Ste se tudi v odločili, da si boste ta teden kakšen dan malico za v službo pripravili doma? Če še zbirate ideje, kaj bi okusnega pripravili, prevrite Anina recepta za ´mobilni obrok´. Za vas je izbrala nekaj toplega, da vas pogreje in nekaj sladkega, da vam da nove energije.

Hruškini karamelni mafini z mandljevimi lističi

Sestavine.

• Sestavine za mafine:

• 260 gramov moke

• 2 jajci

• 70-80 gramov sladkorja

• 150 ml mleka

• 50 ml sončničnega olja

• ščepec soli

• vrečka pecilnega praška

• ščepec cimeta, mletega ingverja in muškatnega oreščka

• Sestavine za nadev:

• 2 na manjše kocke narezani hruški

• 2 žlici sladkorja

• 1 žlica masla

• manjša pest mandljevih lističev

Navodila za pripravo:

Jajca in sladkor dodamo v posodo in stepamo, da postane vse skupaj kremasto. V drugi manjši posodi zmešamo moko skupaj s pecilnim praškom in jo stresemo v posodo, kjer smo stepali jajca. Prilijemo še mleko in olje, ter vsebino zmešamo. V isto posodo prilijemo mleko, olje in vse skupaj počasi zmešamo z električnim mešalnikom. Hruške, sladkor in maslo dodamo v kozico in jih pražimo nekaj minut, da se omehčajo. V pekač za mafine naložimo papirnate košarice in jih nadevamo z žlico zmesi. Pokrijemo z žlico nadeva in končamo z žlico zmesi. Po vrhu potresemo mandljeve lističe. Pečemo jih 18-20 minut v segreti pečici na 180 stopinj. Pečene ohladimo.

Azijska juha z rezanci, piščančjim mesom in grahom

Sestavine:

• 100-150 gramov piščančjega mesa (kuhanega iz juhe, pečenega iz ponve ...)

• 1 manjši korenček

• 3-4 žlice zamrznjenega graha

• 1 polna pest jajčnih rezancev

• 1/2 čajne žličke paradižnikove mezge/koncentrata

• 1-2 čajni žlički temne sojine omake

• 1/3 bio jušne kocke

• sol po okusu

• 1/3 čajne žličke namočenega zrnastega česna

• 1/3 čajne žličke namočene zrnaste čebule

• 1 žlica sezamovega olja

• 1-2 žlici dorbno narezane mlade čebulice

Navodila za pripravo:

Jajčne rezance prelijemo z vrelim kropom za 3-4 minute. Zrnasti česen in zrnasto čebulo za 5 minut navlažimo z vodo. Piščančje meso narežemo na manjše rezine. Korenček olupimo z lupilcem. V manjši posodi zmešamo paradižnikov koncentrat, jušno kocko, česen, čebulo, sol, sojino omako in sezamovo olje. Na dno kozarca dodamo zmešano osnovo. Čeznjo naložimo pripravljene sestavine - meso, grah, korenje, rezance in mlado čebulo. Kozarec dobro zatesnimo in smo pripravljeni. Ko želimo juho pojesti jo zalijemo z vrelo vodo, dobro pretresemo in počakamo nekaj minut, da se sestavine pregrejejo.

Dober tek!