Kolumna

V baroku je bil celulit ideal!

Poletje je tuuu! Čas lahkotnih oblek, sandalčkov in kopalk, zraka in sonca, ki vabita na kavice in piknike in iz nas izvabljata smeh in veselje še bolj kot v hladni polovici leta.

Iz uvodnika nove Lise o varnosti in nevarnosti poletnih dogodivščin

Ena izmed stvari, za katere sem hvaležna svojim staršem, je, da so mi pokazali, kako fino je potovati in odkrivati svet. Skoraj za vsake počitnice smo se vsa družina napokali v starega golfa, notri zbasali še prtljago, šotor in spalne vreče in smo šli – enkrat proti Afriki, drugič na Nordkapp, pa po Italiji, do Lizbone ...

'Pižama' o prijaznosti v ordinaciji

Če bi bil vraževeren, bi potrkal na les, preden bi zapisal prvi stavek današnje kolumne: K zdravnikom ne hodim prav pogosto. Vsake toliko časa resda kaj zaškripa v sistemu, za katerega včasih ne skrbim tako, kot bi se spodobilo, a do zdaj je šlo na srečo za drobne remonte, ki niso vključevali daljših zdravljenj.

Iz uvodnika nove Lise o tem, ali je res tako nevzgojno dati nekomu evro, ker te prosi?

Zadnjič sem jo mahnila po Čopovi. Saj veste, tisti najbolj prometni ulici v centru Ljubljane, kjer kar mrgoli ljudi iz vseh vetrov in krajev – od naključno mimoidočih, živčnih poslovnežev, flegmatičnih srednješolcev do napetih mladcev, radovednih turistov, malce namrgodenih stark ... In, ja, tam vas bo zagotovo vsaj nekje na poti poskušal očarati kakšen ulični muzikant ali vas bo usmiljenja prosil rahlo zapiti klošar.

Aksinja o tatovih koles

Sivo, neprijetno jutro, prvi dan po počitnicah, v službo bo treba. Mož odpre vrtno uto, da bi zajahal svojega konjička ...

Iz uvodnika nove Lise: "Dajmo zdaj vsi – ena, dva, tri, zdaj!"

A veste, ko včasih kar zapadete v črni niz dogodkov, ko vse skupaj spremlja slaba volja ali še huje brezvoljnost, ko se vam nikamor ne ljubi, komaj čakate, da je konec dneva, da se končno lahko zvalite v posteljo ...

Ana Marija sanja o morju

Ah, kdo se ne razneži ob misli na zaliv, pesek, kamenčke, školjkice, sončni zahod in obilo pekarnic, katerih vonju zagotovo podleže tudi kak fitnes trener z železno voljo!

Živali – naši sodelavci in prijatelji!

Živali so bile že od nekdaj zelo pomembne za človeka. Najprej kot vir hrane, transporta, pozneje pa so med človeško evolucijo počasi prevzemale vlogo naših prijateljev.

Oh ti hujšanje, ljubezen moja!

Poletje je pred vrati in z njim seveda množični šport – HUJŠANJE. :) Fitnesi so polni preznojenih teles, ki bodo zdaj v treh tednih popravila vse, kar so naredila narobe od septembra lani. Vsaj tako mislijo, a resnica je seveda popolnoma drugačna. Zaradi medijev imate namreč čisto izkrivljeno sliko o hujšanju oz. preoblikovanju telesa.

Iz uvodnika nove Lise: "Zakaj je Rudolph postal nova Esmeralda?"

Bila je srednje oblačna sobota, a se je po vsem dežju, mrazu in neprijetnem vremenu vsem zdela skoraj sončna. Stala sem sredi množice navdušenih ljudi, ki so jo namesto po običajnih sobotnih opravkih – trg, trgovina, rekreacija, izlet – mahnili na ljubljanski Kongresni trg, kjer jih je točno opoldne pozdravil eden od kuharskih zvezdnikov programa 24Kitchen, Nizozemec Rudolph van Veen.

Ženske smo zelo kritične do sebe

Pred kratkim sem po telefonu govorila s prijateljico, ki je že dolgo nisem videla. In sva malo poklepetali. O tem in onem ... Seveda pa naju je zanimalo tudi, s čim se ukvarjava. In je začela vsa navdušena razlagati, da je ravnokar iz omare vrgla vse svoje stare cunje. Da se je začela oblačiti čisto drugače in da se zdaj super počuti. Kako zdaj 'diha' čisto drugače. Kar žal ji je bilo, da tega ni naredila že prej, saj se šele zdaj zaveda, kako pomembno je to bilo zanjo.

Ali Slovenci še verjamemo v kredit?

Pojem kredit ima izvor v latinščini (credere) in tudi dandanes v italijanskem jeziku pomeni verjeti oziroma imeti vero, zaupanje. Kot vemo iz zgodovine, krediti obstajajo, odkar se je začela trgovina. Zakaj danes pišem o kreditih?

Iz uvodnika nove Lise: Otroci, starši in učitelji

Zadnja leta veliko teče beseda o tem, kako so učitelji v slovenskih šolah nemočni in ubogi, ker morajo učiti te grozne otroke, ki so jih s svojo permisivno vzgojo 'zafurali' nesposobni starši.

Pižama o one-man bendih

Prvi majski vikend sem zaradi nastopov na Obali izkoristil za kratek družinski dopust v Izoli. Lepo vreme, morske dobrote in ravno pravšnje število soturistov, da terase in sprehajalne poti niso bile natrpane, marveč si lahko užival v morskem zraku in počasnem utapljanju sonca za obzorje.

Praktični nasveti za stile in trende

Praktične nasvete najdemo povsod – na vsako vprašanje, za vsak problem, tudi takrat, ko se odločamo med dvema možnostma. Vzamemo si čas, beremo knjige, listamo revije, brskamo po spletu, tudi prijatelje sprašujemo ... in čakamo, da bomo našli pravo informacijo. Niti zavedamo pa se ne, da bo to informacija ali izkušnja nekoga, ki ga ne poznamo in tudi on ne pozna nas.

Rebolium - Rebula skozi čas

Na Dobrovem v Goriških brdih se je v petek, 10. maja, spet veliko dogajalo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri