Pripravljanje prazničnih dobrot z otroki je lahko čudovita dogodivščina in lep spomin. Če ste se odločili svoje nadobudneže spustiti v kuhinjo, preizkusite recept Ane Žonta Kristanc, ki je za skupno ustvarjanje pripravila simpatičen recept za praznične jelenčke.

Sestavine:

- 6 oreo piškotov

- 150 gramov jedilne/mlečne/temne čokolade

- 6 oranžnih/rdečih smartis bombonov

- 12 belih čokoladnih kapljic

- 3 palice za ražnjiče

- 6 prestic

Navodila za pripravo:

1. Prestice razrežemo tako da dobimo dva rogova. Čokolado stopimo na vodni kopeli in ji ne dodajamo ničesar.

2. Piškote razpolovimo. Palice prelomimo na pol.

3. Polovico palice vtisnemo v kremo piškota. Piškot malce pomažemo s stopljeno čokolado in polovici piškota zapremo nazaj. Počakamo da se čokolada strdi.

4. Piškot premažemo s stopljeno čokolado in ga odložimo na papir za peko.

5. Dodamo mu čokoladni kapljici za oči in jima s palico vtisnemo piki temne čokolade na sredino. Dodamo še smartis bonbon za nos in ob čokolado naslonimo prelomljeno prestico. Ob rob prestice dodamo še malo čokolade, da se bo prestica zagotovo držala, ko se bo čokolada strdila.

6. Počakamo da se čokolada popolnoma strdi, nato pa jelenčke prestavimo v praznične vrečke za darila ali pa jih dodamo v kozarec in postrežemo.

Dober tek !