Doma narejeni vlivanci za juho so resnično odlična rešitev, ko vam zmanjka testenin ali kroglic za juho. Prav tako odlični so tudi že narejeni jajčni vlivanci, ki pa jih lahko z malo kreativnosti spremenimo v samostojno jed ali prilogo. Preizkusite Anin recept za slastne jajčne vlivance z orehi!
Sestavine:
- 200 gramov jajčnih vlivancev
- 4 jajca
- 2–3 žlice masla
- 1 dobra pest parmezana
- ščepec črnega popra
- slaba pest popraženih orehov
- olivno olje
- sol po okusu
- ščepec svežega ali suhega timijana
Navodila za pripravo:
1. Jajca vsakega posebej zlijemo na cedilo, da odteče tekoči beljak, in jih prestavimo v 4 manjše skodelice. V večji posodi segrejemo slano vodo do točke tik pred vretjem – ko se začnejo spuščati mehurčki, ampak voda še ne vre.
2. V vodo zlijemo jajca in vodo počasi mešamo ter jajca poširamo 3 minute. Poširana jajca odstavimo v hladno vodo, da ustavimo proces kuhanja.
3. V isti vodi, kjer smo poširali jajca, skuhamo jajčne vlivance.
4. Kuhane jajčne vlivance odstranimo in jim dodamo sol po okusu, črni poper, parmezan in maslo. V kozarce z listom naložimo vlivance.
5. V vodo, v kateri smo kuhali vlivance, za 15–20 sekund položimo poširana jajca, da se dobro segrejejo. Segreta jajca odstranimo in damo v kozarce na vlivance.
6. Po poširanih jajcih potresemo grobo narezane orehe, malce svežega ali suhega timijana in dodamo nekaj kapljic olivnega olja ter jed takoj postrežemo.