Za nami so dnevi, bolj posebni kot kateri koli drugi v letu, ko so misli in dejanja, z njimi pa tudi mi, enostavno drugačni, ko pozabimo celo na 'meje', ki smo si jih čez leta ustvarili, hote ali nehote.

In potem še tisti najbolj posebni dan, 1. januar, ko se zdi, da začne čas teči od začetka in lahko na slabo iz prejšnjega leta pozabimo. Čas za sveže obljube in nove priložnosti, čeprav gre velikokrat za nadaljevanje starega, ko si želimo, da bi šlo drugače. Začetke imamo vsi radi, tako vznemirljivo dišijo po boljšem. Ne iščimo razlogov, da v novem letu ne bi bilo tako.

Zamislimo si, česa si prihodnje leto ne želimo. Besede, ob katerih nas bo streslo in zmrazilo. Ali pa jih napišimo in list nekje v naravi in jih spremenimo v pepel. Ker šele ko 'slabega' ni več, lahko dobro pride na JE. Potem pa napišimo svoje želje in jih obesimo tja, kjer jih bomo 'srečevali' vsak dan, in si določimo nagrado za vse, ki jih bomo uresničili. Ne razmišljajmo ne o preteklosti ne o prihodnosti, osredotočimo se na ZDAJ. In če ne bo šlo vse tako, kot bi si želeli, odštevajmo dneve do ...  v sebi pa ohranimo mir, optimizem in pozitivnost.

Sklepajmo nova prijateljstva in negujmo tudi stara, sprehodimo se po naravi in povabimo prijatelje na kavo ali sproščen klepet s prigrizkom doma. Poslušajmo, bodimo aktivni pri pogovoru in pomagajmo samo, če nas kdo prosi za pomoč. Naj bodo naše spodbude pozitivne, pohvale in želje pa iskrene; kar želimo sebi, želimo tudi drugim. Bodimo prijazni, nikoli ne vemo, kdaj, kje in zakaj bomo nekoga potrebovali'. Bodimo samo to in taki, kot želimo, da bi bili tudi drugi do nas. Da bo spomin na 2014 lep in dober.

Želim vam čarobne dni, polne topline in prijateljstva, iskrenosti in sproščenega smeha, te zadnje in vse tiste, ki prihajajo. Naj slogan Očaraj sebe. Očaraj svet. velja vsak dan. Znova in znova.

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.

Lisa - 1/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 1/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.