega. Ob odprtju Švicarije maja 2017 in 8. februarja letos se je tukaj zbralo lepo število ljudi, to je tisto, kar ti daje zadoščenje, da je bil projekt uspešen.”

Ustvarjalka Jerneja: Do perfekcije jo loči še veliko eksperimentiranja

Jerneja Babič je oblikovalka unikatnega nakita blagovne znamke Ne.Ja Art.

Saša Dončić: Brez boja ni nič, življenje je kot tekma, vsak dan je dokazovanje

Tudi trener košarkarjev Ilirije, Saša Dončić, ki ga marsikdo prepozna tudi kot košarkarskega komentatorja, nekateri pa kot očeta uspešnega mladega košarkarja Luke Dončića, se poskuša med življenjskimi padci in vzponi obdržati v igri.

Jožica in Ari sta ambasadorja nasmeha pri društvu za terapijo s pomočjo živali

Ambasadorji nasmeha so prvo slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali, ki obiskujejo uporabnike v domovih za ostarele, šolah, vrtcih in podobnih ustanovah z namenom polepšati dan in izvabiti nasmeh na obraz.

Nina Valič: Gledališče je prostor, kjer se naberemo ljudje, ki smo vsak na svoj način drugačni

Če članica ljubljanskega ansambla SNG Drama Nina Valič pozna literaturo Svetlane Makarovič, ker je z njo "gor rasla", se je ob pripravi na predstavo Prekleti kadilci, ko je s kolegi raziskovala in brala njene intervjuje, kar malo zaljubila vanjo in v njen način razmišljanja, še najbolj v njeno tankočutnost.

Madžarska vižla za aktivne ljudi

Ajda Jenkole nam je zaupala, kakšno je življenje z vižlo, saj je sprehajalka psa Finna.

V primerjavi z drugimi motnjami je avtizem eden od najtrših orehov za družine

Specialna pedagoginja dr. Branka D. Jurišić, vodja in z Mestno občino Ljubljana soustanoviteljica Izobraževalnega centra Pika (IC PIKA),  v centru izobražuje strokovnjake iz vrtcev in šol za delo z otroki s posebnimi potrebami (OPP).

Aleksandra Grilc Tomažin: Pri receptih sledim načelu zanimivosti, enostavnosti in inovativnosti

Aleksandra Grilc Tomažin je lastnica in ustanoviteljica centra Ayatana iz Lesc, ki je z odprtjem v letu 2016 postal dom veganske in presne kuhinje in v katerem redno potekajo kulinarične delavnice in druga kulinarična izobraževanja.

Učenje bi moralo biti s.u.p.e.r., s-sproščeno, u-učinkovito, p-pos pešeno, e-enostavno in r-radovedno

Lea Čerin je univerzitetna diplomirana pedagoginja in mentorica za uspešno učenje oz. ILE Learning Coach v Rumeni hiški (www.rumenahiska.si), v kateri lahko otroci in starši poiščejo pomoč pri težavah z učenjem.

Vse skupaj se je začelo v newyorški kleti…

Ko je pred sedmimi leti pianist Scott Bradlee osnoval skupino Postmodern Jukebox, ni vedel, da se bo njegova ideja razvila v prav svetovno senzacijo. Stotine hitov, ki jih je skupina v tem času preobrazila s svojimi glasovi, pa je dobila milijone oboževalcev po celotni zemeljski obli.

Življenje z nemškim bokserjem: Prijatelj, ki je vedno na voljo za igro

Tanja Marentič Pirš je lastnica simpatične psičke Donne.

Vadba plesa ob drogu je primerna tudi za vse starosti in tipe postav

Tina Perko se je v ples ob drogu preprosto zaljubila, ko je prvič videla Marion Crampe, ikono plesa ob drogu, izvajati najrazličnejše elemente na drogu in jih med vrtenjem lahkotno povezovati v ples.

Andraž Lamut: Magister farmacije, študentski Prešernov nagrajenec, ki trenira za olimpijske igre v Tokiu

Andraž Lamut je gimnastičar, magister farmacije in mladi raziskovalec, h kateremu se lahko naročite na govorilne ure na katedri za farmacevtsko kemijo. .

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri