Kolumna

Ko pešca, voznika ali sopotnika poškoduje neznano ali nezavarovano vozilo

Pri prometnih nesrečah imamo voz­niki običajno opravka s situacijo, ko je za obe vozili sklenjeno obvezno avtomobilsko zavarovanje. Pogostejša je situacija, ko je vozilo neznano, ne nezavarovano.

Zimska delikatesa – radič

Radič je vrtnina, ki jo uživamo vse leto, najbolj do izraza pa pride ravno v zimskih mesecih.

Kompromisi so znak zrelosti

Po mnenju vrlih psihologov so kompromisi pomemben del vsakega človeka. Še več. So neizbežni. Sklepamo jih z ljudmi, s katerimi bivamo, z ljudmi, ki jih imamo radi. Sicer menda kompromisi ne pomenijo poraza, ampak so znak zrelosti. Priznam, meni večkrat niso tako zelo simpatični.

Umbrija – zeleno srce Italije

Moja najboljša prijateljica že vrsto let živi v Italiji, v pokrajini Umbrija. Ja, to je tista pokrajina 'pod' Toskano, ki ni toliko znana, a je skoraj enaka.

Odvetnik svetuje: Odškodnina zaradi padca

Padec na spolzkih tleh ni samo neprijeten, običajno je povezan tudi vsaj z odrgnino, občasno pa tudi razpočnimi ranami, udarninami ali zlomi. Če je oškodovanec že prej slabšega zdravstvenega stanja, pa se omenjeno lahko tudi hudo zaplete.

Iz uvodnika nove Lise

Prejšnji teden me je sredi velike razstave o Leonardu da Vinciju, ko sem se vrtela med njegovimi umetninami, slikami, študijami, izumi in zapisi, prešinilo, da jaz pravzaprav nimam časa biti vsestranski genij.

Odvetnik se predstavi

Odvetnik je pravni strokovnjak, ki je diplomiral na eni izmed pravnih fakultet, ima opravljeno pravniško pripravništvo, pravniški državni izpit, sodno, tožilstvo ali odvetniško prakso oziroma kandidaturo, izpit iz poznavanja odvetniške etike, statuta in zakona o odvetništvu, ima za opravljanje odvetniške dejavnosti ustrezne prostore, ima zavarovano poklicno odgovornost, ima poslovni račun za prihodke pisarne in fiduciarni račun za hrambo denarja ter je član Odvetniške zbornice Slovenije.
Turistična

Ana Marija Mitić o serviserjih

Dandanes je vse že tehnično tako zelo dovršeno, da se stroji popravljajo kar sami od sebe. Zato je priložnost, ko na dom pride kateri od serviserjev, toliko bolj redka. Škoda!

BIO za vsako ceno?

Popoldanski pogovor v zavetju starega mestnega jedra mojega tako neizkoriščenega mesta me je opozoril na nekaj, česar se zelo slabo zavedam. Opozoril me je na neizogibno dejstvo današnjega časa. Okus postaja nepomembno čutilo.

Iz uvodnika nove Lise: O ljubezensko-sovražnem odnosu do mobitela

Zadnjič, ko smo v uredništvu ustvarjali tole zaljubljeno valentinovo Liso, mi je na moji super razmetani službeni mizi, nekje pod papirji in revijami, zazvonil mobitel. Zvonjenje mi je v hipu odneslo svežo misel, kaj moram še napisati. Grrrr!

Odvetnik svetuje: Kako napisati pritožbo?

Pravica do pritožbe je sicer absolutna pravica, vendar občasno pritožba ni dovoljena. Kdaj? In kako napisati pritožbo? Pripravili smo nekaj nasvetov.

O pesnikih in prdcih

Pred nami je najbolj kulturni teden v letu, ki se bo zaključil z 8. februarjem, slovenskim kulturnim praznikom. Z dnevom, ko se je pred sto štiriinšestdesetimi leti s sveta poslovil France Prešeren.

Iz uvodnika nove Lise: Živel, 8. februar – Prešernov dan!

Evo, letos sem se odločila, da kulturni praznik vzamem čisto zares. Ne vem ravno, ali bom doma glasno recitirala Prešerna ali se bom tiho poigravala z njegovo zgodovinsko epsko pesnitvijo Krst pri Savici, čeprav, če dobro premislim, tudi to za moje slabo in pozabljeno znanje ne bi bilo slabo.

Pravica do izjave v postopku – zaslišanja pred sodiščem

Pravica do izjave je ena izmed temeljnih pravic vsakega, ki se je znašel v sodnem postopku. Pravica je povezana s tem, da nas država dojema kot osebo, in ne predmet postopka.

Odvetnik svetuje: Pravica do izjave v postopku – zaslišanja pred sodiščem

Pravica do izjave je ena izmed temeljnih pravic vsakega, ki se je znašel v sodnem postopku. Pravica je povezana s tem, da nas država dojema kot osebo, in ne predmet postopka.

Iz uvodnika nove Lise: Vikendaški navijaški spori in Dušan

Pri nas doma se je vedno gledalo veliko športa. Moški so bili pred televizijo, ko so bili na vrsti športi z žogo, no, moja nona pa je bila prav obsedena z vsemi zimskimi športi, gledala je vse od smučanja do tekov, biatlona, da ne govorim o smučarskih skokih in drsanju.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri