Kolumna

Ana Marija o pomladi in močnejšem spolu

Vem, da kadar beseda nanese na močnejši spol, nikoli nimam votlih ust, ampak tokrat (ne vem, ali je to pomlad ali pa se bližam prezgodnji menopavzi) besede kar same vrejo iz mene.

Iz uvodnika nove Lise: "Tete, strici in čivave"

Pred dnevi, ko sem v poznih popoldanskih uricah v ugodnem tekaškem tempu rekreirala svoje zmerno leno telo, me je v svoji športni zamaknjenosti od strani presenetil majhen kuža, ki ga je na povodcu držalo drobno dekletce.

Srečen za umret!

Kinodvorane veljajo za zbirališče najstnikov, ki veselo razkazujejo svoje obvladovanje glasnega komentiranja, obmetavanja s kokicami in sposobnosti pogovora po telefonu navkljub desetim sinhronim besnim sikanjem okoliških gledalcev, ki jih dodatna zvočna steza filma ne fascinira.

Iz uvodnika nove Lise: "Šolanje za odrasle"

Zadnjič, ravno nekaj minut po kratki, a glasni pridigi moji devetletnici, naj se že začne sproti učiti, ker tole njeno znanje matematike je en velik šmorn, sem se ob njenem igranju klavirja kar malo zamislila.

Iz uvodnika nove Lise: "Poglej! Saj vse raste okoli nas"

V ponedeljek sem na poti v službo srečala znanca, ki je ves zadovoljen stal na pločniku in očitno nekoga čakal. Sicer je mladi mož večino časa nasmejan in zelo nerad tarna, zato se mi pač ni zdelo nič čudnega in sem si samo rekla, lej ga, ponedeljek je, zunaj megla, vsi sitni in nergava, on pa spet nasmejan in ves srečen sam s seboj.

Zdravje ženske v najboljših letih

Pred nekaj tedni me je začel močno boleti spodnji sekalec. Morala sem k zobozdravniku. "Hm, gospa, tale zadeva bo šla ven! Drži se le še z nekaj koreninami. Močna parodontoza! Pa tudi sosednji je zelo majav!"

Iz uvodnika nove Lise o sedenju doma, ko je zunaj sonce!

Moram priznati, da mi je ena izmed najtežjih stvari v službi sedenje. Sedenje pri miru. A veste, ko imate pač delo in morate pisati, urejati, telefonirati in ni druge, kot da sedite za mizo in delate. In ko zunaj sije sonce, sploh tole prvo spomladansko sonce po letošnji ubijalsko dolgi zimi, je moja zadnjica ves čas neverjetno živčna.

Odvetnik svetuje: Lahko zahtevam odpravnino, če imam sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za določen čas?

Na podlagi določil Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1) je določeno, da ta začne veljati 12. 4. 2013. Skladno z omenjenim zakonom so v naš delovnopravni red prišle določene novosti, določena pravila pa so ostala nespremenjena.

Feri Lainšček: "To ni političen song!"

"En korak v levo stran, en korak v desno stran. En korak za akcijo, drugi za reakcijo. To ni političen song, ni političen song! Kar trdijo, ni res, to je pesem za ples." Vem, da številni poznate to Kreslinovo pesem, ki se mi je danes zjutraj zataknila v uho, čeprav je nisem slišal po radiu in tudi ne kje drugje.

Najboljši sommelier na svetu

Nepozabno je bilo sodelovati na tekmovanju za najboljšega sommeliera na svetu; biti del te izbrane druščine in videti najboljšega v živo, je bilo izjemno. Za mano je naporen teden v Tokiu, kjer smo se pomerili v različnih disciplinah. Po moji oceni smo Paolu Bassu zasluženo predali titulo najboljšega na svetu.

Iz uvodnika nove Lise o tem, da bi bil lahko dnevnik bolj pozitiven

Že tako je bila siva, deževna sobota in na televiziji so med sedmo in osmo uro zvečer vsi kanali tekmovali, kdo bo v pol ure odkril več barab, zarot, večje kriminalno dejanje in več prihajajočih kriz in katastrof.

Panzanella - okusna solata, ki vas popelje v Mediteran

To solato največkrat pripravljajo v osrednji Italiji. Seveda boste največkrat slišali, da gre za toskansko solato.

Odvetnik svetuje: Vsak dedič še ni nujni dedič

Dedovanje (nemško Erben, od tod tudi popačenka 'virbati') je eden izmed načinov prenosa premoženja umrlega oz. zapustnika na svoje potomce. V zvezi s tem poznamo dedovanje po zakonu in oporočno dedovanje.
Turistična

Ana Marija Mitić o gurmanskem izletu na Balkanu

Če ob zgodnjih jutranjih urah pokukamo skozi vrata kakega lokala, ki ima v svoji ponudbi tudi karaoke, bomo pogosto lahko slišali pesem, ki se začne z Znam za jedan grad ...

Iz uvodnika nove Lise: "Ne motite me! Sem pod ‘kovtrom’!"

Včeraj zvečer me je v postelji prešinila sila globoka misel, da imam v resnici s svojim kovtrom – in oprostite mi, prosim, za 'grdo' besedo, ampak odeja v meni prebudi povsem druge občutke kot beseda kovter, – skratka s kovtrom imava zelo pomemben in tesen odnos.

Pižama o prevajalskem podoživljanju

''Včasih prebereš knjigo, ki te napolni z neko čudno evangelijsko gorečnostjo in si prepričan, da se zdrobljeni svet ne bo sestavil nazaj, razen če in dokler je ne preberejo prav vsi živeči. Potem pa obstajajo knjige, kakršna je Cesarica vseh bolezni, o katerih ne moreš govoriti ljudem, knjige, ki so tako posebne in redke in tvoje, da se razglašanje tvoje ljubezni do njih zdi kot izdaja.''

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri