Kolumna

Ko je mama bolj samozavestna kot hčerka

Dogaja se tudi, da je mama bolj samozavestna od hčere, čeprav je ta že odrasla ali celo poročena in ima otroke.

Nekaj dobrega o sosedih

Ko so me na filmskem festivalu v Pulju vprašali, po čem si bom ta dogodek najbolj zapomnil, sem dejal, da po proračunu ali pač po denarju, ki ga sosednja Hrvaška namenja svoji filmski ustvarjalnosti in njeni promociji. Kaj sem imel ob tem pravzaprav v mislih?
Tina Lucu

Politična 'pamet' ne pozna meja

Zadnjič sem se na kavi dobila s prijateljico, ki že dolga leta živi v Rimu. Saj veste, gor, dol, tekmovanje, kateri otrok je bolj poreden, kateri bolj priden, kaj je novega, kaj je starega, malo o znancih, ko se je pogovor v teh časih seveda moral končati pri politiki.

Ko moški nakupuje za žensko

Žene ali dekleta pogosto nakupujejo oblačila za svoje partnerje, ko ugotovijo, da partner nekaj potrebuje ali pa ima ravno rojstni dan. Običajno zato, ker moški niti ne opazi, da so vse srajce že načete, niti ne zna izbrati prave barve in vzorca oz. ga nakup sploh ne zanima.
Tina Lucu

Iz uvodnika nove Lise o tem, zakaj se veselimo evropskega prvenstva v košarki?

Naj vam razložim, zakaj se veselim prihajajočega evropskega prvenstva v košarki.

Stare punce

Zadnjič sem stala pri semaforju in opazila, da zraven mene stoji gospa, ki se ji je že z aviona videlo, da lovi mladost. Resnici na ljubo – neuspešno.

Glasbene dejavnosti za osebe s posebnimi potrebami

Dokazano je, da se vsak otrok rodi z nagnjenjem do glasbe. To se lahko v prvem letu življenja v ugodnih razmerah razvije v elementarne sposobnosti, v neugodnih pa zvečine zakrni.

Z novorojenčkom na kampiranje

Lisina urednica Tina ima v svoji pisarni očitno prisluškovalne naprave, speljane do mojega stanovanja. Drugače si ne znam razlagati, kako ji vselej, ko se odpravljam na krajše ali daljše počitnice, uspe poslati mail z opomnikom, da od mene pričakuje nov zadnjestranski zapis, ravno sredi iskanja izgubljenih parov nogavic, ki bi jih lahko pometal v potovalko.
Tina Lucu

Naj živijo kralji in kraljice!

Zadnji mesec se angleški mediji in skupaj z njimi pač vsi širni 'trač plonkači', s slovenskimi vred, na veliko ukvarjajo z novim kraljevim družinskim članom. Okej, dojenčki so luštkani, srčkani, ampak po mojem mnenju kraljevi čisto nič bolj kot tisti navadne, rdeče krvi.

Visoke pete zahtevajo vzravnano hrbtenico

Trgovin z oblačili in raznimi dodatki je zadnja leta izjemno veliko, žal pa tega ne moremo reči za trgovine s čevlji, sploh s kakovostnimi.

V vrtincu zdrave in nezdrave hrane

Ali morda poznate še koga, ki normalno je oziroma ali vi sploh še veste, kaj lahko jeste in česa ne smete? Sumite, da ste alergični ali vsaj občutljivi za kup stvari, ki vam povzročajo težave, na katere pred branjem različnih strokovnih, nestrokovnih in srednje strokovnih člankov ali knjig niti niste bili pozorni?
Po jutru se dan pozna ...

Po jutru se dan pozna

To je oguljena fraza, ki po mojem mnenju ne bi smela biti zapostavljena. Ali se kdaj opazujete, kakšni se zbudite in kakšno je vaše počutje uro ali dve po tem, ko vstanete?
Aksinja Kermauner

Huuuujšanje (230. del neuspešne nadaljevanke)

Ja, itak. Spet poletje. Saj poletje je nadvse super, niso pa super druge reči.

Nekoč tokaj, danes jakot

Se še spomnite tokaja, odlične vinske sorte? Mogoče vam gre malo težje v uho sauvignonasse, kar je tokaj postal po madžarski zaščiti imena, še najmanj pa vam je znano ime zeleni sauvignon, kar je tudi poimenovanje te vinske sorte v Sloveniji.

Vroče je vročeee!

Obožujem letošnje vreme, ki ima prav izvrsten smisel za humor. Najprej je pol leta vladal šizofreni april, ki je ponujal ravno taka čustvena stanja ljudi. Nato je brez opozorila in možnosti adaptacije naših ubogih na zimo vajenih teleščkov prišla vročina. In to taka tropska. Da se zdaj spet lahko vsi pritožujemo, kako je možno, da je nenadoma tako vroče. Ampak meni je vroče všeč!

Iz uvodnika nove Lise: "Kaj te briga, saj je poletje!"

Oh, ja, všeč mi je ta poletni utrip, ko vse postaja malo bolj sproščeno, ko ima vsak občutek, da bo zmogel in da tudi prihodnost, kljub vsem neumnostim politikov in grožnjam analitikom, ni tako črna.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri