Kolumna

Blanka Todori (kolumna): Je lahko še kaj lepšega, kot so zvoki narave?

Šum rahlega vetrca ali močni sunki, ki se jim z normalnim korakom komaj upiramo, droben piš, ko dežnika niti ne odpremo, pa vseeno kmalu ugotovimo, da smo kljub temu mokri, ali debela toča, ki tolče po vsem, na kar pada, murenčki in črički, ki s svojim neprekinjenim čričri tekmujejo, kdo bo glasnejši, kosec sredi visoke trave, ki opozarja nase predvsem (beri: samo) ponoči in nam ne pusti mirno (za)spati – kdaj sploh zajame zrak? – žabe, ki se neopazne skrivajo tudi tam, kjer vode skoraj ni, in vse druge živali, ki jih slišimo le sem in tja. Saj se zdi, da se sliši celo sonce, posebej zdaj, ko nas razveseli le takrat, ko se oblaki malo razmaknejo ali razkadijo!

Melita Kuhar (Svetovalnica): Kaj je to priden otrok?

Zadnjič debatirava s prijateljico psihoterapevtko, zakaj najine stranke oziroma klienti tako pogosto uporabljajo besedico priden. 

Tinina kolumna: Stoječe ovacije za prodajalce

Tale uvodnik posvečam vsem prodajalcem, ki morajo trpeti nestrpne in tečne kupce.

Finančno svetovanje in Renata: Sama namreč zelo težko s svojo plačo pridem skozi mesec

"Pozdravljeni! Z možem imava strogo ločene finance že od samega začetka zveze. Ko sva kupovala stanovanje, sva se dogovorila, da bo on odplačeval posojilo, jaz pa bom prevzela preostale obveznosti iz naslova bivanja, hrane ... Na začetku, ko še nisva imela otrok in dveh avtomobilov, je še nekako šlo, zdaj, zadnja leta, pa doživljam pravi stres. Sama namreč zelo težko s svojo plačo pridem skozi mesec in mi je res neprijetno ga prositi, ali mi lahko da 50, 100 evrov za trgovino, za frizerja, za otroke ... Enostavno so obveznosti, ki jih plačujem jaz, glede na moje prihodke, previsoke. Sem se že želela pogovoriti z njim, pa enostavno nima posluha. Takoj sem deležna očitka, da tako ali tako ne znam z denarjem, da zapravljam za nepotrebne stvari ... Ničesar ne morem privarčevati, čeprav si želim. Tudi jaz imam svoje cilje, a jih na ta način nikoli ne bom mogla uresničiti. Hvala za vaš odgovor." - Renata

Blanka Todori (kolumna): Vsi drugačni

Na svetu nikoli ni bilo, ni in ne bo dveh oseb, ki bi bili enaki po videzu in življenju, ki ga živita.

Melita Kuhar (Svetovalnica) o krutosti

Pogledala sem v Slovar slovenskega knjižnega jezika, kaj pomeni krutost, in tole je definicija: dejstvo, da kdo s svojim ravnanjem, zlasti v odnosu do ljudi in živali, brezobzirno, neusmiljeno povzroča bolečino, trpljenje. Sinonimi so okrutnost, bestialnost, krvoločnost, krvoželjnost, zverinskost.

Finančno svetovanje in Metka: Razmišljava o tem, ali bi vse skupaj združili v eno posojilo

"Pozdravljeni! Stara sem 48 let in skupaj z družino živimo v hiši, ki smo jo kupili leta 2009 in za katero smo najeli stanovanjsko posojilo.

Blanka Todori (kolumna): Pozitivni, negativni, mešani...

Vem, smo pozitivni in so negativni ljudje. 

Melita Kuhar (Svetovalnica) o prepletanju zasebnega in poslovnega življenja

Vse več parov pride po nasvet, kaj narediti z obema odprtima frontama. 

Tinina kolumna: Izmerite si krvni tlak

Pred dnevi me je zaneslo na tiskovno konferenco o povišanem krvnem tlaku ali hipertenziji, ki povzroči okoli 9,4 milijona smrti na leto.

Finančno svetovanje in Andreja: Katera banka omogoča 100-odstotno financiranje?

"Pozdravljeni! Stara sem 48 let in živim v hiši svojih staršev ...

Blanka Todori (kolumna): Življenje je polno sporočil in znamenj

Le malo stvari je v življenju, ki jih naredimo, ne da bi razmišljali o njih in se zanje na koncu tudi odločili. 

Melita Kuhar (Svetovalnica) o toksičnih odnosih

Kaj sploh so toksični odnosi v partnerskem odnosu?

Tanjina kolumna: Odločitev za redno gibanje

Ker delam v praksi, se redno srečujem z ljudmi, ki začnejo in prenehajo vaditi.

Tinina kolumna: Razočarane gospodinje Instagrama

Pravzaprav influencerji niso nič novega, od nekdaj so obstajali vplivneži, a smo jim pač rekli zvezdniki in so jih množice oboževale.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri