Kolumna

Blanka Todori (kolumna): Življenje je polno sporočil in znamenj

Le malo stvari je v življenju, ki jih naredimo, ne da bi razmišljali o njih in se zanje na koncu tudi odločili. 

Melita Kuhar (Svetovalnica) o toksičnih odnosih

Kaj sploh so toksični odnosi v partnerskem odnosu?

Tanjina kolumna: Odločitev za redno gibanje

Ker delam v praksi, se redno srečujem z ljudmi, ki začnejo in prenehajo vaditi.

Tinina kolumna: Razočarane gospodinje Instagrama

Pravzaprav influencerji niso nič novega, od nekdaj so obstajali vplivneži, a smo jim pač rekli zvezdniki in so jih množice oboževale.

Finančno svetovanje in podjetnika: Ali najeti premostitveno posojilo?

"Pozdravljeni, z možem imava podjetje, v katerem sva oba zaposlena, mož kot direktor, jaz kot prokuristka, imava še dva zaposlena in nekaj zunanjih sodelavcev. Veliko let smo uspešno pluli, zadnje leto pa smo izgubili enega večjega naročnika in imamo zato vse več težav, ne bi pa želela odpuščati, saj so skoraj vsi sodelavci z nama od začetka. V zadnjem letu sva pridelala približno 20 tisoč evrov dolga, ki ne bi bil tako velik, če bi bilo poslovanje, kot je bilo prej, a ker ni, nama to iz dneva v dan predstavlja večjo težavo. Nimava sicer nobenih dolgov do finančne uprave, posojila tudi nimava, razmišljava pa o tem, da bi vzela premostitveno posojilo, a naju je strah, ker ne veva, kako bomo potem odplačevali. Kaj naj narediva?" - Podjetnika

Blanka Todori (kolumna) o dnevu brez volje

Pride dan, ko nimaš volje. 

Melita Kuhar (Svetovalnica): Definicija moškega

Zdaj se boste verjetno spraševali, kaj za vraga bo ženska razmišljala o tem, kaj to pomeni biti moški. 

Almina modna stran: Neonske barve so hit – namigi, kako izbrati pravi odtenek!

Če spremljamo izložbe trgovin, potem vemo, da pomlad 2019 v fokus postavlja barve. 

Tinina kolumna: Športno-vzgojni karton za odrasle?

Vsako leto aprila v sklopu športno-vzgojnega kartona (ŠVK) na vseh osnovnih in srednjih šolah v Sloveniji ugotavljajo, vrednotijo in spremljajo telesni in gibalni razvoj otrok in mladostnikov z enajstimi merskimi nalogami: tremi za ugotavljanje telesnih značilnosti (višina, teža, indeks telesne teže) in osmimi za ugotavljanje gibalnih sposobnosti.

Finančno svetovanje in Tadej: Kam se mi splača naložiti, da ne bi na koncu vsega izgubil?

"Spoštovani, po stari mami sem podedoval hišo in nekaj denarja. Ker živim v najemniškem stanovanju, se poigravam z idejo, da bi hišo prodal ali pa jo obnovil in se vanjo vselil. Obenem me zanima, kam naj s 15.000 evri, ki sem jih podedoval. Vem, da ni veliko, a vseeno ne bi rad tega denarja zapravil, ampak bi ga namenil za težke čase. Nekam bi ga naložil, da kaj zraste iz tega. Kam se mi splača naložiti, da ne bi na koncu vsega izgubil?" - Tadej

Blanka Todori (kolumna): Recept za življenje

Te dni, ko si vzamemo več časa zase, radi pobrskamo po receptih, da si pripravimo kakšno jed, ki je že dolgo nismo okusili, ali najdemo novo. 

Melita Kuhar (Svetovalnica) o sidrih življenja

Verjetno številni med vami, drage bralke in bralci, niste ravno poglobljeno razmišljali o svojem poreklu, od kod izvirate, kakšen je vaš recimo temu genetski kod, kaj lahko sami v lastnem razvoju osebnosti razvijete ali nadgradite in kako so spomini iz otroštva dejansko močni gradniki sedanjega zavedanja lastnega sebstva in identitete.

Almina kolumna: 10 modnih zapovedi, ko posije sonce!

Modni oblikovalci so svoje povedali že na lanskih modnih revijah, stilisti, blogerji in modni uredniki pa določajo, kateri modni trendi se bodo nosili po mestnih ulicah in kaj bo v modnem fokusu to sezono. 

Tinina kolumna: Želim si, da bi vsi plesali kot Giselle na odru ljubljanske opere

Zadnjič, ko sem sedela v lepi dvorani ljubljanske opere (ki je mimogrede prvič gostila predstavo leta 1892), in uživala v enem najbolj znanih baletov na svetu – Giselle, Adolpha Adama – se mi je posvetilo, da je umetnost res neka višja sila, nekaj, kar je nad vsemi predsodki in razlikami, nekaj, kar nas osupne in ponese.

Finančno svetovanje in Cirila: Skrbi me, kako se bom preživljala s pokojnino

"Zdravo! Stara sem 57 let in kmalu me čaka pokojnina ..."

Melita Kuhar (Svetovalnica) o zapletenosti komuniciranja

Pogosto opažam, da pari menijo, da bi drugi kar moral vedeti, kaj se plete partnerju po glavi, ker ne pove na glas, kaj si želi, potrebuje ali česa noče. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri