Enostavno, hitro in tako sočno ter okusno. To je Anina brezglutenska čokoladna torta.

Brezglutenska čokoladna kremna torta z jagodami

Sestavine:

  • 10-15 Schaer savojskih piškotov (brez glutena)
  • 2 žlici marelične marmelade
  • 5 žlic jagodne marmelade
  • 1 dcl mleka
  • 750 gramov mascarpone sira
  • 300 ml sladke smetane
  • 100-150 gramov grenkega kakava v prahu
  • 4-7 zvrhanih žlic sladkorja v prahu
  • sveže jagode

Navodila za pripravo:

1. Sladko smetano stepamo le minuto, da se malce dvigne, vendar ostaja še praktično popolnoma tekoča.

2. Mascarpone sir temeljito zmešamo s 4 žlicami sladkorja v prahu (kasneje po okusu dodajamo še dodatne žlice) in s 100 grami kakava v prahu. Če želite še bolj čokoladen okus dodajte 30 gramov kakava v prahu več.

3. Marmeladi dodamo v kozico in ju zmešamo, ter segrevamo, da postaneta bolj tekoči. Savojske piškote dobro pomočimo v mleko in razporedimo po dnu servirne posode. Prelijemo jih z marmelado. Počakamo, da se marmelada ohladi, preden čeznjo dodamo kremo.

4. Smetano z lopatico vmešamo v čokoladno mascarpone kremo in kremo razporedimo po piškotih. Po vrhu potresemo kakav v prahu in razporedimo sveže jagode. Torto za 3-4 ure ali čez noč položimo v hladilnik.