Vsaka mamica potrebuje tudi nekaj časa za druženje s prijateljicami. Tega se še kako dobro zaveda tudi simpatična kuharica Ana Žontar Kristanc, ki je petkov večer preživela v odlični družbi svojih prijateljic, saj se ob napornem urniku še kako dobro zaveda, kako pomembno si je vzeti čas za sproščen klepet in ljudi, ki so nam blizu.

Petkovi večeri so v družini Žontar Kristanc rezervirani za prijetno druženje. Pred nekaj tedni so tako na obisk povabili sosede in pripravili pravo malo kostanjevo zabavo, pretekli petek pa so se v njihovi domači kuhinji zbrale Anine prijateljice.

»Imele smo pravi babji večer. Vse smo mamice, zato nam tem nikoli ne zmanjka. Prav nam je prišlo, da smo imele čas in da so na naše otroke pazili partnerji in starši. Lahko bi rekli, da smo klicale dež,« v smehu pojasni Ana, ki se ji je ideja o petkovih večerih porodila pred kratkim. V Ameriki namreč to tradicijo gojijo že kar nekaj časa, saj po napornem delavnem tednu petkov večer preživijo in proslavijo v družbi prijateljev.

»Tudi meni je koncept zelo všeč, sicer moram priznati, da so priprave včasih kar naporne, saj moram poleg kuhanja skrbeti še za oba malčka. Fino je, ker se lahko naklepetam in si vzamem večer le zase in prijatelje. Upam, da bo tudi preostale to spodbudilo k druženju,« nam je zaupala svetlolaska, ki je zaradi natrpanega urnika imela le bolj malo časa za pripravo. V eni uri je spekla hitro čokoladno mascarponejevo torto, recept za katero najdete tudi v njeni novi knjigi Anina kuhinja za nenapovedane goste.

»Mamice zmoremo vse, tako sem za svoje punce pripravila še odlične piškote kot so medvedove šape in dateljnove kocke. Moje gostje so bile navdušene, zato ponavadi po koncu razdelim recepte, da lahko kaj takega doma pripravijo tudi sami,« je povedala Ana, ki ji je prosti večer prišel še kako prav, malega Liama se je namreč lotila viroza, zato se zadržujejo bolj v hiši. Tako je v petek na malčka pazil njen mož Kristijan, starejši Timon pa je užival v družbi babice in dedka. Sicer pa bosta v decembru tudi fanta prišla na svoj račun. Simpatična kuharica namreč že načrtuje otroški večer na katerem bo zabaval celo gručico otrok. »Niso samo pleničke na tem svetu, temveč si je potrebno vzeti čas tudi za prijatelje,« v smehu pojasni Ana.

Hitri recepti

Pri pripravljanju jedi je uporabila nekaj hitrih in enostavnih receptov, med drugim tudi čudovito maskarponejevo čokoladno torto.

Napisala: Nika Arsovski