Kolumna

Stare punce

Zadnjič sem stala pri semaforju in opazila, da zraven mene stoji gospa, ki se ji je že z aviona videlo, da lovi mladost. Resnici na ljubo – neuspešno.

Glasbene dejavnosti za osebe s posebnimi potrebami

Dokazano je, da se vsak otrok rodi z nagnjenjem do glasbe. To se lahko v prvem letu življenja v ugodnih razmerah razvije v elementarne sposobnosti, v neugodnih pa zvečine zakrni.

Z novorojenčkom na kampiranje

Lisina urednica Tina ima v svoji pisarni očitno prisluškovalne naprave, speljane do mojega stanovanja. Drugače si ne znam razlagati, kako ji vselej, ko se odpravljam na krajše ali daljše počitnice, uspe poslati mail z opomnikom, da od mene pričakuje nov zadnjestranski zapis, ravno sredi iskanja izgubljenih parov nogavic, ki bi jih lahko pometal v potovalko.
Tina Lucu

Naj živijo kralji in kraljice!

Zadnji mesec se angleški mediji in skupaj z njimi pač vsi širni 'trač plonkači', s slovenskimi vred, na veliko ukvarjajo z novim kraljevim družinskim članom. Okej, dojenčki so luštkani, srčkani, ampak po mojem mnenju kraljevi čisto nič bolj kot tisti navadne, rdeče krvi.

Visoke pete zahtevajo vzravnano hrbtenico

Trgovin z oblačili in raznimi dodatki je zadnja leta izjemno veliko, žal pa tega ne moremo reči za trgovine s čevlji, sploh s kakovostnimi.

V vrtincu zdrave in nezdrave hrane

Ali morda poznate še koga, ki normalno je oziroma ali vi sploh še veste, kaj lahko jeste in česa ne smete? Sumite, da ste alergični ali vsaj občutljivi za kup stvari, ki vam povzročajo težave, na katere pred branjem različnih strokovnih, nestrokovnih in srednje strokovnih člankov ali knjig niti niste bili pozorni?
Po jutru se dan pozna ...

Po jutru se dan pozna

To je oguljena fraza, ki po mojem mnenju ne bi smela biti zapostavljena. Ali se kdaj opazujete, kakšni se zbudite in kakšno je vaše počutje uro ali dve po tem, ko vstanete?
Aksinja Kermauner

Huuuujšanje (230. del neuspešne nadaljevanke)

Ja, itak. Spet poletje. Saj poletje je nadvse super, niso pa super druge reči.

Nekoč tokaj, danes jakot

Se še spomnite tokaja, odlične vinske sorte? Mogoče vam gre malo težje v uho sauvignonasse, kar je tokaj postal po madžarski zaščiti imena, še najmanj pa vam je znano ime zeleni sauvignon, kar je tudi poimenovanje te vinske sorte v Sloveniji.

Vroče je vročeee!

Obožujem letošnje vreme, ki ima prav izvrsten smisel za humor. Najprej je pol leta vladal šizofreni april, ki je ponujal ravno taka čustvena stanja ljudi. Nato je brez opozorila in možnosti adaptacije naših ubogih na zimo vajenih teleščkov prišla vročina. In to taka tropska. Da se zdaj spet lahko vsi pritožujemo, kako je možno, da je nenadoma tako vroče. Ampak meni je vroče všeč!

Iz uvodnika nove Lise: "Kaj te briga, saj je poletje!"

Oh, ja, všeč mi je ta poletni utrip, ko vse postaja malo bolj sproščeno, ko ima vsak občutek, da bo zmogel in da tudi prihodnost, kljub vsem neumnostim politikov in grožnjam analitikom, ni tako črna.

V baroku je bil celulit ideal!

Poletje je tuuu! Čas lahkotnih oblek, sandalčkov in kopalk, zraka in sonca, ki vabita na kavice in piknike in iz nas izvabljata smeh in veselje še bolj kot v hladni polovici leta.

Iz uvodnika nove Lise o varnosti in nevarnosti poletnih dogodivščin

Ena izmed stvari, za katere sem hvaležna svojim staršem, je, da so mi pokazali, kako fino je potovati in odkrivati svet. Skoraj za vsake počitnice smo se vsa družina napokali v starega golfa, notri zbasali še prtljago, šotor in spalne vreče in smo šli – enkrat proti Afriki, drugič na Nordkapp, pa po Italiji, do Lizbone ...

'Pižama' o prijaznosti v ordinaciji

Če bi bil vraževeren, bi potrkal na les, preden bi zapisal prvi stavek današnje kolumne: K zdravnikom ne hodim prav pogosto. Vsake toliko časa resda kaj zaškripa v sistemu, za katerega včasih ne skrbim tako, kot bi se spodobilo, a do zdaj je šlo na srečo za drobne remonte, ki niso vključevali daljših zdravljenj.

Iz uvodnika nove Lise o tem, ali je res tako nevzgojno dati nekomu evro, ker te prosi?

Zadnjič sem jo mahnila po Čopovi. Saj veste, tisti najbolj prometni ulici v centru Ljubljane, kjer kar mrgoli ljudi iz vseh vetrov in krajev – od naključno mimoidočih, živčnih poslovnežev, flegmatičnih srednješolcev do napetih mladcev, radovednih turistov, malce namrgodenih stark ... In, ja, tam vas bo zagotovo vsaj nekje na poti poskušal očarati kakšen ulični muzikant ali vas bo usmiljenja prosil rahlo zapiti klošar.

Aksinja o tatovih koles

Sivo, neprijetno jutro, prvi dan po počitnicah, v službo bo treba. Mož odpre vrtno uto, da bi zajahal svojega konjička ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri