Mlada mamica in odlična kuharica Ana Žontar Kristanc je pripravila odličen recept za zimsko crkljanje v objemu toplega doma.

Jabolčni kruhovi mafini - beračeva torba

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 4-5 večjih kosov kruha
  • 180 gramov kisle smetane
  • 3 srednje velika jabolka
  • limonina lupinica ene biolimone ali čajna žlička limoninega olja
  • 2-4 žlice sladkorja
  • 2 žlici vaniljevega sladkorja
  • dober ščep cimeta
  • sladkor v prahu
  • mali ščepec soli

Navodila za pripravo:

1. Kruhu odstranimo skorjo in ga nadrobimo. Jabolka olupimo in naribamo. Kruh zmešamo z jabolki in dodamo cimet in sladkor ter vaniljev sladkor.

2. Jajci zmešamo z vilicami in jima vmešamo kislo smetano, limonino olje in ščepec soli.

3. Vse sestavine zmešamo skupaj in jih nadevamo v papirnate košarice v pekač za mafine.

4. Pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj Celzija za 30-35 minut.

5. Počakamo, da se ohladijo, saj se bodo ohlajeni lepše lupili od papirnatih košaric, sicer pa jih iz košaric jemo z žličkami. Potresemo jih s sladkorjem v prahu.