Kolumna

Melita Kuhar (Svetovalnica): Ostati ali oditi

Ko smo v precepu in se ne moremo odločiti, se v nas oblikuje močna stiska, tako imenovana frustracija. 

Tinina kolumna: Od potice do potice pa je leto naokoli

Imamo dneve, tedne, mesece, letne čase in imamo praznike.

Finančno svetovanje in Matjaž: Se mi splača prodati ali naj iščem kakšno drugo rešitev?

"Pozdravljeni! Sem sredi ločitvenega postopka in z ženo nisva enakovredno vlagala v stanovanje. Stanovanje je moje, ona se tega zaveda, niti ne pričakuje, da bo veliko dobila, a vseeno nekaj hoče.

Blanka Todori (kolumna): Pričakovati je tako lepo

Ko nekaj pričakuješ tako strastno, da se ti vrti od vznemirjenja in ti prhutajo metuljčki v trebuhu. 

Melita Kuhar (Svetovalnica): Ko smo tečni

Vsakdo je kdaj pa kdaj tečen. 

Tanjina kolumna: Telesno ravnovesje

Zagotovo ste že slišali, da je ravnovesje bistvo življenja. 

Tinina kolumna: Pospešite izboljšanje razpoloženja

Mislim, da redni bralci mojih uvodnikov že vedo, da nisem kakšen sonček na dveh nogah, ki vedno, povsod in ob vsaki uri seje dobro voljo.

Finančno svetovanje in mlada podjetnika: Kako do dodatnega denarja?

"Pozdravljeni! Ne vem, ali pomagate tudi podjetnikom ali samo posameznikom, pa vseeno poskusim ...

Blanka Todori (kolumna): Vse preveč površni postajamo

Že pred časom se je govorilo, da pisem, tistih pravih, na belem ali vzorčastem in včasih odišavljenem papirju, za katera smo že brez podpisa vedeli, kdo jih je napisal, ne bomo več pisali in jih pošiljali ljudem, ki so nam blizu. 

Melita Kuhar (Svetovalnica) o utrujenosti, ki je razdiralec ljubezni

Zadnje čase pri parih v Svetovalnici opažam, da jih vse več toži, da toliko delajo in so gromozansko utrujeni in izčrpani od delovnih obveznosti, delanja domačih nalog z mularijo, da enostavno zvečer popadajo v posteljo in si komajda zaželijo lahko noč. Kam to pelje, se sprašujem?

Tinina kolumna: Mladi morajo biti Greta. Vsi na podnebni štrajk!

V petek, 15. marca, bi morali mladi enostavno špricati šolo in odrasli bi jih morali razumeti, ne, odrasli bi morali protestirati z njimi.

Finančno svetovanje in Vesna: Kako ravnati, ko te znanci ali bližnji prosijo za denar?

"Pozdravljeni, ga. Ana, že kar nekaj časa se ukvarjam s prav posebnim vprašanjem glede posojanja denarja. Novembra sva namreč prijatelju posodila 20 tisoč evrov za nakup plovila. Rok vrnitve je bil pred približno dvema mesecema. Prišlo je do upada prihodkov iz naslova poslovanja (ima namreč svoje podjetje) in po tem, ko smo dvakrat že prestavili datum vračila, sva dobila nazaj polovico od drugega prijatelja, češ da nama bo on vrnil del njegovega dolga. Sicer ne dvomim, da bova nazaj dobila tudi preostalo, pa vendar me vseeno zanima, kako bi vi ravnali v tem primeru. Del denarja naj bi namreč dobil, ko bo prodal neki stroj. Sicer menim, da niti sam ne ve, kako bo v resnici vrnil denar, oz. razmišlja, kako bi si spet nekje drugje izposodil. Večkrat sem mu že želela predlagati, naj sam določi časovnico – torej koliko je sposoben vračati in kdaj bo vrnil preostanek. Torej, moje vprašanje je predvsem, kako naj zdaj ravnam in kako tudi sicer ravnati v primeru, ko te znanci ali bližnji prosijo za denar. Hvala," - Vesna

Blanka Todori (kolumna): Ko odidejo …

Kot otrok sem se pogosto spraševala, kako nastane beseda. Kdo jo je prvi izgovoril in kako prav ta lahko pomeni to. 

Melita Kuhar (Svetovalnica): Ko imamo radi dve osebi

Precej nenavaden naslov, ker želim poudariti, da imamo lahko radi dve osebi. 

Tinina kolumna: Mislim, da Jana Plestenjaka prehitim tudi na 100 m

8. marec. Ne bi prav veliko modrovala okoli pomembnosti praznika, to se mi zdi samoumevno, da vemo vsi, ne samo ženske, tudi moški.

Finančno svetovanje: Kako do stanovanja?

"Pozdravljeni, s partnerjem bi si želela v bližnji prihodnosti kupiti stanovanje. Najini prihodki znašajo 2.600 evrov skupaj. Od tega plačava pribl. 600 evrov najemnine skupaj s stroški, 300 evrov porabiva za trgovino, jaz dajem mesečno 50 evrov na stran za zavarovanje avtomobila … Vsako leto si privoščiva dopust v višini 1.600 evrov (imava določen budžet). Poleg tega sva se odločila, da bova z naslednjim mesecem vsak 100 evrov nakazovala na skupen varčevalni račun. Nimava nobenih posojil, limitov itn. Jaz imam privarčevanih pribl. 10.000 evrov. Vrednost stanovanja, o kateri razmišljava, je do 140.000 evrov. Zanima naju, kako se tega lotiti, je to cena, ki si jo lahko privoščiva? Kaj morava še narediti, da bova na ‹varni› strani. Hvala za vaš odgovor." - Mateja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri