Na začetku vsake modne sezone me sprašujete enako: kaj se nosi? 

Kot modna svetovalka vam vedno odgovarjam enako – tisto, kar je v skladu z vašo obliko telesa! No, prav tako vsak tak kos oblačila, če živite v telesu prave šminkerke, mora biti tudi v skladu z ultimativnim trendom! Februar, ki je pred vrati, vedno razkriva trende in nas spodbuja k obnovitvi vsebine naših omar ter definiranju stila, ki ga bomo nosile!

Kako bo letos, kaj bomo pravzaprav nosile?

• Stilizirani kosi

Obleka, ki je krojena kot klasični plašč, plašček, ki deluje kot razpeta srajca, tunika, ki ima ovratnik najbolj stroge srajce, trapez hlače iz finega, mehkega pliša, ki jih boste nosile v službo ... To so samo nekateri kosi, ki bodo zaznamovali pomlad 2019.

• Seksi krila z volančki!

Klasično ozko krilo je to sezono dobilo volančke, ki se, odvisno od oblike telesa, selijo od pasu do roba krila. Poiščite ta trend v svojih priljubljenih trgovinah (izložbe so polne takšnih kril).

• Nekaj med majico in topom

Na kaj pomislite, ko pogledate ta modni kos oblačila? Ni niti majica niti klasični top – gre za zgornji del oblačila, ki je širokega kroja in se odlično kombinira s krili ali hlačami. Poleg tega je to odlična osnova za večplastno oblačenje! Poskusite tak top/majico kombinirati s klasično belo srajco ali pa s seksi pulijem s kratkimi rokavi.

• Jakna/suknjič

Če imate radi poslovni videz, potem to pomlad nosite nekaj, kar je med jakno in suknjičem! Model je klasičnega, ravnega kroja s podloženimi rameni (da, spet se vračajo blazinice za ramena) v nežno rožnatih in bež odtenkih. In kako nositi take kose oblačil? Z ozkimi krili in hlačami, klasičnimi ozkimi oblekami, ki spremljajo linijo telesa.

• Naj se vidijo ramena

Bolj kot v katerikoli drugi modni sezoni, je ta v znaku asimetrije! Topi, obleke, jopice in kardigani naj bodo krojeni tako, da pokažete vsaj eno ramo! Če vam vaša pravila oblačenja tega ne dopuščajo, tope in majice na eno ramo kombinirajte s klasičnimi jaknami in suknjiči.

• Sloj na sloj

Po modnem minimalizmu je tu praktični trend! Nosite večplastno (ali drugače; bolje več kot manj) in s kombiniranjem pokažite, kaj vse nosite. Spodnja majica naj bo daljša s čipkastim detajlom, čez njo oblecite srajco, pa jopico, pa suknjič. Spodnji deli – hlače in krila – naj spremljajo linijo telesa.

• Potiski

Po sezoni, ki zahteva (vsaj en) kos oblačila v trendi leopard vzorcu, bo to pomlad kačji vzorec absolutni 'must have'. Zelo pogumen, seksi in eleganten, celo malo preveč drzen v kombiniranju – kajti nosi se vse! Poleg kačice bomo nosile velike cvetlice na svetlih podlagah, veliko črt v različnih barvah. Pike končno odhajajo v zgodovino.

• Modni detajli

Nakit, čevlji in torbice in eno pravilo – bolj je nenavadno in dominantno, bolj je moderno. Pravzaprav je to sezono tako, kot da bodo oblačila podlaga za kazanje, koliko lahko svoj lastni stil izrazite z detajli. V fokusu so veliki uhani, čevlji z nenavadnimi petami, torbice v vsaj treh barvah.

• Pastelne barve

V nasprotju z eksplozijo toplih in hladnih barv v prejšnji sezoni bo pomlad 2019 v znaku pastelnih odtenkov skoraj celotnega spektra barv. Torej, pomembno je samo izbrati želeno barvo in poiskati pastelno različico v aktualnih kolekcijah.

Liza - 08/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 08/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.