Pomlad se je tudi uradno začela in z njo zdaj že tradicionalni sejem kozmetike Cosmoprof v Bologni. 

V več kot 20 paviljonov je prispel ves svet z namenom, da predstavijo svoje novosti. Zanimiv je podatek, da je med trajanjem sejma v Bologni nemogoče dobiti prosto hotelsko sobo, da se okoli sejmišča vije reka avtomobilov, kjer vozniki tudi po nekaj ur strpno čakajo na prosto parkirno mesto. Skratka, vse živi v ritmu kozmetike in novosti, o katerih se govori na mestnih ulicah.

Tudi mi smo bili letos na Cosmoprofu s ciljem, da spoznamo novosti, ki bodo zaznamovale naslednje leto, ker iskreno povedano, ni mode brez lepote in ni lepote brez mode. Ko so me vprašali, kako je bilo, sem kratko in jedrnato odgovorila: na eni strani umetne rešitve za nepopolnosti, na drugi pa odlična vrnitev k naravi in kozmetika, ki gre v koraku z naravnimi procesi telesa.Glede na to, da se na takih sejmih vidijo novosti, ki bodo v vsakodnevni lepotni rutini zaživele šele čez nekaj let (če se samo spomnim, kakšne umetne trepalnice sem pred 10 leti videla na tem sejmu in se vprašala, ali bomo sploh kdaj kaj takega doživeli pri nas), vam danes pišem o novostih, ki si jih zapomnite. Kajti to je lepota prihodnost!

Maskara s ščetinami, ki poudarjajo pogled, me je, moram priznati, takoj navdušila. Pod njo je podpisana Carissa Morello in je bila letos lepotna ekskluziva sejma. Gre za izdelek, ki vsebuje dve maskari – vodoodporno črno maskaro, ki oblikuje trepalnice, in maskaro z drobnimi ščetinami, ki dopolnjuje praznino. Na razstavnem prostoru tega brenda je bila ves dan gneča, ker če ne preizkusiš, praktično ne verjameš, da učinkuje.

Podaljški in barve za lase, ki so dostopni vsem. Nikoli ni bilo toliko rešitev za lase kot prav letos. Namesto frizerjev, ki so običajno predstavljali nove prijeme striženja ali barvanja las, so na odrih dominirali izobraževalci, ki so pokazali, kako hitro in preprosto narediti instantne rešitve za svoje lase. Hit so podaljški iz naravnih las, ki jih boste lahko sami uporabljali, kadar boste želeli (Seista Rusija je letos navdušila s svojo izbiro iz naravnih las), pa tudi različne barve las, ki si jih boste lahko same nanesle na umite lase. Najbolj nas je navdušila zgodba o francoskih barvah Subtil, ki so letos ponudile rešitve za vse tiste, ki si želijo hitro spremembo.

V masko za lase se namreč umeša barva in nanese na oprane lase. Obstojnost barve je do 5 pranj, odvisno od tega, kako negujete svoje lase. Tako lahko v eni sezoni poskusite vse – od prečudovitih koralnih odtenkov pa vse do zelene ali vijoličaste barve las. V ponudbi Subtil barv je tudi lak za lase Subril Hair make up, ki v samo nekaj sekundah navadno in enolično barvo spreminja v modni detajl. Zbogom, plešasti frajerji. Letos so in tisti, ki imajo lase. Prav zato ne preseneča, da so v Bologni v številnih šovih gostovali promotorji, ki so pokazali, kako si nanesti umetne lase.

Še naprej je vodilna ameriška znamka Toppik, ki ponuja instant rešitve tako za moške kot za ženske. Na moških glavah v celoti prekriva teme, pri ženskih pričeskah pa krepi volumen in prekriva teme. S pomočjo 'umetnih las', ki se posujejo na želeni del glave kot sol ali sladkor v prahu, Toppik ponuja različne načine za pritrditev.

Po vzoru modne industrije Španci osvajajo tudi lepotni trg, in to z odličnimi naravnimi izdelki za lase. V press roomu se je veliko govorilo o brendu K89, ki so ga številni ocenili kot najboljšo sinergijo narave in kemije ter tudi kot paleto, ki prekriva absolutno vse potrebe urbanih moških in žensk. Njihov šampon za blond lase in linija Green Detox sta med novinarji bila proglašena za najboljša izdelka v tej kategoriji.Plastična koleščka namesto zobne ščetke so zagotovo hit v kategoriji oralne higiene. 'Rolly mini toothbrush' je originalen italijanski izdelek, ki zamenjuje klasično umivanje zob. Dovolj je, da zelen plastičen 'kolešček' dve minuti valjamo po zobeh in ga zavržemo. Izpiranje ni potrebno, po 120 sekundah pa so zobje čisti, brez ostankov hrane in zadaha.

Moč Sibirije oziroma moč Rusije je že nekaj let tema Cosmoprofa. Letos je bilo to moč možno videti na velikih stojnicah, na katerih se je predstavil tudi način proizvodnje izdelkov, ki so v popolnosti obnoreli lepotni svet. Še posebej je zanimiva sinergija narave in cedre kot edinstvenega izdelka, ki so ga Rusi postavili v center svoje lepotne industrije. Zaključek – kjerkoli vidite izdelke Natura Siberica (prodajajo se v trgovinah z zdravo prehrano) jih uporabljajte.

Rezultati bodo očitni! Po poplavi plastičnih krtač za lase prihaja les! Prav o tem se je veliko govorilo na Cosmoprofu. Plastika kot material ni več in, zato vse več frizerskih salonov menja svoje dosedanje plastične krtače za lesene. Le te stimulirajo teme, spodbujajo rast las, jih ne naelektrijo in ponujajo možnost lepega oblikovanja pričeske. Glede na to, da se lepotna industrija obrača k naravi, so krtače naravne in enostavne oblike.

Fotografije: Nikola Zoko

Liza - 18/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 18/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.